Siw er kritisk til nedstenging: – Utsettes for mobbing og sensur.

portrett av Siw K. Sommer Winther

Siden september har Facebook-gruppen Stop Lockdown fått over 17 000 medlemmer. Siw opprettet den i sinne og sorg.

Jeg og andre hadde opplevd intens mobbing og sensur. Det skjedde når vi uttrykte meninger som gikk på tvers av tiltakene for nedstengning. Beskyldningene var massive og veldig ubehagelige: at vi var uansvarlige, konspiratoriske, eller vi ble latterliggjort. Dermed så jeg behovet for et fellesrom der en kunne kommunisere uten å bli mobbet, trakassert eller angrepet på annet vis, sier Siw K. Sommer Winther. Hun opprettet gruppen Stop Lockdown.

Pressens servile rolle har sjokkert meg mest

Gruppens viktigste arbeid nå er å bistå to massesøksmål, forteller Siw.
– Det første for brudd på lover og menneskerettigheter knyttet til nedstengning. Det andre gjelder «vaksinasjonssertifikatet» som diskuteres i blant annet EU.
– Begge søksmål vil begrunnes med at tiltak gjennomføres uten hjemmel i loven, og at flere av dem bryter med internasjonale lover, regler og menneskerettigheter.
I februar tapte regjeringen et massesøksmål fra 1000 hytteeiere, retten slo fast at tiltakene var ulovlige.
– Det lover godt for de neste rettsprosessene, sier Siw.
I januar offentliggjorde Europarådet en resolusjon som fastslår at vaksinene er 100% frivillige, og at ingen som velger å ikke ta den kan diskrimineres.
– Regjeringen kan dermed ikke innføre noe slikt uten å igjen bryte internasjonale og nasjonale lover og menneskerettigheter, så her er vi sikret seier på sikt uansett, mener Siw.

Media hedres for å være lojal

Gjennom sine 13 år i NRK som journalist og programutvikler så aldri Siw slik form for politisk styring som nå.
– Pressens servile rolle har sjokkert meg mest. Jeg tror årsaken er at Den norske rettsstaten, representert ved de fire statsmakter, mottok Rettssikkerhetsprisen 2020. Lojalitet til regjeringens koronahåndtering var fremtredende.
Fra begrunnelsen: “Juryen fremhever samspillet mellom rettsstatens ulike aktører som avgjørende for årets prisutdeling. Sammen har folket, institusjonene, byråkratene, mediene, sivilsamfunnet og fagmiljøene spilt hverandre bedre framfor å gå i vranglås.”

-Annonse-

Barn sulter ihjel

Siw er født i Afrika av NORAD-foreldre er hun vant til å tenke globalt.
– Før nedstenging i mars, advarte jeg WHO om de barn som ville sulte. Millioner av barn i Afrika får kun ett måltid om dagen, nemlig det de får på skolen. Stenger du skolen, så får de ikke mat. Måneden etter nedstengingen kom rapporten fra FN om at 265 millioner sulter som følge av nedstengingen, og truer med å drepe 30 millioner mennesker. Det er 21 mer enn normalt. Fem ganger flere enn Holocaust. Da jeg postet det på min Facebookprofil, kom mobbingen. Til tross for at jeg viste til godt dokumenterte kilder. Jeg ble sint og lei meg, særlig når slikt også ble servert fra tidligere kolleger i NRK.

I oktober oppfordret Dr. David Nabarro fra WHO alle verdens ledere til å slutte med nedstenging, blant annet fordi verdens fattigdom kunne dobles i løpet av året.
– Nedstenging har kun én konsekvens, at verdens fattige blir enda fattigere, sa Nabarro.

FB-konto stengt fire ganger

Når hemali snakker med Siw, har hun etter intens lobbyvirksomhet fått gjenåpnet sin private Facebook-konto.
– Den har blitt stengt fire ganger. Én gang midt under utgivelsen av mitt dobbeltalbum ”Birds Of Paradise” i høst. Jeg mistet momentum, internasjonal lansering, presseoppmerksomhet, listeplasseringer og potensielle kunder. Firmaet mitt innen musikk har også lidd sterkt under sensuren.

Jeg har tipset pressen og den politiske opposisjonen om brudd på lover, regler og menneskerettigheter, men få vil høre.

– Pandemien brukes som unnskyldning for å kalle kritiske stemmer inn på teppet, slik vi så da Bent Høie angrep Fredrik Solvang for kritiske spørsmål. Kanskje har Erna Solberg gitt redaktørene beskjed om å støtte opp om politikken fordi det er krise? Jeg har tipset pressen og den politiske opposisjonen om brudd på lover, regler og menneskerettigheter, men få vil høre. Og sensuren er global. Siste år har vestlige verdier blitt rasert. Uten at pressen bryr seg.Les mer fra hemali

Gir ikke immunitet, hindrer ikke sykdom, så hvorfor kaller vi dem vaksiner?
Fastlege: – Nei, vaksinenes trygghet og virkning er ikke dokumentert.
Opprop fra 200 fagfolk: Anbefalt dosering for vitamin D må straks forhøyes!
Professor: – De har regnet feil om dosering av vitamin D.

– Annonse –

– Annonse –