Søk
Close this search box.

Når ti medier publiserer den samme ferdigtygga «analysen» om Elon Musk – samme dag!

Samme dag, tilnærmet samme ordlyd. Gud forby at jeg som redaktør noen gang synder slik.

Om Musk 24. april: Søk på «AFP-analyse: Elon Musk forsterker desinformasjon på Twitter», så kommer raden av samme artikkel. Jeg fant ti, til forveksling like. Som redaktør for en liten redaksjon uten pressestøtte gjør jeg stadig feil i iveren etter å publisere hyppig. Jeg har vært både ukritisk og slurvete. Dog håper jeg å aldri, aldri, aldri sluke rått det som kommer ferdigtygga fra «faktasjekkere» via nyhetsbyråer.

Har du lagt merke til at Elon Musk gikk fra helt til skurk, nærmest over natta, da han kjøpte Twitter?

Da Elon Musk kjøpte Twitter, gikk han fra helt til skurk. At våre riksmedier peprer emblemer som «høyreekstrem» og en som «omgås rasister og nazister» på Musk, er én ting. I et samlet rikskorps ble ytringsfriheten som Musk hevder å ønske å styrke med oppkjøpet til «fare for feilinformasjon».

Påstanden artikkelen er at Elon Musk «forsterker desinformasjon». «Analysen» fra «faktasjekkeren» AFP gir mange eksempler som skal støtte påstanden.

-Annonse-

Et av dem lyder: «Elon Musk har også bagatellisert covid-19 og fremmet falske påstander om at vaksiner forårsaker blodpropp, aborter og hjerteproblemer.»

Feil om bivirkninger

At AFP vrir på «fakta», er én ting. Men hva med en faktasjekk før flokken publiserer videre? Nasjonale og internasjonale registre for meldte bivirkninger av Covid-19-vaksinene er åpne. Statens legemiddelverk viser nettopp at blodpropp og hjerteproblemer er blant de over 60 000 meldte bivirkningene.

Her er legemiddelverkets angivelse for de alvorlige hendelser som er hyppigst meldt i Norge:

 • underlivsblødninger etter overgangsalder
 • besvimelse (synkope)
 • hjerteposebetennelse (perikarditt)
 • blodpropp i lungene
 • dyp venetrombose
 • anafylaktisk reaksjon
 • hjertekrampe (angina pectoris)
 • hjerterytmeforstyrrelser (arytmi)
 • blodpropp (trombose)
 • hjertemuskelbetennelse (myokarditt)

Når vi også vet at snittalderen for dem som døde av Covid-19 er den samme som snittalderen for død i befolkningen ellers, er det all grunn til å «bagatellisere covid-19» slik Musk gjør. Kan det tenkes at redaksjonene sluker «faktasjekkere» som AFPs versjoner av sant og usant fordi de ikke har øye for eierskap, forretningsmodell og bånd til industri?

Hvor er vi dersom staten skal definere sannheter og sensurere?

AFP finansieres av media og den franske stat

AFP finansieres av media og den franske stat, i 2021 med en omsetning på 309,5 millioner euro. Modellen ligner den til Faktisk.no. Den viser en sammenblanding av private og statlige penger, sensur og definisjoner av «sant» og «usant» som bikker mot fascisme. Hvor er vi dersom staten skal definere sannheter og sensurere?

Visste du forresten at pressens etiske justis-organ PFU – Pressens faglige utvalg – og Faktisk.no drikker kaffe fra samme maskin og på samme adresse? Faktisk.no hevder å jobbe under Vær varsom-plakaten, men later til å ha glemt plakatens punkter om habilitet. Det skriker falskt av at det organet som skal «dømme» pressen drikker kaffe med den.

“Faktasjekkere” i internasjonalt nettverk med like modeller


«Faktasjekkere» som AFP og Faktisk.no er en del at et stort, internasjonalt nettverk. Her er litt om strukturen og pengene:

Det er for naivt å overse slike bånd mellom media og finans, særlig for en redaksjon. Follow the money er gammalt nytt, men fortsatt lurt.


Etter pandemien: Hvordan kunne splid oppstå? Hvordan bygger vi nå bro? Møt Guro, Julia og Silje på Litteraturhuset i Bergen! 2. mai.

