Biohacking Girls: – Vi drømmer om en helserevolusjon

Biohacking Girls
Monica Øien og Alette Aubert aka Biohacking Girls.

Biohacking forener urgammel kunnskap og moderne teknologi. Alette og Monica lærer deg hvordan du kan hacke deg til bedre helse!

Du har hørt om hacking av datamaskiner, mobiltelefoner og e-poster. Men kanskje ikke hacking av kroppen?

Alette Sophie Aubert og Monica Øien Dyvi har i over et tiår jobbet sammen og holdt på med biohacking hver for seg. Under lockdown fikk de bedre tid og kreativiteten blomstret. Biohacking Girls ble født og egen podcast fulgte på. Sammen ønsker de å hjelpe mennesker til optimalisert helse.

– I Norge har vi delvis overlatt ansvaret for helsen vår til helsevesenet. Vi tror derimot at løsningen handler om å ta selvansvar for helsen vår.

Helserevolusjon

– Vi drømmer om en helserevolusjon! I Norge har vi delvis overlatt ansvaret for helsen vår til helsevesenet. Sykemeldinger, piller… Vi tror derimot at løsningen handler om å ta selvansvar for helsen vår. Her kommer biohacking inn, sier Alette og Monica.

Begge har de bodd perioder i USA og det er her de ble kjent med fenomenet. Over dammen er biohacking utbredt, her i Norge i sin spede begynnelse. I mangel på et godt norsk ord, blir biohacking brukt også på norsk.

-Annonse-

– Helseoptimalisering er det vi legger i begrepet. Biohackere forsøker å leve mer som våre forfedre, ved å følge både kroppens og naturens sykluser. Det handler om å optimalisere søvn, mat, bevegelse og det sosiale samspillet. Det handler også om å redusere stress, forklarer Alette og Monica.

– If you can’´t track it, you can’t hack it!

Hjelp fra teknologien

Biohacking er sånn sett ikke noe nytt, men bidrar til å sette helseoptimalisering i system. Det tar oss “back to basic”, godt hjulpet av moderne teknologi. For:

– If you can’´t track it, you can’t hack it! sier de erfarne hackerne.

Graden av “tracking” er opp til hver enkelt biohacker. Alette og Monica har prøvd det meste. En oura-ring sitter alltid på fingeren og gir tilbakemeldinger via en app på søvnkvalitet, hvordan kroppen har det og hva den trenger. Et Whoop-band (armbånd) gjør omtrent samme jobben som en oura-ring, men er enda mer avansert når det kommer til trening og hjerterytme.

Blodsukkermåling, måling av ketoner, dutch-test (hormontest), oligo-scan (måler tungmetaller og parasitter), avføringsprøve, urinprøve for å måle nivå av magesyre og mørkefeltsanalyse av blodet. Mulighetene for å finne ut mer om kroppens tilstand er mange.

Til nybegynneren

– Hvor starter en nybegynner?

– Med utvidede blodrøver hos fastlegen for gode svar på vitamin- og mineralstatus i kroppen, kolesterol, jernlager, hormoner og syre-base-balansen. Å rette opp mangler og ubalanser er en god start. Så må man begynne å nøste i søvn, mat, stress og relasjoner. Det trenger ikke å være komplisert og det handler om å bygge stein for stein og ikke gape over alt på en gang.

– Kan denne trackingen påføre det stresset vi forsøker å redusere?

– Dette spørsmålet får vi ofte. Biohacking handler om å gå tilbake til opprinnelsen. Til å gå barføttes. Sørge for sol på kroppen. Være i naturen. Bade i havet. Faste. Redusere sukkerinntak og skadelige fettkilder. Få nok omega 3. Trackingen skal være gøy, en slags bonus. Blir det stress, ikke gjør det. Blir det for fiksert, mister det hele poenget.

– Biohacking handler om å ta aktive grep for egen helse og heller forebygge enn å reparere.

Rutinene de aldri gir slipp på

For Alette og Monica handler biohacking først og fremst om å ta aktive grep for egen helse. Å heller forebygge enn å reparere. Morgenrutinene er for de begge hellige og en viktig del av hackingen.

– Jeg står opp grytidlig, helst før fem. Da mediterer jeg etterfulgt av en kalddusj! Dette viker jeg aldri fra. Så går jeg ut og får dagslys, forteller Alette, som videre gjennom dagen fokuserer på maten hun spiser, trening og søvn.

– Jeg starter dagen med et stort glass vann og tilskuddene som kan tas på tom mage. Deretter gjør jeg journaling og mediterer. Egentid på morgenen er viktig for meg. Det viktigste hackingen resten av dagen, er å ikke spise etter klokken 18, da sover jeg dårligere, sier Monica.

– Hva tenker dere er den største helseutfordringer i verden i dag?

– Maten vi spiser og stress. Vi stoler på at maten i butikken er bra for oss. Men faktum er at 60 prosent av all mat vi nordmenn kjøper er ultraprosessert. Gjerne er denne maten full av omega 6 og andre stoffer som trigger betennelse. Det er et enormt stress for kroppen.

Monica Øien Dyvi (t.v), Christin Foss hos KongressPartner og Alette Sophie Aubert arrangerer Biohacking Weekend 15. og 16. oktober.

Biohacking weekend

Monica og Alette brenner for å dele hacke-kunnskapene sine. Med over 100 episoder av podcasten, når de ut til stadig flere. I disse dager finpusser de programmet til historiens første biohacking weekend i Norge som går av stabelen i Asker 15. og 16. oktober.

– Vi gleder oss vilt til å dele av vår kunnskap og til å ønske både dyktige foredragsholdere og utstillere velkommen. I løpet av helga blir det helsepåfyll, en mulighet for å møte likesinnede, trening, naturopplevelser, kakaoseremoni, kaldbad og god mat.

Biohacking-weekend arrangeres sammen med KongressPartner og Hemalis lesere får rabattert inngang. Program og mer informasjon her.


Les mer fra Hemali

Biopat Renate Haug: -Det er summen av belastning som gjør oss syke
–Debatten har skrumpet inn til for eller i mot kjøtt, det er snevert
Vil vekke verden med eventyr
Maria Borelius: – Jeg har medfølelse med fastlegen


– Annonse –

– Annonse –