Slik gikk det med musene som høstens nye koronavaksiner ble testet på

nærbilde av hånd med hvit hanske som holder en liten flaske med vaksine

De nye booster-vaksinene til Pfizer ikke er testet på mennesker. Åtte mus har blitt undersøkt, kun for å se om vaksinen gir en immunrespons. Slik gikk det.

Tekst Dag Fallet Artikkelen ble først publisert på Steigan.no

Studiene på om den såkalte vaksinen er trygg, vil bli utført på befolkningen som sier ja til den. Den nye godkjenningsprosessen hvor de kun tester produktet på mus er under skarp kritikk fra en stor mengde forskere.

Pfizers nye koronavaksine er kun testet på mus

Studien er ikke utført på den type mus du vil se katten din komme inn med fra skogen. De kalles derimot BALB/c-mus, en koloni som er systematisk innavlet fra søsken til søsken i 26 generasjoner over 15 år.

Vi burde forvente at mus som har blitt innavlet for å bli tilnærmet identiske burde ha en noenlunde lik immunrespons. Slik var det ikke.

-Annonse-

Hva skjedde med musene?

La oss se på hva som skjedde med de åtte musene som ble gitt den nye vaksinen omtrent 100 dager etter å ha mottatt to doser av Pfizers originale vaksine.

Igor Chudov har sett på resultatene som er å finne i to korte sider på slutten av Pfizers reklame for vaksinen.

Pfizer tok blodprøver av musene for å se om de hadde utviklet antistoffer mot de nye variantene. Funn av antistoffer er i seg selv langt fra ensbetydende med at vaksinen vil stanse en infeksjon. De er kun en liten målbar enhet fra et komplekst immunsystem.

Vi burde forvente at mus som har blitt innavlet for blant annet å bli tilnærmet identiske burde ha en noenlunde lik immunrespons. Slik var det ikke. Konsentrasjonen av antistoffer (titer) i de åtte musene var både høyt og lavt, et usammenhengende rot.

Én mus ble målt til å ha en titer på 300. To hadde en titer på 700, to hadde en titer på 1500, en hadde en titer på 3000, en hadde en titer på 7000, og den siste hadde en titer på hele 22 000. Det er 73 ganger mer enn førstnevnte.

Beskyttelse?

Ble musen som hadde et titernivå på 22 000 sykere på grunn av det skyhøye nivået av antistoffer, og fikk musen med kun 300 titers noen beskyttelse? Hvem vet, Pfizer forteller ikke slikt.

Chudov beskriver problemstillingen:

Tenk på hva som ville skje hvis dette ikke var mus, men mennesker. Adam ville få Ba.5-boosteren og utvikle X mengde antistoffer. Mens hans motstykke Zack ville få det samme skuddet, men produsere 73X, eller 73 ganger flere antistoffer!

Så Zack ville ha 73 ganger mer intens, alvorlig, eller hvordan du vil kalle det, reaksjon sammenlignet med Adam!

Ville Zack, med sin 73 ganger større reaksjon på den samme blandingen, være mye mer sannsynlig å dø av myokarditt? Ville Adam forbli helt ubeskyttet på grunn av hans 73 ganger lavere reaksjon?

Vi aner ikke!

I tillegg:

Av de 171 000 000 fremtidige dosene som er distribuert, vil omtrent 1/8 av dem, eller de høyest reagerende 21 375 000 personene, ha 73 ganger mer alvorlig og intens immunreaksjon enn de nederste, lavest reagerende 21 375 000 personene.

Siden mennesker av forskjellige alder, immunologiske historier og varianter av covid-infeksjoner ikke er like identiske som Balb/c laboratoriemus, vil variasjonen være enda større enn 73 ganger.

Modernas nye booster og de ti mus

Hva så med Modernas nye boostervaksine som snart kommer til en helsestasjon nær deg? Den er testet på 437 personer og 10 BALB/c mus.

Etter først å ha gitt musene to doser av Modernas orginal-vaksine og så den nye Ba5 vaksinen, fikk alle covid-infeksjon når de ble utsatt Ba5 varianten.

Forskerne hos Moderna telte så viruspartikler i lunger og nese hos musene, og her kommer det vi nå alle vet fra de originale vaksinene; De stanser ikke spredning eller sykdom, tvert imot. Musene hadde høye verdier av viruspartikler i både lunger og nese etter vaksinasjon, de var potensielle superspredere.

For øyeblikket er det Moderna som leder høstens vaksinekamp, da deres nye vaksine ble godkjent i England etter å ha blitt testet på kun 437 personer. Som du kan lese hos BBC, er det imidlertid langt fra klart om vaksinen kan hindre at noen blir alvorlig syke. Det var også en enorm variasjon i mengden viruspartikler, hvor musen med høyest målinger hadde ti tusen ganger flere partikler enn musen med de laveste verdiene.

Både Moderna og Pfizers nye vaksiner hevdes å kunne angripe de to nye Omicron subvariantene som de fleste nå får, og de færreste merker de har.

Konklusjon: Musene fikk covid

Vi kan konkludere at alle mus i de to studiene fikk covidinfeksjon etter de nye vaksinene. I tillegg hadde musene så store variasjoner i mengden av antistoff og viruspartikler at det umulig kan være forsvarlig å teste de på mennesker.

Pfizer vil starte studier på mennesker i disse dager for å se om deres nye vaksine er trygg og effektiv. Resultatene vil forhåpentligvis komme før jul.

I mellomtiden vil befolkningen bli tilbudt disse produktene. Modernas nye boostervaksiner ble godkjent for bruk denne uken av det europeiske legemiddelbyrået (EMA), mens Pfizers vaksine forventes å bli godkjent de nærmeste ukene. Forvent også en kraftig økning av covid-infeksjoner i perioden etter vaksinen.

Ord som kvakksalveri og pseudovitenskap dukker fram i tankene.

Referanser

https://www.npr.org/sections/health-shots/2022/08/18/1117778748/whats-behind-the-fdas-controversial-strategy-for-evaluating-new-covid-boosters
https://www.ft.com/content/9b6ef446-e735-4079-ae67-5a5a773bdfbd
https://www.openaccessgovernment.org/2-of-asymptomatic-pediatric-dental-patients-test-positive-for-covid-19/109210/

Les mer fra Hemail

Legemiddelindustrien finansierer kontrollorganer som skal regulere den
Ta vaksinen! Men hva er begrunnelsen?
Professor Peter Gøtzsche: – Psykiatri som spesialitet bør fjernes!

– Annonse –

– Annonse –