Eller middag, kvelds… Fyll Marens Superpannekaker med kylling, ost og pesto!
Du kjenner kanskje til Superpannekakene mine? Du finner dem her.
Pannekakene med kikertmel er en yndling hos oss, med all slags fyll inni. Favoritten er med smør og kokossukker. Men om vi er skikkelig sultne, passer det ofte bedre med noe salt i, som her.
Da lager vi røra uten kardemomme, kanel og søtning, og varierer fyllet. Denne gangen hadde vi en stekt kyllingfilet liggende, så vi skjærte den i skiver og hadde inni, sammen med ost og pesto. Det ble SÅ godt!
Har du cøliaki? Intoleranse? Ubehag i magen av hvetemel? Da vil du nok ha glede av informasjonen lenger ned i artikkelen. Red.
Til pannekakene trenger du
3 egg
2 dl kokosmelk eller annen melk
3 toppede ss kikertmel (kjøps i internasjonal butikk eller helsekost)
1 ss smeltet smør
Til fyllet trenger du
Noen skiver stekt kyllingfilet
Ost
Pesto
Lag pannekakerøra, miks med stavmikser for å unngå klumper
Stek pannekaker, først på den ene siden.
Snu den, og legg med en gang på biter av stekt kylling + litt ost i midten.
Når den andre siden har stekt litt, bretter du pannekaken rundt fyllet, og snur den rundt igjen og steker litt til til slutt.
Legg den på et fat og ha pesto på toppen.
Også må jeg alltid ha en med smør og kokossukker til dessert, da..
-Annonse-

hemali Matdoktor: Fakta om cøliaki, gluten og måling
- Med avanserte metoder kan det måles ned mot 1-5 ppm. (Part per million)
- Hvis en cøliaker spiser en halv kg mat med 20 ppm, får vedkommende i seg 10 mg gluten.
- Den laveste mengden som er vist å ha effekt hos barn (i en utilstrekkelig studie, ifølge Knut Lundin) er 50 mg daglig i noen uker.
- Lundin mener derfor det er behov for mer forskning.
- I studier der en provoserer med gluten, gis 6-8 g (6-8000 mg) gluten daglig.
- Innen allergier det vist at bittesmå mengder kan trigge reaksjon.
- Også naturlig glutenfritt kan inneholde mikromengder pga internasjonal handel
(Kilde: Overlege og spesialist i indremedisin ved OUS, Knut Lundin)
Har du cøliaki? Intoleranse? Pass på dette
- Hvetestivelse
- E464 (emulgator)
- P 800 (emulgator)
- Sjokolade: gluten på produksjonsbåndet forekommer
- Buljong: stivelse kan komme fra hvete om det ikke er spesifisert
- Maltodextrin og druesukker kan inneholde litt gluten
- Benevnelsen «krydder» kan bestå av gluten, særlig blandingskrydder
- Naturlig glutenfritt kan inneholde mikromengder pga internasjonal handel.
- Kjøttpålegg i lake
Gode produkter uten gluten
- Finnsbråten har en rekke trygge produkter:
- Skinke produsert på gamlemåten uten dekstrose/druesukker
- Tørrsaltet bacon
- Posteier, hvitløkspate, pepperpate…mfl.
- Vossafår (ikke Finnsbråten, men trygg)
- Valdres har tradisjon for å bruke startkultur uten druesukker, derifra får du trygge spekepølser
- Det indiske merke Masalamagic har alt glutenfritt
- Det er også Dr. Schär
- Orgran sjokolade fra helsekost og Vigdis Rosenkilde´s sjokolader er helt glutenfrie.
- Løpstikke (urt med buljongsmak) er en god erstatning for buljong
- Aukrust gård selger økologiske urter over nett
- Lag din egen kraft, eller kjøp fra «Urkraft» i Oslo
- Bruk eget vaffeljern til glutenfritt
- Om du ikke har tid til å bake, lager Den Gode Baker produkter under 5 ppm i samarbeid med Naturlig Glutenfritt. Fås i helsekost, eller direkte fra ordre@dengodebaker (for firmaer).
Mer fra hemali Matdoktor
Tre skiver brød. Gjett hvor mye sukker?
Stille betennelse er roten til de fleste moderne livsstilssykdommer.
Slik fôrer du de gode tarmbakteriene.
Peanøttkake! Uten steking, uten gluten.
Selvforsvar mot virus.
Én kommentar