fbpx

Menneskeheten på vei utfor teknologiens stup?

Under Arendalsuka presiserte Legemiddelverket hvor lite vi vet om de nye, genterapeutiske legemidlene.

Av Susanne Heart, ombudsperson og Folkevalgt i Rogaland, Miljøpartiet de Grønne (MdG)

Kroppene våre er i rekordfart på vei inn i teknologiens verden. Medisin går fra å være fysisk til å bli digital gjennom programmering av cellene våre. Svært spennende for noen. Andre er bekymret når kroppens balanse tukles med. Kan dette føre til kroppens variant av natur- og klimakrisen? Vitenskapsfolk verden over advarer. Hvor er den offentlige debatten?

Biologisk programmering

I februar var jeg i digitalt møte med Elon Musk. Han sier at medisin allerede er digital i samarbeidet mellom BigTech og BigPharma. Teknologibransjen påvirker oss mentalt døgnet rundt. Nå er det cellene sin tur. Celler er biologiske datamaskiner hvor program kan installeres, ved bruk av mRNA eller DNA genteknologi. Musk peker på hvordan vi nå kan programmere en sommerfugl til å gjøre det vi vil. Tesla er i gang med RNA-fabrikk. Genterapi fikk en kick-start i pandemien og industrien fikk fritak fra å levere langsiktige trygghetsdata. Alvorlige bivirkninger rapporteres over hele verden, uten at dette synes å få det helt store fokuset.

Det vanskeligste for regulatoriske myndigheter er at legemiddel ikke lenger må være ferdig dokumentert før markedsføringstillatelse gis.

I panelsamtalen under Arendalsuka om genterapi, presiserte direktør i Legemiddelverket, Audun Hågå, hvor lite vi faktisk vet om de nye genterapeutiske legemidlene. Det vanskeligste for regulatoriske myndigheter er at legemiddel ikke lenger må være ferdig dokumentert før markedsføringstillatelse gis. Han understrekte deretter viktigheten av å raskt samle kunnskap om effektivitet og alvorlige bivirkninger, i respekt for pasientene.

Trivsel i millioner av år

Naturen er den delen av vår virkelighet som ikke er bearbeidet av mennesket. Den utvikles organisk, helt av seg selv, i et intelligent kaos av forbindelser, og danner grunnlaget for liv. I dette samspillet har arter, økosystem og evolusjon trivdes i millioner av år. Når mennesket gjennom sine oppfinnelser, infiltrerer naturens balanserte system, blir fundamentet for liv svekket. Menneskelig fremskritt, utvikling og gjennombrudd, har ofte ikke tatt helheten av naturen innover seg og dermed ført til ødeleggelse av vårt livsgrunnlag. Resultatet er tydelig i den pågående naturkrisen, der arter og økosystem kollapser sammen med klimasystemet som presses til svingninger man aldri før har sett.

Muligheter forfører

Det er ingen tvil om at det kan være mulig for enkeltmennesker med fysiske eller psykiske lidelser å få et bedre liv gjennom presisjons- og genterapi. Testing av genterapi på nesten hele menneskeheten derimot, gjør at flere eksperter er alvorlig bekymret for kroppens kollaps. Samtidig står trygge og anerkjente medikamenter klar for å redde liv. Ivermectin har nesten fjernet pandemien i en delstat i India. (Se referanser.)

I iveren etter en overgang til digital medisin, ser slike behandlinger ut til å ha blitt forbigått i Vesten. Vi må også våge å stille spørsmålet om teknologi som kan endre menneskers oppførsel, følelser og tanker ved å skru av eller på ulike gener, kan misbrukes.

Norsk lege: – Jeg kan behandle Covid-19. Nedstenging var unødvendig.

Tankeoverføring

Musk sier at Neuralink vil oppgradere «båndbredden» til mennesket flere tusen ganger via implantat i hjernen. Dette muliggjør sending av konseptuell telepati mellom mennesker. Vi sparer da tid og misforståelser på å komprimere tanker til ord, sende og «pakke opp igjen» hos mottaker. Implantatet er utprøvd på en sjimpanse som har lært seg å spille TV-spill med tankene.

