Søk
Close this search box.

Nor (12) sa nei til PCR-test på skolen. Da ble han bortvist.

I høst takket Nor nei da klassen skulle PCR-testes. Nor hadde søkt kunnskap om testens egnethet og virusets art. Han ble bortvist.

Nor sa nei. Han fortsatte å si nei, og “NOR sier NEI” har blitt Facebookgruppe, appeller, filmer og leven. Det har også blitt barnevernssak, flate dekk med knivhull, politi med håndjern og en gutt som står ganske alene. I morgen, 21.5., holder Nor apell i Oslo i forbindelse med en ny traktat fra WHO.

Jeg har lært at det er ganske vanskelig å ha sin egen mening i Norge. Jeg blir kalt dumming og folk liker meg ikke. Nor (12)

Vi besøker familien Guderud i huset fra attenhundretallet i Asker. Her er bor femte generasjon med motstandskamp i årer og vegger. Det var Nors bestefar Øistein Guderud som tok initiativ til den militære motstandsorganisasjonen Milorg D13 under andre verdenskrig.
– Faren min var da 16 år og villig til å risikere livet, sier Berge Guderud, Nors far.

Faren fant Nor utenfor skolens gjerde

Berge og Nor forteller om dagen for PCR-testing. Både Berge og Nors mor Elena hadde oversett e-posten om at syvendeklassingene skulle testes, og hadde ikke svart på skjemaet.
– Oppfinneren av testen, Kary Mullis, sa jo selv at testen ikke virker på virus. Derfor sa jeg nei, sier Nor.
Berge: – Læreren ringte og sa at Nor skulle hjem fordi han hadde sagt nei. Jeg ba om at de lot ham være på skolen til vi hadde snakket om det, og dro dit med én gang. Da fant jeg Nor utenfor gjerdet, bortvist fra skolen. Det har de ikke lov til. Samtale på skolen viste seg vanskelig å få til, og da vi kom hjem stod det en politibil utenfor huset.
– Jeg ble ganske irritert, sier Nor.
– De kastet meg ut fordi jeg hadde en egen mening. Da bestemte jeg meg for å fortsette.
Her kan du se en liten film som Nors foreldre laget i forbindelse med dagen for PCR ved skolen.

-Annonse-

Nor: – Jeg har ikke angret

– Føler du deg mest stor eller mest liten?
– Mest stor, sier Nor.
– Jeg har lært at det er ganske vanskelig å ha sin egen mening i Norge. Jeg blir kalt dumming og folk liker meg ikke.
– Har du fått noen nye venner?
– Nei, de tør ikke. Det er litt trist, men jeg nøler ikke. Jeg har ikke angret. De fleste på min alder spiller bare dataspill og står ikke for noe. Jeg mener at man burde tenke selv, selv om folk reagerer negativt. Så lenge jeg føler at jeg gjør det rette, trenger jeg ikke å være med folk som ikke står for noe. Av og til føler jeg meg ensom. Noen foreldre støtter meg, de tør bare ikke å gjøre det åpent. En dag var det en far på vei fra skolen som rullet ned vinduet og sa at han støtter meg.
– Noen sier at du er hjernevasket av foreldrene dine.
– Ja, da mener jeg at de er dumme.

Kommet hjem med tårer i øynene


– Jeg beundrer Nor, du er rolig og sindig, og du har fått mye motgang, sier Berge og klapper sønnen på hodet. Det skinner i solen.
– Du har stått løpet, men noen ganger har du kommet hjem med tårer i øynene. Da har vi snakket om det, så har du funnet veien ut alene. 
I morgen 21.5. skal Nor holde appell under World Wide Rally for Freedoms markering i Oslo.
– Nor er den eneste som har fripass som appellant. Han er framtidens leder, sier arrangør Kinara Lundberg.

Arrangør Kinara Lundberg, Nor og Berge Guderud

Fra jusprofessor Eivind Smith fikk Berge kunnskap om at skolen regnes som offentlig område for Nor fordi han er elev der.
– Så han har lov til å demonstrere. Han satte seg på en plastikkstol i skolegården, omkranset av en ring markert med kritt. Som en stille protest. Jeg tror at elevene hadde fått beskjed om å ikke snakke til Nor, så der satt han, forteller Berge.

