Søk
Close this search box.

TV2: Hadde Svein Østvik – “Chartersvein” rett likevel?

faksimile av TV2s serie Norge bak fasaden

Munnbindet egnet seg bedre som markør for lydighet enn smittestopper. Munnbindet legaliserte mobbing, det gikk ille utover Svein Østvik.

Foto over: skjermdump fra TV2

Chartersvein: Både folket og journalistene tok Svein Østvik. De kunne tatt makten i stedet, slik TV2 belyser det i sin sjette episode av “Norge bak fasaden.”

Her er en artikkel fra TV 2 om Svein Østvik og dramaet han gjennomgikk siden han brant munnbind.

– Har vi sovet i timen og på den måten vært med å støte ut de som mener noe annet, spør journalist Janne Amble i TV2.
– Vi var en del av flokken og videreformidla alt uten å være kritiske, sier journalist Kadafi Zaman.
– Det er skummelt.

-Annonse-

Det er galskap at vi som tar vare på helsa og stoler på eget immunforsvar skal straffes for det.


Hemalis redaktør i fagbladet Journalisten etter Debatten på NRK:

“Jeg sjekket, og fikk innsikt i en regi fra NRK som jeg ikke kan kalle annet enn sleip og slem. Og den fungerte. NRK scoret alle mål: Kritikken fra Svein Østvik ble parkert i et særs ubalansert panel. Helsetoppene ble stående som oraklene som bør få stå alene på podiene, uten rusk fra dypet. Det er maktens eksperter, og bare de, som har svaret. Forvirr oss ikke. Besudle oss ikke.

Attpåtil kunne NRK under dekket av «folkeopplysning» gjøre seg edel ved å slippe «folket» til. Rammen om Debatten var snedig, og seertallene strålende.

Etterlatt inntrykk var ikke folkeopplysning, men stygg ubalanse. Og i kjølevannet fulgte latterliggjøring, sinne, hån og ytterligere splid. Betyr det noe, NRK?”


Chartersvein syk av covid, fryktet én ting

Da Svein Østvik (61) ble alvorlig syk av Covid-19 i desember 2021, fryktet han én ting. Det var ikke den høye feberen eller hivende pusten eller risiko for long covid som gjorde ham redd.


– Det var media jeg fryktet. Jeg så for meg de hånlige, skadefro overskriftene og hylekoret: «Hva var det vi sa»? og tenkte fader, jeg skal vel ikke ligge her og gruble på avisoverskrifter. Ikke nå som jeg trenger å være positiv!

– Dersom jeg måtte på sykehus, visste jeg at media ville få vite at jeg var syk. Derfor fryktet jeg sykehuset også, i tillegg var jeg redd for deler av behandlingen som gis mot Covid-19. Respirator, for eksempel, har vist seg å være dårlig behandling. Jeg er sjeleglad for at jeg fant en lege som behandler Covid-19 med velprøvde, trygge medisiner, sa Svein til Hemali i januar 2022.

Det bør være legitimt å mene noe annet enn majoriteten.

Var det en straff?

Videre sa Svein til Hemali:
– Jeg har aldri benektet at Covid-19 potensielt er farlig for risikogrupper. Med sykdommen autoimmun artrose og min alder er jeg i risikogruppen. Jeg har sammenlignet Covid-19 med hard influensa, og slik kjentes det. Jeg har stått fram med kritikk av håndteringen, og når jeg lå der med feber tenkte jeg på det som en mulig «straff»: Skal jeg igjennom dette fordi jeg har stått for en annen mening? Fordi jeg lyttet til andre fagfolk?

– Om jeg skulle ta feil, hvorfor skulle folk godte seg over det? Ikke at jeg tar feil, men det er ille at det skal være så farlig hvis en tar feil. Ille å straffes for å mene noe annet enn flertallet. Mine meningsfeller og jeg har kritisert tiltakene fordi vi mener at de er ute av proporsjoner for et virus med lav dødelighet. Jeg mener også at det ligger global politikk bak, denne bør undersøkes nærmere. Det bør være legitimt å mene noe annet enn majoriteten.

Svein Østvik
Svein Østvik Chartersvein fikk smake folkets og medias mobb

Hør Svein Østvik i Hemalipdden: Helt uten maske.
“Chartersvin”, Svein Østvik: – Media jubler når jeg blir hånet.
Etter Debatten med Svein Østvik: – Kjennes det godt, NRK?
Journalist mener at hun var i blodtåke: – Jeg bidro til frykt og stigma, det kjennes ikke godt.


– Annonse –

– Annonse –

Én kommentar

  1. Er noen år eldre enn Svein Ø, men fortsatt i sekstiårene. Og uvaksinert.
    Har hatt korona to ganger. Begge ganger med feber i litt over 40. Meget begrenset med febernedsettende mens det sto på, en snau uke første gangen, litt lengre og noe mer plagsomt den andre gangen. Men kroppen kjempet godt i mot, akkurat som forventet, og jeg er ganske sikker på at jeg kom styrket ut av det hele. Ingen plager av noen art i ettertid.

    Har heller aldri vaksinert meg mot den årlige influensaen.

    Kan ikke si jeg har sans for alt Svein Ø har gjort og stått for. Men i denne saken la han definitivt inn noen verdifulle aksjer hos meg.
    Så stå på fortsatt Svein!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *