Hva skjedde med Koronastudien?

tran i kapsel, nært bilde, grått underlag

Forskere ville få 70.000 nordmenn til å teste tran mot covid-19 i Transtudien, senere kalt Koronastudien. Hvor ble studien av?

Av Thore K. Aalberg

Thore Aalberg

Transtudien, som siden skiftet navn til Koronastudien, ble satt i gang av medisinere ved Universitetet i Oslo for omtrent et år siden. Forskere ville få 70.000 nordmenn til å teste tran mot covid-19. Det er den største kliniske studien i Norge noensinne: 140.000 utfylte spørreskjemaer og 90.000 oppfølgingsskjemaer.

Ledende spørsmål og amatørmessige skjemaer

Jeg meldte meg på, som samfunnsviter ble jeg sjokkert over hvor amatørmessig spørreskjemaene var utformet: ledende spørsmål, forutsetninger om ernæringsvaner som sikkert passet for mange, men ikke alle. Det ser nesten ut til at de forutsetter at deltagerne på mange områder følger anbefalingene fra Nasjonalt råd for ernæring. I tillegg fikk jeg ikke svar på mine henvendelser, og jeg fikk heller ikke tilsendt tran eller placebo, som var avtalen. Jeg tok det opp, og ble henvist til studieleder Arne Søraas uten at det førte til endringer. Det er neppe tilsiktet å ikke svare på henvendelser. Mye tyder på svikt i det interne kommunikasjonssystemet. I det som antagelig er pandemiens sluttfase har ennå ikke resultatet av den såkalte undersøkelsen kommet.

-Annonse-

Les også: Eksperter “orker ikke” å svare på spørsmål om vitamin D

Omega 3 og covid-19

Det er dokumentert at tran inneholder omega 3, men det er usikkert hvor stor betydning det har i å forebygge og behandle covid-19. Det kommer derimot mer og mer dokumentasjon på at store doser C- og D-vitaminer har gunstig effekt. Tran inneholder relativt lite D-vitamin.

Ergo kan Koronastudien sammenlignes med berget som fødte en mus. Det ser ut til at de eneste måtene å behandle de alvorligste tilfellene av covid-19 på, er respirator og oksygentilførsel. Ikke en gang patentutgåtte og billige antivirale medisiner blir pasienter tilbudt.

Peter McCulloug er en amerikansk kardiolog, epidemiolog og professor i medisin ved Texas A&M College of Medicine i Dallas. Han har også en mastergrad i folkehelse, er en av de fem mest publiserte medisinske forskerne i USA, samt redaktør for to medisinske tidsskrifter. Han og hans team har utarbeidet en protokoll hvor hydroksyklorokin, ivermektin, antibiotika, aspirin og vitaminer inngår. Noe av dette er publisert i American Journal of Medicine. Tidlig behandling kan hindre innleggelse på sykehus.

Våre helsemyndigheter ikke interessert i forebygging av covid-19

Norske helsemyndigheter og forskningsinstitusjoner ser ikke ut til å være interessert i å finne ut om det er andre måter å forebygge på enn vaksiner. Eller andre måter å behandle sykdommen på enn respirator og oksygentilførsel. Mange spørsmål er ikke utforsket:

  • I hvor stor grad vil styrking av immunforsvaret ved hjelp av LCHF-kosthold kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av Covid-19- vaksine og mildne sykdomsforløpet?
  • I hvor stor grad vil styrking av immunforsvaret ved hjelp av betennelseshemmende urter, som gurkemeie, kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av covid-19- vaksine og mildne sykdomsforløpet?
  • I hvor stor grad vil bruk av C- og D-vitaminer i store nok doser kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av covid-19- vaksine og mildne sykdomsforløpet?
  • I hvor stor grad vil mineraler som sink og magnesium kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av covid-19- vaksine, og mildne sykdomsforløpet?
  • I hvor stor grad vil bruk av Omega 3 i hensiktsmessige doser kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av covid-19- vaksinen og mildne sykdomsforløpet?
  • I hvor stor grad vil antioksidanter kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av covid-19- vaksinen og mildne sykdomsforløpet?
  • I hvor stor grad vil akupunktur, akupressur, massasje og andre alternative behandlingsformer kunne forebygge og behandle epidemier og pandemier?
  • I hvor stor grad vil Thuja i homøopatisk dose, kunne forebygge og redusere mulige bivirkninger i forkant av covid-19- vaksine?
  • I hvor stor grad vil bruk av ulike nosoder (homøopatisk nosode er et preparat laget av sykdomsprodukter) av covid-19, bl.a. JPV, OW (Delta-varianten) eller av vaksiner, som bl.a. C19MOD2020V (Moderna), kunne hindre smitte og sykdom?
  • I hvor stor grad ville punktene 1 – 9 kunne fjerne oppståtte bivirkninger av covid-19- «vaksine»?

I Norge er vi i den heldige situasjonen at vi har en statlig finansiert forskningsinstitusjon, Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM). Det er en enhet under det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet. NAFKAM er ment å stimulere til, utføre og koordinere norsk forskning innen komplementær og alternativ behandling. De har et budsjett på cirka 14 millioner kroner, og de fleste ansatte har skolemedisinsk bakgrunn. NAFKAM ble evaluert for noen år siden, konklusjonen var at de hadde brukt for store ressurser på uforklarlige sykdomsforløp.

Med nye koster skulle det være muligheter å forske på virkninger og ikke bivirkninger av alternativ behandling. Noe som skulle kunne komme mange brukere til gode.


Referanser

Studie: Vaksinerte smitter like mye som vaksinerte
Studie: Jod kan ha betydning ved covid-19
Flere studer om forebygging og tidlig behandling av covid-19.
Og her.
Studie: Forsterker SARS-CoV-2 Omikron-varianten nøytraliserende immunitet som fremkalles av Delta-varianten?
Americas Frontline Doctors grunnlag for søksmål mot staten, pdf.


Les mer fra hemali

Vonde erfaringer etter mRNA: Møt søstrene Miriam og Andrea i hemalis film, hør beretninger etter vaksinering.
Overlege: – Lavt kolesterol forverrer covid-19 og andre virussykdommer

– Annonse –

– Annonse –