På dagen for vaksinering stod det tre politbiler utenfor skolen.

– Jeg mener at jeg gjør det rette, sier Nor.
– At the end of the day er det det som gjelder. På dagen for vaksinering stod det tre politbiler utenfor skolen. De var visst redde for at noen skulle demonstrere mot vaksinene. De er et farlig eksperiment og jeg trenger den ikke, derfor takket jeg nei til den også, sier Nor.

Vi ønsket ikke å starte dette, men når Nor har edle tanker om å hjelpe barn, da støtter vi ham hundre prosent. 

– Alt det Nor utsettes for, hvordan kan dere som foreldre være så sikre på at dette er riktig?
– Med riper i lakk på bilen og fire flate dekk, med politi, barnevern og press har jeg spurt Nor har vi ikke gjort nok nå? Nei, vi fortsetter litt til, sier Nor da.
– Mm, bekrefter Nor fra siden.
– Elena og jeg ønsket ikke å starte dette, men når Nor har edle tanker om å hjelpe barn, da støtter vi ham hundre prosent. Koste hva det koste vil. Jeg kjenner norsk lov, de bryter den igjen og igjen. Smittevern har gått foran grunnloven og opplæringsloven.

Ikke redd for barnevernet

– Du er ikke redd for at barnevernet henter barna?
– Nei.
– Hvordan kan du være så sikker?
– Vi lever én gang, vi velger «Love over Fear». Håndteringen av pandemien er basert i frykt, om de ikke får tak i frykten, da er det ikke noe å gripe i.
– Når er du stoltest av Nor?
– Når han håndterer nedturene så godt. Du er flink til å hente deg inn, Nor.
– Jeg tenker at jeg legger det bak meg, så går jeg videre, sier Nor.
– Det tar noen minutter, så skjønner jeg at dette gjør jeg fordi det er det rette. Om jeg kan redde én ungdom fra bivirkninger etter mRNA-vaksiner, så er det verdt det, sier Nor.

Jeg kjenner norsk lov, de bryter den igjen og igjen. Smittevern har gått foran grunnloven og opplæringsloven. Berge Guderud.

J

Rektor kommenterer

Rektor Kirsti Grana Winsvold ved Mellom-Nes skole har lest artikkelen og kommenterer den slik:
– Asker kommune har fulgt råd og retningslinjer fra nasjonale myndigheter gjennom hele pandemien og utover det har jeg ingen kommentar til saken.

Flere videoer med Nor:

https://www.youtube.com/watch?v=BspD5ym5BjY&t=179s https://www.youtube.com/watch?v=LfiTVRzH-60&t= https://www.youtube.com/watch?v=Vmcwi20dlyY https://www.youtube.com/watch?v=FLXJ7pzyt6U&t=60s

Om demonstrasjonen 21.5. fra 15:00 til 17:00 Jernbanetorget, Oslo. Se mer her.

  • 22. mai skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol lede en norsk delegasjon til Genève for å stemme over endringer i WHOs globale traktat med representanter for andre medlemsland.
  • Om traktaten vedtas i august, kan den true Norges suverenitet ved neste pandemi eller krise.
  • Definisjonen på pandemi er blitt utvannet de siste år. Traktaten åpner også for at WHO bestemmer for alle medlemsland ved det WHO definerer som klimakrise.
  • Traktaten blir av kritikere omtalt som «et kupp av nasjoners suverenitet» med risiko for nedstenging, tvangsvaksinering og portforbud.
  • Pål Steigan om traktaten: – Folkens, dere må våkne!

Les mer fra hemali

Hemali laget film om nordmenn som har vonde erfaringer etter mRNA-vaksinering. Verken TV2 eller Dagsavisen vil selge oss annonseplass.
Se filmen her.
Lege Peter Dvergsdal har behandlet ca. 4000 pasienter for Covid-19 med hell. Nå risikerer han å miste lisensen.
Professor Stig Frøland: – Media har bidratt til hetsen mot vaksineskeptikere.

– Annonse –

– Annonse –