Søk
Close this search box.

Aksjon: – På vegne av bekymrede foreldre om vaksinering av barn

Aksjon i Oslo foran statsministerboligen

–Be the change, oppfordret advokat Erlend Efskind. På vegne av bekymrede foreldre som hadde sendt inn krav om å stoppe vaksineringen av barn.

Det er lyset mot mørket. Vi styres ikke av frykt eller aggresjon, sa advokat Erlend Efskind under markeringen i Oslo 4.november. Bakgrunnen var et prosessvarsel til Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol om umiddelbar stopp av vaksinering av barn og unge, forfattet av advokaten. Aksjonen endte med at brevet til Statsministeren måtte “sendes” gjennom sprinklene i porten.

Gruppesøksmål

Aksjonen var i regi av plattformen Friemenneske.no med ønske om å få dialog med regjeringen før eventuelt gruppesøksmål. Svein Østvik og kjæresten Johanna Stolfer var blant dem som gikk mot Statsministerboligen. Med seg hadde de brevet, og kopi av prosessvarselet. Svein Østvik holdt en appell.
– Jeg synes at vi skal tenke tilbake til da vi selv var barn. At vi har fått et liv i gave, og har foreldre som skal ta seg av oss, verne om vårt liv og bidra til vekst til vårt fulle potensiale. Når man leser om vaksinen som skulle være redningen, men i stedet slår alle rekorder i bivirkninger, og når man vet den nå blir vurdert for små barn, kan jeg ikke annet enn å kjempe. For dialog, og for å få pauset framdriften. La oss heller se på fakta, sa Østvik. Og tok til tårene.

Advokat: –Barn har ingen nytte av vaksinen

Advokat Efskind oppsummerte bakgrunnen for aksjonen.
– Barn har ingen nytte av vaksinen. Tvert imot er det mange ukjente og kjente bivirkninger. Vaksinering av barn har ikke hjemmel i smittevernloven, har ingen klar, medisinskfaglig begrunnelse, og er ikke nødvendig for smittevernet.

Da politiet ankom, forsikret aksjonsleder Ann Helen Gjermundsen at eneste intensjon med sammenkomsten var å samles med lys for barna, og å komme i dialog med Statsministeren på vegne av norske, bekymrede foreldre. Enten gjennom et personlig møte, eller minimum ved å få levert et brev.
 – Vi skal se hva vi kan gjøre, svarte betjenten.

-Annonse-

Dagbladet huket tak i Svein Østvik

Dagbladet var der også, de intervjuet Svein Østvik.
– Hvorfor står du her i dag,?
– Vi har sendt inn et prosessvarsel angående stopp vaksinering av barn med en ukes frist, og nå har det gått tre uker. Vi ønsker å overlevere et brev om å få stoppet, eller pauset vaksineringen av barn. At barn skal være forsøkskaniner for den vaksinen som har vist seg å være den med flest bivirkninger i historien, det ønsker vi dialog og fakta om. Så mange bekymrede foreldre tør ikke å stå fram fordi det er et sosialt press rundt vaksinering. Det er mange ting vi håper den nye regjeringen kan ta tak i. Vi ønsker å vise at vi er mennesker som bryr oss. Derfor er vi her i dag, sa Svein.
Dagbladet:
– Det er forsket på til at barn kan ta Pfizervaksinen. Men dere mener at det er utrygt. Hvilke bevis sitter dere på?
– Vaksinen viser seg å ha høyere antall bivirkninger enn noen annen vaksine, og barn har vært minimalt rammet av viruset. Det handler om å veie farene mot hverandre. Vi er fortsatt i en eksperimentell forsøksfase, og barn er det siste vi skal bruke.
– Er du vaksinert?
– Jeg? Nei, ikke med Covid-vaksinen.
Hvorfor ikke?
– Det tror jeg du har skjønt. Jeg kunne aldri tenke meg å tilføre kroppen min noe som jeg ikke føler meg trygg på at er bra for meg.

Svein Østvik i intervjuet med Dagbladet.

Brev til statsministeren med underskrifter

Svein viste fram brevet til statsministeren.
– Det er brevet vi skal levere til statsministeren. Det inneholder underskrifter og prosessvarslet, men vi får antagelig ikke levert det. Vi har forsøkt én gang, men gjør et nytt forsøk.
Erlend Efskind:
– Jeg er advokat, det er jeg som har forfattet prosessvarselet. En vaksine må ha hjemmel i smittevernloven, den må bunne i en klar, medisinskfaglig begrunnelse, og være nødvendig av hensyn til smittevernet. Men denne er utjenlig ut ifra en helhetsvurdering, vi mener at nødvendige vilkår ikke er oppfylt. Vi vet nå at det er mange bivirkninger etter vaksinering. Det vi ikke vet, er de langsiktige bivirkningene, som infertilitet og autoimmune sykdommer.

Politiet: – Det er rutiner for å få kontakt med Statsministeren

Kort tid etter Dagbladets intervju med Efskind, returnerte politiet med negativt svar på forespørselen til aksjonsgruppen.
– Det er visse rutiner som må følges for å få kontakt med Statsministeren. Et møte her og nå kan dessverre ikke kunne avholdes. Vi oppfordrer dere i stedet til å kontakte Statsministerens kontor for å avtale møte.
 – Vi gjennomfører og leverer brevet uansett, rent symbolsk, oppfordret aksjonsleder Gjermundsen.
– Fordi vi ikke har fått svar på dette skrivet om å stoppe vaksineringen av barn, må vi få det levert til kjernen. Så da får vi bare – sånn, avsluttet Svein med et smil, og “sendte” brevet gjennom sprinklene på porten.
Etter aksjonen sier hun:
– Symbolikken i den fredlige aksjonen, den kjentes nesten som noe rituelt. Slagordet til Frie menneske er “spre kjærlighet, ikke frykt” – det slagordet var sanselig nærværende, det var kjærlighet vi la igjen. Vi hadde en fredfull aksjon med mål om vennlig dialog med Statsministeren. Det skal vi nok få til, sier aksjonsleder Ann Helen med et smil.

Oppfølging av saken

  • Aksjonsgruppen vil fortsette på vegne av bekymrede foreldre
  • Aksjonsleder Ann Helen Gjermundsen og advokat Erlend Efskind fulgte opp politiets instrukser ved å kontakte statsministerkontoret på nytt for å avtale et fysisk møte med Statsministeren.
  • Dagbladet har per nå ikke publisert noe fra aksjonen
  • Her kan du lese: Prosessvarsel – krav om umiddelbar stopp i vaksineringen av barn og unge.

Les mer fra hemali

KrF-politiker: – La barna være i fred!
Blodpropper etter vaksinering, men legene tror ikke på sammenheng.
Lege om feilbehandling av C-19: – En planlagt, kriminell handling.
hemalis redaktør: – Les dette før du dømmer meg, den uvaksinerte.

– Annonse –

– Annonse –