Søk
Close this search box.

Forlegger Øyvind Hagen: – Ytringsrommet er lik null, og media ligger i tornerosesøvn.

Forlegger Øyvind Hagen

Men sannelig gjør han noe med det, nestoren i forlagsbransjen. Med sitt rampete forlag er målet dette: Å gi motstemmene plass. Å ha det gøy.Media sover som Tornerose, mener Øyvind Hagen (66). Desto viktigere å snart utgi noen «bomber» om korona på sitt forlag Manuskript. Først ut er sykepleier Margrethe Salvesens bok, en kritisk, kronologisk gjennomgang av myndigheters og medias håndtering av viruset.
– Det er kult å ha noe å drive med. Men penger tjener jeg ikke, smiler Øyvind.

Sannelig har han sansen. Det var Øyvind som fikk Harry Potter til Norge med forlaget Ex Libris. Dumt at han solgte forlaget rett før salget gikk til himmels. Dog en trøst at han siden sikret seg rettighetene til DaVinci-koden med forlaget Bazar. Den ble en av tidenes mestselgende romaner.

Vår tilværelse er under angrep, jeg tror ikke at vi får vår frihet tilbake.

– Rudolf Steiner en å holde seg til

Men nå er det altså idealisme som driver Øyvind. Mest idealisme, og kanskje et dryss harme.
– Utgivelsene må bety noe, antroposofi og frihet er fundamentet. Rudolf Steiner er en å holde seg til. For meg står antroposofi for frihet. Steiner omtaler «de mørke kreftene», nå står vi i dem. Han prediket at vi skulle bli «underlagt det medisinske spillet», og at det åndelige ville forsvinne. Sola som skinner der ute, sier han og snur seg mot vinduet og våren, den er en illusjon. Jeg ser bare mørke, vår tilværelse er under angrep, jeg tror ikke at vi får vår frihet tilbake. Vi går i flokk og i frykt, dette er en facsistisk tid, og jeg tror ikke at vi kan stanse det. Det gjør meg deprimert og redd.

– Ukritisk media

– Det finnes ikke politisk opposisjon, sensuren rundt korona er total, og media tar det ikke innover seg. I stedet formidler de det samme: smitte, karantene, munnbind og nedstenging. Media kunne vært en fantastisk kilde til nysgjerrighet og åpenhet.

-Annonse-

–Hvorfor er det slik?
Han tenker litt. Klapper Prins – en ganske rampete valp.
– Vi er så omfavnet av det trygge, av staten, da kan vi ikke være selvstendige. Staten støtter jo alt i vårt samfunn, har gjennom tiår gjort alt avhengig av seg, og når media er underlagt pressestøtten avgår kritisk presse ved døden, så uteblir debatten. Når jeg sender kritiske spørsmål og artikler til NRK og Faktisk, får jeg ikke engang svar. Jeg sendte to spørsmål til en redaksjonssjef i NRK, et om munnbind og et om PCR-testen. Jeg purret og purret, men forgjeves. Munnbind er en myte, bruk av slike mot virus støttes ikke av god vitenskap. PCR-testen er også svært betenkelig.

Øyvind og Prins

Sensurert av Facebook

– Jeg brukte Facebook en stund, men merket at artikler som interesserte meg ble borte.
Venner har også blitt borte, forteller Øyvind:
–Jeg ser ingen frivillighet ved vaksineringen, vi er testkaniner siden vaksinene ikke er annet enn hastegodkjent. Som betyr at de ikke er godkjent. Det blir de først i 2023, i mellomtiden er vi prøvekaninene.

Mister venner

– Når jeg legger ut slik skepsis, så forsvinner venner. Jeg prøver å unngå temaet i sosiale sammenhenger, men det er vanskelig å ikke komme inn på det. Verden har satt seg fast i et narrativ med WHO om vaksine som eneste løsning. Land som ikke er knyttet til WHO har utviklet egne medisiner og behandlinger, men vi hører ikke om det. Visste du at Moskva har vært en åpen by i nær ett år, og at det ser ut til å gå helt fint? Det hører vi ikke om, bare at det er så mange døde i Sverige. Fra myndighetene hører vi ikke ett ord om styrking av immunforsvaret, de fleste bekjemper jo viruset uten å bli syke. Virus har vært, og vil være etter oss.

– Hva er løsningen?
Han tenker og nøler litt:
– Vi kan be til høyere makter, opplyse, samle mer fakta og informasjon …

Referanser:

Mer fra hemali

hemali Mening: – Vennskap og demokrati i koronaens tid.
hemali Mening: – Jeg frykter vaksinen mer enn Covid-19. Er jeg et dårlig menneske?
Lege: – Nei, vaksinens trygghet og virkning er ikke godt dokumentert!
Fedon Lindberg: – Vi får ikke vite at diabetesmedisin forebygger kreft. Og at Covid-19 kan behandles.

 

– Annonse –

– Annonse –