Hva har frykt, moralisering og sensur gjort med oss som folk?
Hvordan bidrar tekgiganter, media og myndighet til å kontrollere ytringer og påvirke hva som er «god moral»?
Hvordan kan vi forstå nordmenns adferd de siste tre årene?
Med Hemalis journalist Guro Skjelderup, Hemalis redaktør Julia Schreiner Benito og psykologspesialist Silje Schevig. Se arrangementet her.


kvinne med langt lyst hår smiler mot kamera, hun sitter på en grønn eng med høye fjell i bakgrunnen
Jeanne Sartor om nyhetsbyrået AP: – Virket som et konsern.

Jeanne Sartor, tidligere medarbeider i nyhetsbyrået AP til Hemali:

– Jeg anslår at 99,9 prosent av nyhetsstoffet som folk i verden leser, kommer fra et nyhetsbyrå. Det meste av det som kom fra nyhetsbyrået Associated Press var betalt propaganda for å selge et produkt, sier Jeanne Sartor i dette videointervjuet.

Sartor har blant annet bakgrunn fra nyhetsbyrået Associated Press (AP), avdelingen som skulle “øke marked og innflytelse” ved AP Express. Da Hemali traff henne i 2021, jobbet hun for Children´s Health Defence. 

– AP ble drevet som et konsern

– Associated Press har struktur som et konsern. Nyhetsbyrået skulle være en samling for uavhengig journalistikk. Men jeg fant til slutt ut at AP var en organisasjon drevet av… hvem vet? Til slutt visste jeg ikke hvem som drev den.

– Vi hadde et møte i Northrop, en nydelig bygning i London. Der var noen av de største, britiske avisene som The Dayli Mail, The Sun, Local World. Flere av sjefene fortalte meg at de ble kjøpt opp av en gruppe med investorer som kontrollerte alle de avisene. Det fantes ikke uavhengig journalistikk lenger. Alle var eid av ett konsern som dikterte all publisering.

– Er jeg en konspirasjonsteoretiker? Jeg er nok bare en som er veldig overrasket over nåtidens udemokratiske levemåte.


– Annonse –

– Annonse –

2 kommentarer

 1. Tenk tanken: at de føler seg utrygge på Musk’s popularitet og stjernestatus etter Musk kjøpte twitter og fremla bevis på at det sosiale mediet bedrev utstrakt sensur av meningsmotstandere, i samarbeid med FBI, CIA og homeland security, som for tiden er kontrollert av faksjoner koblet opp mot det “demokratiske” partiet.
  Idag bedriver globaliztene en slags “drittpakke” kampanje mot Musk (en vanlig taktikk blandt disse) i alle system-mediene i vesten, og effekten merkes når man snakker med folk som kun får sine nyheter derifra.
  Taktikken er å få kilder som fremstår uavhengige til å sammenlagt skape grobunn for at individet selv skal finne ut at “alle” mener dette, og at motstander enten er mindre begavet/lettlurt eller er direkte ond.
  Vestens befolkning er i mine øyne utsatt for en massiv Gaslighting-kampanje av globaliztene (en bred koalisjon av forskjellige krefter) og det frie ord finner man kun på såkalte “alternative” medier, som i realiteten er frie og uavhengige medier.
  Disse ekte frie mediene blir brunbeiset m.m og det skapes dermed et miljø hvor de som leser eller deltar på disse offentlig blir angrepet, gangstalket m.m.m
  Koker man det hele ned til et ord, er det ordet og begrepet “Narrativ” de er mest redde for å miste, noe helten Musk har bidratt sterkt til sammen med bl.a Tucker Carlson m.f.
  Stor takk til Hemali for å skrive om stjernen Musk, vår tids store innovative tenker.

 2. Bra fanget opp. Det er derimot mange lag med løgner i denne avanserte psykologiske operasjonen. Elon Musk blir brukt til å skape tiltro i det alternative miljøet bevisst. Denne enkle formen for sverting av han er derimot et verktøy for genial manipulasjon av oss våkne. Ser man nærmere etter hva han står bak og taler positivt om så dukker det opp en gigantisk trojansk hest for fremtidig innføring av ondsinnet transhumanisme:

  https://www.nyhetsspeilet.no/2023/04/exo-vitenskap-episode-4-drep-ai-skaperne-og-elon-musk/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *