Nydelig smak uten raffinert sukker og gluten. I et orkester av søtt, salt, og seigt. En liten funfact: Peanøtt er ikke nøtt.
Du kan med fordel halvere deigen til peanøttkaken. Denne oppskriften tilsvarer om lag 20 stykker. Kaken er skikkelig god, og særs mektig…
Bunn
270 g salte peanøtter
120 g havregryn
12 myke dadler, medium størrelse
3 ss kokosblomstsukker
Slik gjør du
Ha peanøtter og havregryn i foodprosessor eller stavmikser, men med stavmikser må du nok porsjonere litt og kjøre i flere omganger. Kjør noen minutter til fettet i peanøttene slipper.
Tilsett dadler og kokosblomstsukker, kjør til en jevn masse.
Massen trykkes så ut i en form.
Sett bunnen kjølig mens du lager fyllet.
Fyll
0,5 dl smeltet smør
1 dl kokosmelk
2 ss kokosblomstsukker
50 g mørk sjokolade
2 never peanøtter
-Annonse-
Ha alle ingrediensene bortsett fra peanøttene i en kjele, varm forsiktig.
Ha peanøttene i når sjokoladen er smeltet, hell så massen over bunnen.
Sett kaken i fryseren, den er klar til å spises etter et ca. en time. Eller i kjøleskapet over natten.
hemali Matdoktor om peanøtt
- Peanøtter tilhører belgfamilien sammen med bønner, erter og linser
- Felles for belgfrukt er at de inneholder mye mer stivelse/karbohydrater enn nøtter
- Er det derfor peanøtter er så godt, tro?
- Peanøtter inneholder linol- og linolensyre og essensielle fettsyrer
- Essensielle fettsyrer er de som vi ikke klarer å lage selv, som må tilføres gjennom kosten Gode fettkilder er avgjørende for kroppen, blant annet for hjernen og som energikilde til hjertet
- Usaltede peanøtter er rike på kalium
- Konklusjon: ett kakestykke av denne er kanskje nok?
Mer fra hemali
Langtidskokt viltgryte!
Superdigg lunsj, eller middag: Pannekaker uten gluten!
Selvforsvar mot virus.
Gry Hammer om “skolemedisinere” og “alternativere”: – Vi må snakke sammen!