fbpx

Laks- og spinatpai

I går fikk jeg lyst på pai, da kom jeg på denne digge saken med røkt laks og spinat som jeg og venninnegjengen lagde mye før.

Maren Aasen er ernæringsfysiolog, treningsinspirator, gründer og blogger. Hun deler sine eminente oppskrifter: nydelige, blodsukkervennlige og gjerne uten gluten og kumelk. Les mer om Maren her.
PS Visste du at Maren og familien hennes i Trøndelag lager kombucha? Altså fermentert te.

Jeg hadde glemt den, men den fortjener å komme tilbake! Enkel å lage, og like godt kald dagen etter som varm til middag.
“Paí” betyr pappa på portugisisk… sånn by the way…. Og “mãe”, uttales «mai», som betyr mamma.
Da jeg møtte kjæresten min, Luca fra Portugal, trodde jeg mammaen hans het Mai, siden han alltid sa det til henne. Så jeg ble litt forvirra da jeg skjønte hun heter Lis. Hehe. Dagens avsporing.
Over til spinatpai: Jeg lover at den er like enkel å lage som den er god å spise!

Bunn

3 dl mel (jeg brukte spelt)
75 g meierismør
2 ss vann
1/2 ts salt

Fyll

5 egg
3 dl rømme, creme fraiche eller melk (jeg blandet kokos- og mandelmelk)
1 pakke frossen, tint spinat (du kan bruke fersk også)
150 g røkt laks
Salt og pepper – smak til

Spinat: du kan sikkert bruke ferske, hele blader også, men jeg synes den som er hakket og fryst blander seg så fint.

Paibunn

Vend sammen mel og salt i en bolle.
Kna inn romtemperert smør (evt. varm det litt), og vann til en fast deig.
Press ut paideigen i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paideigen uten fyll i 10 minutter på 200 grader.
Press vannet ut av den tinte spinaten gjennom en sil.
Bland egg, melk, spinat, salt og pepper i en bolle.
Hell fyllet i paiformen når bunnen er ferdig stekt.
Legg på skiver med røkt laks på toppen.
Stek i 20-30 min på 200 grader.
Server gjerne en salat ved siden av.

Spinatpai med røkelaks – deilig å smake, enkel å lage!

hemali Matdoktor: Hvorfor spinat?

  • Du får de tarmbakteriene du mater. Gode bakterier elsker grønnsaker, som spinat.
  • De nyttige bakteriene krever lite: De lever av restemat.
  • Når mesteparten av næringen fra maten er fortært og næringen sugd opp i tynntarmen, er det kun rester igjen i form av fiber – plantenes skjelett – til bakteriene i tarmen.
  • Jo mer plantebasert mat du spiser, desto mer plantefiber får du i deg.
  • (Kilde: Berit Nordstrand, Tarmens medisin)

Dårlige bakterier som elsker karbohydrater som

  • sukker
  • hvetemel
  • hvit ris
  • lys pasta
  • Mater du de dårlige, risikerer du uro fra tarmen og prompegass.

Mer fra hemali

Gry Hammer om “skolemedisinere” og “alternativere”: – Nå må vi snakke sammen!
Bakteriene i tarmen påvirker det meste. Også vekten.
Vitamin D mot virus.
Rundstykker med chia!

- Annonse -
- Annonse -

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow
- Annonse -

Les mer om ...

- Annonse -