fbpx

Sunnere enn dette blir ikke pizza!

Pizza! Full av fest, men uten mel og gluten. Den har lite karbohydrater, men masse smak! Enkel å lage, digg til hverdag og fest!  

Pizza til tirsdag, til lørdag, til gjengen, til alenekvelden. Du trenger ikke å droppe pizza selv om du vil redusere karbohydratene. Denne har mer fett, gir minimal blodsukkerstigning, og holder deg mett lenge!

Din pizza trenger

170 gram revet mozzarella-ost
2 ss Philadelphiaost
85 gram mandelmel
1 sammenvispet egg
1 ts salt
Topp den etter dine ønsker. Hvit saus i stedet for rød? Se lenger ned.

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 225 grader
  • Smelt mozzarella og Philadelphia på lav varme i en kjele
  • Rør godt mens den smelter
  • Når massen er helt smeltet og uten klumper, rører du inn mandelmel og det sammenvispede egget, samt saltet
  • Bruk gjerne plasthansker, «deigen» er varm, kna godt
  • Hell litt olivenolje på bakeark, strekk deigen utover i ønsket form, dobbel deig gir én langpannepizza
  • Prikk deigen med gaffel, stek i ovnen i ca. åtte minutter til den har fått gylden farge.
  • Ta ut bunnen, stikk hull på eventuelle bobler.
  • Smør på tomatsaus, eller hva med en hvit saus? Hvit saus til én langpanne:
  • et beger creme fraiche
  • 1-2 pressede hvitløsksfedd
  • smak til med sitronsaft, oregano, salt og pepper

Strø over revet ost og legg på ønsket topping.
Stek pizzaen på nytt til osten har smeltet og den er gylden

Tips: litt revet sitronskall over pizzaen etter steking gir en deilig spiss på pizzaen! Bruk økologisk sitron.

Matdoktoren

  • hemali anbefaler denne pizzaen fordi den gir mindre karbohydrater
  • Noen tåler mindre, andre tåler mer, men felles for oss er at karbohydrater er den energikilden som vår blodsukkeret til å svinge.
  • Ved høyt blodsukker aktiveres hormonet insulin. For høye nivåer av insulin knyttes til metabolsk syndrom, og en rekke «moderne» plager og sykdommer.
  • Som overvekt, diabetes 2, betennelser, leddplager, hjertesykdom og kreft.
  • Denne pizzaen har mer fett, altså flere kalorier, men vedvarende metthetsfølelse, og mer stabilt blodsukker
  • Stabilt blodsukker og metthetsfølelse forebygger sug etter dårlig mat

Mer fra hemali

Peanøttkake uten steking, uten gluten.
Denne sunne kokoskaken gjør susen!
Marens superpannekaker!
Selvforsvar mot virus

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow

Lege Fedon Lindberg: – Mine beste råd for å forebygge kreft.

Alle kan få kreft. Genetikk spiller inn, men heldigvis er svært få kreftformer så genetisk betinget at de vil utvikles uansett hva du gjør. Det er miljøet som trigger genene, sier Fedon Lindberg.

Er det etisk å tillate vitamin D-mangel nå?

Fortsatt hevder helsetopper at sammenhengen mellom sykdom og mangel på vitamin D "ikke er vitenskapelig".

15 gode grunner til å ta kosttilskudd

Helsemyndighetene er skeptiske til kosttilskudd. "Får det vi trenger via maten", sies det. – Nei, sier Dag V. Poleszynski.

Les mer om ...

Lege Fedon Lindberg: – Mine beste råd for å forebygge kreft.

Alle kan få kreft. Genetikk spiller inn, men heldigvis er svært få kreftformer så genetisk betinget at de vil utvikles uansett hva du gjør. Det er miljøet som trigger genene, sier Fedon Lindberg.

Er det etisk å tillate vitamin D-mangel nå?

Fortsatt hevder helsetopper at sammenhengen mellom sykdom og mangel på vitamin D "ikke er vitenskapelig".

15 gode grunner til å ta kosttilskudd

Helsemyndighetene er skeptiske til kosttilskudd. "Får det vi trenger via maten", sies det. – Nei, sier Dag V. Poleszynski.

Vennskap og demokrati i koronaens tid

De eldste er vaksinert, dødstallene synker. Andelen innlagte for Covid-19 er halvert. Likevel er Norge stengt. Og noe dirrer mellom oss når vi venninnene møtes.

Nei, mettet fett øker ikke risikoen for demens!

Myten om mettet fett lever seigt. I VG kunne vi nylig lese at mettet fett øker risikoen for demens. Tvert imot, sier biologen som har skrevet bok om temaet: – Hjernen trenger mettet fett!