fbpx

Peanøttkake uten steking, uten gluten

Nydelig smak uten raffinert sukker og gluten. I et orkester av søtt, salt, og seigt. En liten funfact: Peanøtt er ikke nøtt.


Du kan med fordel halvere deigen til peanøttkaken. Denne oppskriften tilsvarer om lag 20 stykker. Kaken er skikkelig god, og særs mektig…

Bunn

270 g salte peanøtter
120 g havregryn
12 myke dadler, medium størrelse
3 ss kokosblomstsukker

Slik gjør du

Ha peanøtter og havregryn i foodprosessor eller stavmikser, men med stavmikser må du nok porsjonere litt og kjøre i flere omganger. Kjør noen minutter til fettet i peanøttene slipper.
Tilsett dadler og kokosblomstsukker, kjør til en jevn masse.
Massen trykkes så ut i en form.
Sett bunnen kjølig mens du lager fyllet.

Fyll

0,5 dl smeltet smør
1 dl kokosmelk
2 ss kokosblomstsukker
50 g mørk sjokolade
2 never peanøtter

Ha alle ingrediensene bortsett fra peanøttene i en kjele, varm forsiktig.
Ha peanøttene i når sjokoladen er smeltet, hell så massen over bunnen.
Sett kaken i fryseren, den er klar til å spises etter et ca. en time. Eller i kjøleskapet over natten.

Så du trodde at peanøtt er en nøtt? Slettes ikke! Peanøtt tilhører belgfamilien.

hemali Matdoktor om peanøtt

  • Peanøtter tilhører belgfamilien sammen med bønner, erter og linser
  • Felles for belgfrukt er at de inneholder mye mer stivelse/karbohydrater enn nøtter
  • Er det derfor peanøtter er så godt, tro?
  • Peanøtter inneholder linol- og linolensyre og essensielle fettsyrer
  • Essensielle fettsyrer er de som vi ikke klarer å lage selv, som må tilføres gjennom kosten Gode fettkilder er avgjørende for kroppen, blant annet for hjernen og som energikilde til hjertet
  • Usaltede peanøtter er rike på kalium
  • Konklusjon: ett kakestykke av denne er kanskje nok?

Mer fra hemali

Langtidskokt viltgryte!
Superdigg lunsj, eller middag: Pannekaker uten gluten!
Selvforsvar mot virus.
Gry Hammer om “skolemedisinere” og “alternativere”: – Vi må snakke sammen!

- Annonse -
- Annonse -

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow
- Annonse -

Les mer om ...

- Annonse -