Skal fremtidig helse bygges gjennom digital programmering fra teknologisk medisinindustri?

Vi må tenke over hvilken fremtid vi vil ha. Digitalisering av kroppen kan vanskelig stoppes. Utviklingen kan gjøre menneskeheten biologisk avhengig av teknologi for å overleve. Skal fremtidig helse bygges gjennom digital programmering fra teknologisk medisinindustri? Eller har vi tillit til kroppens egen intelligens? Dette avgjørende etiske verdispørsmålet må demokratisk forankres i folket. Det er dette vaksinedebatten handler om for meg. Hvordan skal vi klare å redde naturen hvis vi ikke engang har nok kjærlighet til å bevare oss selv?

La oss denne gang være etterpåkloke på forhånd.

Dødstall gikk betydelig ned i området i India etter bruk av Ivermectin profylaktisk.

Referanser


Genterapi var blant temaene under Arendalsuka.

Wikipedia kan ikke omtale de fagfellevurderte meta-analysene av Dr. Tess Lawrie eller Dr. Pierre Kory, som er publisert i tidsskriftet American Journal of Therapeutics.
Wikipedia har ikke lov til å publisere den nylige meta-analysen om Ivermectin, ledet av Dr. Andrew Hill.
Heller ikke tillater Wikipedia å omtale www.ivmmeta.com, med 61 studier som omfatter 23.000 pasienter. Der det avsløres opptil 96% redusert dødelighet ved bruk av Ivermectin profylaktisk, altså forebyggende.


Les mer fra hemali

Vaksinen fra Pfizer nå godkjent. Av de samme som godkjente de dødelige opioidene.
Få timer etter vaksinen mistet Marlina førligheten i beinet. Hun fikk ikke hjelp, men innkalling til dose to, det fikk hun.
Prisbelønnet hjertespesialist: – Vi har en epidemi av feilinformerte leger.
KrF-politiker: – Opphev koronastertifikatet nå!

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow

Jeg har fire spørsmål til våre helsemyndigheter

Min sønn, samboer og jeg har alle tatt de ordinære vaksinene. Min motvilje mot Covid-19-vaksinene vil sannsynligvis koste meg min frihet.

Gry Hammer om «skolemedisinere» og «alternativere»: – Vi må snakke sammen!

Forfatter Gry Hammer ser steile fronter, vitenskap brukt som skyts, arroganse og krenkelse mellom det «skolemedisinske» og «alternative».

Lege Stig faster minst 14 timer hver dag

-Ingen diett, ingen kur, men en livsstil, sier fastlege Stig Bruset (64). Vekten har satt seg, energien er på, smerten i kneet er vekk. – Og kona at jeg har sluttet med pustestopp om natten. Jeg sover bedre.

Les mer om ...

Jeg har fire spørsmål til våre helsemyndigheter

Min sønn, samboer og jeg har alle tatt de ordinære vaksinene. Min motvilje mot Covid-19-vaksinene vil sannsynligvis koste meg min frihet.

Gry Hammer om «skolemedisinere» og «alternativere»: – Vi må snakke sammen!

Forfatter Gry Hammer ser steile fronter, vitenskap brukt som skyts, arroganse og krenkelse mellom det «skolemedisinske» og «alternative».

Lege Stig faster minst 14 timer hver dag

-Ingen diett, ingen kur, men en livsstil, sier fastlege Stig Bruset (64). Vekten har satt seg, energien er på, smerten i kneet er vekk. – Og kona at jeg har sluttet med pustestopp om natten. Jeg sover bedre.

Faktisk.no dømmer hemali. Men sentrale politikere kan ikke «straffes» av Facebook.

Verken riksmedier eller sentrale politikere granskes av Faktisk.no som andre plattformer: "Selv om en viktig del av Faktisk.nos arbeid er å faktasjekke påstander fra politikere, har Facebook bestemt at påstander fra sentrale politikere ikke skal legges inn i verktøyet".t".

Psykologen og legen: – Men størst av alt er skjønnheten

Birgit og Andreas frykter for følgene av krisen: Svekket immunforsvar, psykisk uhelse, splittet befolkning. Men de prøver å se lyset.