fbpx

Soppsuppe – kremet, men uten melk

Til soppsuppen fant jeg verken fersk eller fryst kantarell på butikken, så det ble hermetisert. Det funket helt fint!


Maren Aasen

Maren Aasen er ernæringsfysiolog, treningsinspirator, gründer og blogger. Hun deler sine eminente oppskrifter: nydelige, blodsukkervennlige og gjerne uten gluten og kumelk. Les mer om Maren her.
PS Visste du at Maren og familien hennes i Trøndelag lager kombucha? Altså fermentert te.


Kjæresten min Luca har vært i på en liten roadtrip og tatt bilder med Douchebags. De har blant annet vært i Ålesund og Trollstigen… Må innrømme at jeg er bittelitt sjalu. Har dere sjekket Douchebags? Dritkule sekker og bager!
Anyways, jeg hadde lyst på noe varmt og godt til middag, da ble det soppsuppe! Jeg brukte kraft som mamma hadde i fryseren, men du kan bruke en god buljong. Skulle så klart hatt fersk selvplukket kantarell, men deeet hadde jeg ikke. Jeg fant verken fersk eller fryst kantarell på butikken, så det ble hermetisert. Og det funket helt fint!
Hvorfor sopp? Hvorfor kraft? Les lenger ned i artikkelen.

Kremet soppsuppe

3 sjalottløk
600 g sopp (jeg brukte sjampinjong og kantarell)
1 liter kraft eller buljong
250 ml kokosmelk (du kan også bruke melk/fløte)
Salt
Smør eller olivenolje til steking
Bacon til topping

Slik gjør du

  • Stek sjalottløk, sopp i smør/olje i en panne eller stor kjele. Jeg stekte først løken, så soppen i to omganger i panne siden det ble så mye, og hadde det over i en kjele etterpå.
  • Tilsett kraften/buljongen og kokosmelk og kok opp.
  • Kjør med stavmikser til kremet konsistens, smak til med salt.
  • Spe ut med mer vann/kokosmelk om det blir for tykt.
  • Stek baconbiter til topping, og ha på friske urter før servering. Nam!
Soppsuppe uten melk, men med masse smak – og bacon!
  • Visste du at nesen 60 prosent av maten vi kjøper i butikken regnes som ultrabearbeidet?
  • Og at den endringen i våre matvaner er knyttet til risiko for fedme, diabetes, tarmsykdommer, autoimmune sykdommer, kreft og flere?

hemali Matdoktoren: Slik fôrer du de gode tarmbakteriene.

Hvorfor sopp?

  • Plantebasert mat gir fiber, som styrker de gode tarmbakteriene
  • Sammenhengen mellom god tarmflora og helse regnes som et gjennombrudd innen siste års forskning
  • Sopp gir mineraler, mineraler og andre stoffer som hjelper immunforsvaret til å forebygge og motvirke inflammasjon
  • Inflammasjon er viktigste bakenforliggende årsak til de fleste livsstilssykdommer

Hvorfor kraft?

  • Kraft er fantastisk kilde til vitaminer, mineraler, kollagen og sunt fett
  • Kraft er god utnyttelse av matens ressurser
  • For spesielt interesserte anbefaler vi podcastepisoden hvor Chris Masterjohn Ph.d., og ernæringsforsker Alex Leaf og Vladimir Heiskanen diskuterer viktigheten av aminosyren glysin, som kraft er spesielt rik på
  • Mer om kraft med kilder til forskning finnes i innlegget Kraft i ben og armer av Johnny Laupsa Borge, master i ernæring og doktorgradsstipendiat ved universitetet i Bergen.

Sitat fra Norsk tidsskrift for ernæring:

studier antyder at inntaket av ultrabearbeidet mat kan være en indikator for utvikling av livsstilssykdom.

Spise mer jord? Tja, professoren viser i hvert fall til at jord gjenoppretter tarmens balanse.
NRK: Sammenheng mellom sopp og vitamin D?

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow

Les dette før du dømmer meg – den uvaksinerte

–Hvorfor har du ikke vaksinert deg, blir jeg spurt. Jeg kunne returnert spørsmålet: – Hvorfor har du vaksinert deg?

Nei, korn er ikke særlig sunt!

– Korn er ikke nødvendigvis sunt for gjennomsnittsnordmannen, sier professor Birger Svihus.

Norge på verdenstoppen i forekomst av tarmkreft. Hvorfor bruker vi ikke solid kunnskap?

–Stadig flere overlever kreft, hører vi stadig. Det skulle vel bare mangle, når stadig flere rammes.

Les mer om ...

Les dette før du dømmer meg – den uvaksinerte

–Hvorfor har du ikke vaksinert deg, blir jeg spurt. Jeg kunne returnert spørsmålet: – Hvorfor har du vaksinert deg?

Nei, korn er ikke særlig sunt!

– Korn er ikke nødvendigvis sunt for gjennomsnittsnordmannen, sier professor Birger Svihus.

Norge på verdenstoppen i forekomst av tarmkreft. Hvorfor bruker vi ikke solid kunnskap?

–Stadig flere overlever kreft, hører vi stadig. Det skulle vel bare mangle, når stadig flere rammes.

-Kreft skyldes ikke genfeil og uflaks!

Da Terje fikk beskjeden «uhelbredelig kreft», startet han på læringens vei. Nå er han svanger med bok, og spør: Hvorfor ble jeg syk? Hvorfor ble jeg frisk?

Ja eller nei til vaksinering? Hvorfor? Vi spurte fagfolk.

Har du vaksinert deg? Hvorfor? Hvorfor ikke? Frontene er steile, men solide argumenter finnes på begge sider.