Legen fikk hets da hun anbefalte malariamedisin mot Covid-19. Nå saksøker hun CNN.

Legen som anbefalte malaria-medisin, saksøker nå CNN for 100 millioner dollar for ærekrenkelser og tap. Det melder The Mercury News denne uken.

Dr. Stella Immanuel ble kjent sommeren 2020 da tidligere president Donald Trump twitret en video der hun anbefaler malariamedisinen hydroksyklorokin for COVID-pasienter. Denne uken anla Immanuel et søksmål med påstand om at “i et forsøk på å vanære, demonisere og latterliggjøre president Trump, publiserte Cooper (programlederen, red. anm.) og CNN en rekke påstander om Dr. Immanuel som skadet hennes rykte, og utsatte henne for offentligheten hat, forakt, latterliggjøring og økonomisk skade. “

–Kunne spart liv med hydroksyklorokin

Søksmålet argumenterer for at hydroksyklorokin er effektivt i behandlingen av COVID. Immanuel mener at CNN med feilinformasjon om hydroksyklorokin “har forårsaket dødsfallene til hundretusener. Hvis liv hadde blitt spart hvis de hadde blitt behandlet tidlig med HCQ.”
Immanuel-videoen som Trump og Donald Trump Jr. delte ble fjernet av Twitter, Facebook og YouTube. Begrunnelsen var at den «sprer feilinformasjon».

Tidlig i pandemien hadde US Food and Drug Administration tillatt begrenset bruk av hydroksyklorokin i nødstilfelle ved behandling av COVID-19. Juni 2020 tilbakekalte den autorisasjonen. Begrunnelse: “studier viste at hydroksyklorokin ikke har effekt i behandling av COVID-19”. Og en risiko for “alvorlige bivirkninger.”

Juks i The Lancet om hydroksyklorokin

Ett år har gått siden The Lancet trakk tilbake studien som skulle vise at hydroksyklorokin ikke virker. Datagrunnlaget var reint juks, men The Lancet beklaget aldri. De trakk den bare, da var skaden allerede skjedd: Hydroksyklorokin hadde fått et elendig rykte.

-Annonse-

Forskningen som siden skulle undersøke om eksisterende, velprøvde medikamenter har effekt mot Covid-19 har en brist. Den norske legen Peter Dvergsdal er blant dem som advarte forskerne bak den store, internasjonale studien, kalt Solidarity. Denne skulle altså undersøke om velprøvde, eldre midler virker mot Covid-19, og ble ledet av nordmannen John-Arne Røttingen.

De eksisterende, antivirale medikamentene må brukes TIDLIG i sykdomsforløpet for å ha effekt. Om pasienten har havnet på sykehus, er det for sent.

Dvergsdal advarte før studien startet: De eksisterende, antivirale medikamentene må brukes TIDLIG i sykdomsforløpet for å ha effekt. Om pasienten har havnet på sykehus, er det for sent. Men nei.
Studien testet likevel på sykehuspasienter for å se om Remdesivir, Hydroksyklorokin, Lopinavir/ritonavir og Interferon kunne ha effekt. Det ville de hatt om de ble brukt tidlig nok i sykdomsforløpet, uttaler Dvergsdal til hemali.

Dvergsdal ble ikke lyttet til, og studien konkluderte at de velprøvde, rimelige medikamentene, med minimale bivirkninger, er uten effekt. Loven sier at bare da kan en hastegodkjenne eksperimentelle vaksiner. Så ble vaksinene presentert som eneste løsning. Og blir det fortsatt.

Siste tall om rapporterte bivirkninger etter vaksinene: – Høye tall for de unge.


Lege Peter Dvergsdal
Lege Peter Dvergsdal advarte før studien: – Medikamenter som hydroksyklorokin må brukes tidlig i forløpet, om pasienten har havnet på sykehus, er det for sent.

Dr. Peter McCullough er blant de få som offentlig advarer:
– Det finnes behandling, tusener dør fordi leger ikke bruker behandlingsprotokollen.

Les mer fra hemali

Lege Peter Dvergsdal: – Jeg kan behandle Covid-19. Nedstenging var unødvendig.
hemalis redaktør: – Les dette før du dømmer meg, den uvaksinerte.
FHI: – Så dårlige og sprikende rapporter om munnbind at det virker forvirrende.
“Alle” leser steigan nå: – Om vi slapp sensuren, ville tallene ekspoldert, sier Pål Steigan.

– Annonse –

– Annonse –