Søk
Close this search box.

Denne helge syder det mat i Oslos gater!

I dag og i morgen er Oslo et matfat! Matlarm hyller bøndene, landbruket, kokkene og serveringsstedene. Kom deg til sentrum!

Matlarm: Årets nyhet er et lokalmat- og drikketorg på Tjuvholmen, gratis og åpent for alle! Det blir også matløyper og ulike pop-up matfestivitaser over hele sentrum.

– Oslo har ikke en egen mat-og drikkefestival slik som flere andre byer, vi ønsker å tilby det til Oslos innbyggere, sier presseansvarlig Carina Hultin Dahlmann.

­– Vi ser økt interesse for mat og drikke hos folk, spesielt lokalmat og småskalaprodusenter. Det er også et mer fokus på kunnskapen om hvordan maten vår produseres og hvordan vi kan lage den smakfull og spennende. I et urbant marked som Oslo blir trender til og etterspørselen er størst.

Matlarm omfavner norsk lokalmat

Bak Mat*Larm står HANEN, hele Norges guide til bygdeperler og norsk lokalmat. Festivalen er støttet av og arrangeres i samarbeid med Innovasjon Norge, Selvaag Eiendom, MENY og ASKO.

-Annonse-

– Vi forventer at Mat*Larm skal bli en varig mat-og drikkefestival i Oslo og årets mathendelse. Det er fjerde år at Mat*Larm gjennomføres, og det tar tid å bygge opp et konsept, men vi ser allerede nå en positiv utvikling. Vi har gode samarbeidspartnere, både dyktige bønder, produsentene og kokker, sier Carina.

Nytt på Tjuvholmen

Årets nyhet er lokalmat- og drikketorget på Tjuvholmen.
– Slik blir Mat*Larm tilgjengelige for flere.

– Hvor står norsk lokalmat og bonden nå i den norske bevissthet?

– Vårt inntrykk er at folk er blitt mer bevisst på å handle lokalt og mer opptatt av hvor maten kommer fra. Med Mat*Larm gjør vi lokalmat mer tilgjengelig for forbrukeren. Mat*Larm kobler bonden og kokken, målet er å tilrettelegge styrket samarbeid dem imellom. Det kan gi økt omsetning for bonden, at kokken blir mer bevisst norske råvarer, og at forbrukeren får lokalmat på restaurantene. På sikt håper vi at det gir flere norske matvarer hjemme hos det norske folk, sier Carina.

Kom deg til Oslo sentrum!

– Annonse –

– Annonse –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *