Søk
Close this search box.

– Jeg skulle ikke ha skrevet boken Pillebefinnende, jeg gikk i bøtta.

Han felte tårer da han skrev faktabøkene om mat, drikke og legemidler. Særlig på mishandlede dyrs vegne. Niels Chr. Geelmuyden (63) har skrevet over 600 portretter og over 40 bøker. 

Geelmuyden: – Den tyngste boken å skrive var Pillebefinnende. Det var som å begynne å tvile på om politiet står på din eller forbryternes side. Det gjør vondt å ikke stole på at vi er i trygge hender.

Inntil jeg skrev faktabøkene om mat, drikke og legemidler trodde jeg at alt på markedet var trygt.

Hyllet… og ignorert

I sin tid ble Niels Christian hyllet for sin rike, vittige, ironiske penn. Særlig kjent var han for portrettene i Kapital. Vinden snudde da han begynte å «portrettere» industrien. 

Det var da han fikk «en supernyre» av sin kone i 2009 at Niels Christian begynte å interessere seg for kosthold og legemidler.  

– Jeg fikk de kjente bivirkningene av pillene jeg tok for å beholde nyren. Så mange piller at jeg fikk dem utlevert i en søppelsekk. Jeg er sikker på at det finnes mange gode og viktige legemidler.
– Pillebefinnende handler for en stor del om at stadig flere friske mennesker får utskrevet og inntar legemidler som de har flere ulemper enn fordeler av.  Inntil jeg skrev faktabøkene om mat, drikke og legemidler trodde jeg at alt på markedet var trygt. At Mattilsynet og Statens legemiddelverk gjorde jobben sin. I stedet gir de falsk trygghet, det hadde vært fint om de virket i stedet.

-Annonse-

Det koster å ytre seg i Norge, og særlig Pillebefinnende har stengt dører for meg. 

– Media er maktens talerør

Niels Christian mener at media heller taler den mektiges enn den avmektiges stemme. Han forteller om da Dagsrevyen inviterte ham til debatt med Mattilsynet. Han satte seg i bilen på Tjøme der han bor med kurs for Marienlyst. 
 – Så ringte NRK og sa at ettersom Mattilsynet likevel ikke kunne komme, måtte jeg snu. De avlyser altså når makten uteblir, det rammer den avmektige. Det koster å ytre seg i Norge, og særlig Pillebefinnende har stengt dører for meg. 

– Jeg tror at journalister er blitt en del av elitens runddans. Journalistikk er et springbrett for nye karrierer som informasjonssjef eller rådgivere i kommunikasjonsbyråer som tjener makten. Da kan du ikke gjøre jobben din den korte tiden du er journalist. Å gi en stemme til de avmektige er et glemt samfunnsoppdrag.

Hvis vår nye gud – vitenskapen – er kjøpt og betalt, så har vi et problem. 

Gode anmeldelser, men debatten kom ikke

Boken Pillebefinnende fikk gode anmeldelser, men debatten uteble. “Det er få bøker jeg har vurdert og anmeldt gjennom snart 20 år som jeg mener bør leses med større alvor.” Det skrev Aftenpostens anmelder Mette Hofsødegård.
“Utrolig at legemiddelindustrien kan leve med det som står i boken”, skrev Dagbladets Cahtrine Krøger.

– Ja, debatten uteble og Aftenpostens Ingeborg Senneset sammenlignet Pillebefinnende med sjamanboken til Durek Verrett. Det er som å bli slått ned i storefri. Jeg ble lei meg og sa opp Aftenposten på dagen. Det var et skillepunkt, jeg hadde håpet at noen av de som hadde hyllet boken ville stå opp for den. 

– Svært mye av forskningen på mat og legemidler er finansiert av mektige næringsinteresser som har bestilt resultatet på forhånd.

– Hvis vår nye gud – vitenskapen – er kjøpt og betalt, så har vi et problem. 

Hør Niels Chr. om:

  • Hatet som kom da han fortalte at han ikke er koronavaksinert.
  • Spermens fallende kvalitet. 
  •  – Det er neppe tatoveringsblekk som er årsaken. Se heller mot reseptfrie smertestillende, paracetamol et av de mest hormonforstyrrende midler som finnes.
  • Hans neste bok Drepende kledelig, sannheten om klærne dine. 
  •  – Kolesterolsenkende medikamenter som statiner forlenger ikke livet. 

Siste episoder av Hemalipodden

Lege Berit Nordstrand: – Du bør ha god helse for å tåle offentlige ernæringsråd.
Styr unna vegetabilske oljer!
Lege Geir Flatabø: – Autisme tilhører ikke psykiatrien!
Fertilitet: – Det er mye du selv kan gjøre for fruktbarheten!


– Annonse –

– Annonse –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *