Søk
Close this search box.

seminar

"Det nye Norge

–beredskap, samarbeid, helhetlig helse": Bli med på Hemali sitt seminar på kulturhuset 26. februar 2023!

Deglobalisering og store selskaper som ikke skyr noen midler for å oppnå økonomisk gevinst kan bli en trussel til enkeltindividets helse. Hva gjør vi når det politiske presset øker mellom stormaktene, og fokuset skifter fra et verdensmarked til et lokalt marked? Hvordan forholder vi oss til at myndighetene blir presset til å gjennomføre en allerede fastsatt helsepolitikk? 

Når global industri, politikk, teknologi og media strammer hverdagen til, trenger vi nye løsninger. Mange svar finnes i gamle, glemte tradisjoner og metoder.

Hemali har samlet mennesker med kunnskap og erfaring om selvberging, konservering, helhetlig helse og samarbeid. Når du reiser hjem fra Litteraturhuset i Oslo vil du ha med deg inspirasjon og kunnskap for å navigere i endringens tid.

Foredragsholdere

JON HOLDEN

– La oss bygge «Det nye Norge» med et nytt tankesett.
– Det eksisterende systemet er preget av grådighet og konkurranse, mener økobonden, homeopaten og YouTuberen med kanalen «Det nye Norge.»
Jons kjeller i Valdres har beredskap nok til ett år. Han er forberedt, og ser heller muligheter enn hindre. Hør ham fortelle hvorfor vi trenger nye spor, og hvordan vi sammen kan skape dem. fullsatt Klingenberg kino. Journalist Guro (venstre) og redaktør Julia har også holdt en rekke foredrag rundt om i Norge.

Gammel mann med grått hår

“La oss bygge det nye Norge med et nytt tankesett”.

“HUSBONDEN” STEVEN HENRY MADDIX

– Sopp er den medisinen som har hatt mest effekt på menneskeheten.
–Men sopp er mer enn mat og medisin, den har også potensiale i landbruket. Sopp er naturens alternativ til kunstgjødsel og kraftfôr. Sopp ivaretar naturen bedre enn dagens landbruksmodell.
Lær hvordan du kan utnytte soppens potensial i hagen, på åkeren eller ved egen kjøkkenbenk!

“Sopp er den medisinen som har mest effekt på menneskeheten”.

WENCHE OG EVEN SUNDBY

Mann og dame som er glade

– Vi trenger knapt matbutikken!
Agronom Even Sundby er 32. generasjon på Teppa gård.
– Wenche og Even teller på én hånd de gangene de må til butikken for mat. Ekteparet er selvberget på kjøtt, grønnsaker og bær og lærer deg om matauk og konservering på ditt kjøkken.
Hør dessuten hvordan Even holder sin MS-sykdom i sjakk med livsstil og kosthold. soppens potensial i hagen, på åkeren eller ved egen kjøkkenbenk!

JULIA SCHREINER BENITO

– Meningstyranni og sensur i “vitenskapens” navn.
Hør redaktøren fortelle om sensur, hån og hat ved at Hemali formidler andre fagstemmer, analyser og refleksjoner enn dem du typisk får fra våre myndigheter og riksmedier.

kvinne smiler og ser i kamera, hun har brunt, bakovergredd hår, i bakgrunnen et skrivebord og en dataskjerm

“Det var ikke offentlig helsevesen som hjalp meg”.

GURO SKJELDERUP (JOURNALIST I HEMALI)

– Det var ikke offentlig helsevesen som hjalp meg.
Guro ble syk etter svineinfluensavaksinen. Veien tilbake til god helse måtte hun finne selv – det tok år, prøvelser og innsats.
Hun trodde knapt at hun skulle få sitt gamle liv tilbake, men med verktøy fra en helhetlig behandler fikk Guro kunnskapen hun trengte for å komme seg på beina.
Før hun fant veien til Hemali, jobbet Guro som journalist i en lokalavis under pandemien. Hennes penn var da ufri…

Bestillingsinformasjon (kjøp billett)

Inngang kr 380,-
Vipps til 720033
Har du ikke Vipps? Betal til konto 1506 45 79654
Fremvisning av denne gjelder som inngangsbillett.
MERK BETALINGEN MED “LITTERATURHUSET”