Søk
Close this search box.

Munnbind: “Konspirasjonensteoriene” som viste seg virkelige

faksimilier av fra aviser om covid

Munnbindene skulle hindre smittespredning, men dokumentasjonen for effekt mangler. Dog egnet munnbindene seg som tegn på underkastelse og som en vegg mellom mennesker.

Artikkelen ble publisert på Steigan.no, denne versjonen er bearbeidet og omskrevet av Julia Schreiner Benito

Effekten av munnbind, virusets opprinnelse, mRNA-vaksinene er eksperimentell genterapi: Mye av det som ble stemplet “konspiratorisk”, viser nå som virkelighet. I en melding på Twitter skriver den kjente italienske forfatteren og venstreintellektuelle Thomas Fazi: Is there anything we weren’t right about?

Han viser til erkjennelser som drypper ut i hovedstrømsmediene. Den siste er fra en kronikk i New York Times. Den ligger bak betalingsmur, men er gjengitt her: The Mask Mandates Did Nothing. Will Any Lessons Be Learned? Her er et utdrag:

Epidemiolog: Munnbind uten effekt

Den mest omfattende analysen av vitenskapelige studier på effektiviteten av munnbinds effekt mot smittespredning av luftveissykdommer, inkludert Covid-19, ble nylig publisert. Hovedforfatter er Tom Jefferson, epidemiolog ved universitetet i Oxford, han var entydig:
– Det er ingen bevis for at munnbind utgjør noen forskjell, sa han til journalisten Maryanne Demasi.

-Annonse-

Hva med N-95-masker, i motsetning til kirurgiske masker eller tøymasker av lavere kvalitet?
– De gjør heller ingen forskjell, sa Jefferson.

Hva med studiene som overtalte politikere til å pålegge munnbind?
– Helsemyndighetene ble overbevist av ikke-randomiserte studier, av mangelfulle observasjonsstudier, sa Jefferson.

Hva med bruken av munnbind i forbindelse med andre forebyggende tiltak som håndhygiene, fysisk distansering eller luftfiltrering?
– Vi ser ingen dokumentasjon på at dette utgjorde noen forskjell, sa Jefferson.

Studien om munnbind utført for Cochrane

Jefferson og 11 kolleger utførte den nevnte studien for Cochrane, en høyt aktet britisk organisasjon som i stor grad er basert i frivillig arbeid. Studiens konklusjoner er basert i 78 randomiserte kontrollerte studier. Seks av dem ble utført under pandemien med totalt 610.872 deltakere i flere land.

Studiene viser til observasjoner i USA: Stater der munnbind var påbudt klarte seg ikke bedre enn dem uten påbud.

Koalisjonen av “faktasjekkere” og WHO aksjonerte for å stemple slike uttalelser som “feilinformasjon”, og forskere og medisinere ble stemplet som sjarlataner.

Kom viruset fra en laboratorielekkasje?

Lenge ble du utestengt fra sosiale medier og risikerte å få karriere og inntektsgrunnlag ødelagt hvis du antydet at viruset kom fra en lekkasje fra et laboratorium. Koalisjonen av “faktasjekkere” og WHO aksjonerte for å stemple slike uttalelser som “feilinformasjon”, og forskere og medisinere ble stemplet som sjarlataner.

Her hjemme stod Faktisk.no for en viktig del av arbeidet for å avvise teorien om laboratorielekkasje som “konspirasjon”. Imidlertid er teorien godt dokumentert i den svenske boken Virus varning, utgitt i 2022.

Professor emeritus Tore Midtvedt har kvalitetssikret boken.
– Jeg er meget imponert, sa han til oss da vi traff ham tidligere i år.
– Den handler om hvordan viruset SARS-CoV-2 ble til. Jeg tror at viruset er menneskeskapt, at det ikke ble funnet hos flaggermus eller i naturen. Det kommer fram at det har vært et årelangt samarbeid mellom forskningsavdelingen i Wuhan i Kina og forskere i USA. I Wuhan hadde de topp moderne utstyr og en mer liberal holdning til forskningsetikk enn i USA. Dette skapte stor interesse hos amerikanske forskere.

Der er ingen vitenskap uten vitenskapelig frihet.

– Sammen ville de se om de kunne påvirke egenskaper hos et allerede eksisterende virus, såkalt gain of functions. Det foreligger en rekke topp publikasjoner om dette. Å manipulere et virus slik gir selvfølgelig fordeler og ulemper. Det kan bekjempe farligere virus, og det kan brukes militært for å slå ut store deler av en befolkning og gjøre dem krigsudyktig for kortere eller lenger tid. Det sies at koppeviruset er utryd- det, men det finnes fortsatt hos militære stormakter, sier Midtvedt.
I 2018 ble Tore Midtvedt utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs Orden. Legens meritter er omtrent så mange som hans år (f. 1934). Han takket ja til koronavaksinen, men på Wikipedia har han blitt definert som «vaksinemotstander». (Artikkelen fortsetter under videoene.)

Tidligere forskningsdirektør i Frankrike, Alexandra Henrion Caude: – Viruset kommer fra et laboratorium, og det er manipulert.


Professor Eivind Hovig: – mRNA-vaksinene er eksperimentell genterapi.

Fra “konspirasjonsteori” til politisk debatt

Forbes skriver: Timeline: How The Covid Lab Leak Origin Story Went From ‘Conspiracy Theory’ To Government Debate

I februar 2021 forbød Facebook å fremme teorien om laboratorielekkasje i det de kalte “removing more false claims about Covid-19 and vaccines”. Men i mai 2021 snudde de og opphevet forbudet.

Nå skriver Wall Street Journal: Lab Leak Most Likely Origin of Covid-19 Pandemic, Energy Department Now Says

Regjeringer over hele verden gjorde vedtak på manglende vitenskapelig grunn. Enhver opposisjon ble undertrykt, latterliggjort eller fjernet. De kalte det «å følge vitenskapen», men vitenskap er ikke en trosbekjennelse. Vitenskapens natur er dynamisk, den skal utfordres, motargumenteres og forandres i tråd med ny kunnskap. Der er ingen vitenskap uten vitenskapelig frihet.

Å vise til vitenskap som noe endelig, “vitenskapen”, er uvitenskapelig.


Les mer fra Hemali

Dr. philos Poleszynski: – Toppidrettsutøvere spiser fortsatt feil!
Autoimmune tilstander: Slapp, sliten, smerter, deppa… Råd finnes!
– Vi leger er blitt byråkratiets roboter.

– Annonse –

– Annonse –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *