–Om vi hadde tatt inn de 400 000 tablettene, kunne vi behandlet alle koronasyke i Norden fra første dag. Alle!
Vi hadde verken trengt nedstenging eller vaksiner. Det ville kostet en dollar per tablett. Koronavirus går hvert år, Covid-19 skiller seg ikke vesentlig fra andre koronavirus, det spesielle med -19 at det sprer seg så lett. Gitt at myndighetene mener at det ikke finnes behandling, forstår jeg tiltakene. Men vi har behandling!
Disse antivirale medikamentene virker kun når de brukes tidlig i sykdomsforløpet.
Legen som sitter foran meg behandler Covid-19 med medikamenter hvis patent har utgått. Det er ikke store penger i dem, men effektive og trygge er de, viser mange års erfaring.
– Jeg bruker aldri eksperimentell medisin. Medikamentene er utprøvd på millioner, bivirkningene er minimale, sier Peter Dvergsdal.
Har behandlet pasienter med Covid-19
Hydroksyklorokin. Ivermectin. Favipiravir. Særlig Favipiravir har vært sentral når Dvergsdal fra sitt legekontor på Fornebu har behandlet 20 pasienter for Covid-19.
– Alle ble friske, ingen fikk bivirkninger.
Tidlig i pandemien informerte han om Favipiravir til norske helsetopper, og oppfordret til import. Uten hell.
-Annonse-
Om disse medikamentene har slik effekt, så ville de vel inngått som systematisk del av behandlingen av Covid-19, tenker du kanskje? Tja. Penger er viktigste årsak til at det ikke er slik, erfarer Dvergsdal (79) – med 52 års erfaring som lege.
– Vestlig medisin er dominert av Food and Drug i USA, (føderal etat som regulerer og overvåker blant annet mat, legemidler, kosttilskudd, kosmetikk og medisinsk utstyr, red.anm.)
– I 2014 satte de tommelen ned for Favipiravir, det farger situasjonen. Gjennom 20 år har jeg gjort framstøt mot Legemiddelverket, de bør være aktive i å modernisere såkalte «off label»-medikamenter i takt med ny kunnskap. Jeg har personlig snakket med leder Steinar Madsen om det, han svarer at jeg står fritt til å bruke disse selv om de ikke er godkjent for andre virkeområder enn det opprinnelige.
(Kriteriet for å beskrive endret virkeområdet for et medikament krever milliardforskning som ikke lønner seg for industrien når patentet er utgått. Red.anm.)
Lege har anmeldt Legemiddelverkets Steinar Madsen
Mange leger og forskere mener som Dvergsdal: At Legemiddelverket plikter å jobbe for at gamle medikamenter kan brukes til andre tilstander enn dem de er utviklet for. 8. juni leverte lege Heiko Santelmann sin anmeldelse av Legemiddelverkets leder, den starter slik: «Herved ønsker jeg å anmelde Dr. med Steinar Madsen, […] for medvirkning til å ha tatt livet av minst 172 mennesker som resultat av å ha bidratt til at ulovlig hastegodkjent eksperimentell genterapi (misvisende omtalt som «covid-vaksine»), og et ukjent antall dødsfall på mennesker som døde av Covid-19 som resultat av at godkjente medisiner var forbudt å benytte som effektiv behandling.»
Foranledningen var et brev fra Santelmann til Madsen, og det legen mener er Madsens svartmaling av Hydroksyklorokin. Santelmann mener at medikamentet har effekt mot virus, samt at det er velprøvd, trygt og billig.
En revolusjon å være med på
2013: Dvergsdal er sikker på at verden står ved en revolusjon. Den vil han være med på! Dyreforsøk viser at Favipiravir har god effekt mot influensa, inklusiv korona. Siden blir medisinen delvis godkjent i Japan, og i 2016 tar Dvergsdal inn 4 800 tabletter. Vi kan takke ham for at Favipiravir finnes på norske apotek under navnet Fabiflu– som eneste i Europa!
– Da jeg spurte Legemiddelverket om deres holdning til Favipiravir, hadde de ikke hørt om det. Siden sa de at det er medikament mot Ebola.
– Ja, svarte jeg, men forskning viser at Favipiravir i 97 prosent av tilfeller med luftveisinfeksjoner også hjelper mot disse.
Han ble ikke hørt.
Behandlingen må skje tidlig, ellers har den ikke effekt
Et av argumentene mot at fastleger skal bruke Favipiravir ved Covid-19, er at behandling kun skal skje på sykehus, altså i mer kontrollert form.
– Men da er det for sent, innvender Dvergsdal.
– Om jeg ikke kan behandle i løpet av den første uken etter påvist Covid-19, så behandler jeg ikke.
På nyåret 2020 innskrenket Legemiddelverket Dvergdals tillatelse til å importere Favipiravir.
– Trolig fordi jeg sa at det virker på korona.
– Bortkastede penger å studere sykehuspasienter
Forskningsrådets leder John-Arne Røttingen leder den internasjonale Solidarity-studien.
– Staten har bevilget enorme summer til studien. Jeg tok kontakt, og sa at forskningen må skje før pasienten havner på sykehus, ellers er det bortkastede penger. Dette var allerede kjent, og jeg ser ikke annet enn at Røttingen må ha visst det: Disse antivirale medikamentene virker kun når de brukes tidlig i sykdomsforløpet. Mine innsigelser ble ikke hørt, så kom resultatene av forskningen: Ikke overraskende viste de at det eksisterende medikamentet Remdisevir ikke virker. Fordi de ble brukt for sent i sykdomsforløpet.
– Du mener at Røttingen sa det mot bedre vitende?
– Ja. Disse gamle medikamentene konkurrerer med hans arbeid. Det koker ned til penger og makt, og politikerne tror på spesialister som ham. Mange går for langt i å beskylde myndighetene for konspirasjon og korrupsjon, jeg gjør ikke det. Men Pfeizer har milliarder av gode grunner for å anbefale vaksiner. Industrien har vist at pengemakt aldri har hatt moral.
– Jeg blir ignorert
– Jeg er ute, jeg blir ignorert, og noen blir forferdelig sinte når jeg uttaler meg om dette. Sånt bruker jeg ikke følelser på.
– Kan du bestemme deg for det?
– Ja. Helt siden jeg var barn har jeg aldri klart å være lik andre, har aldri vært en del av flokken.
– Ønsket du å være det?
– Ja, alle som ikke er en del av flokken ønsker det, men de klarer det ikke, for flokken har regler. Tidligere var det tøft, nå takler jeg det. De som føler fellesskap med meg, er mer eller mindre avspora personer, ler Dvergsdal.
– Jeg er ikke avspora, men jeg lever i feil tid, mine meninger blir «mainstream» med tiden. I 20 år har jeg snakket om D-vitamin.
– Jeg verdsetter det norske demokratiet, men pressefriheten borte.
Vi tygger på pizzaen, hans kone har servert oss i særs generøse monn. Ute skinner sola over Sørenga og sommeren.
– Jeg verdsetter det norske demokratiet, men pressefriheten er borte. Og systemet er nesten ugjennomtrengelig for ny kunnskap.
Dvergsdal beskriver «omforente sannheter».
– Som den at en ikke kan behandle luftveisvirus. Inntil 2012 levde jeg med den «sannheten», men da så jeg at det ikke var sant lenger.
Vaksinert – under tvil
Han er vaksinert. Under tvil.
– Vi vet jo at vaksinen er dødelig, jeg var litt redd, m-RNA er jo eksperimentelle. Et sentralt spørsmål er hvor lenge virkningen skjer i blodbanen før den forsvinner. Og hvor mye av spike-proteinene som produseres hos den enkelte. For meg er det skummelt, jeg tok sjansen likevel. Men jeg ville heller hatt Covid-19 enn vaksinen fra Astra Zeneca.
– Jeg har takket nei til vaksinen. Min fastlege er fantastisk, men om jeg gikk til en ikke så fantastisk fastlege med Covid-19, og bad om behandling med disse medikamentene, hva ville han sagt?
– At «nei, jeg gir ikke eksperimentell behandling». Han ville følt seg forpliktet til å si nei fordi han er bakt inn i et system av lojalitet.
– Kunne jeg krevd det likevel?
– Nei. Legen er suveren. Men du kan ringe meg.
– Du vet vel at denne artikkelen kommer til å bli stemplet fake news av «faktasjekkerne»?
– Ja, det kan godt hende.
Forskningsrådets direktør John-Arne Røttingen svarer:
– Jeg tror at Dvergsdal bommer litt. Jeg har vært en talsperson for å få utført studier på pasienter raskt etter Covid-19-sykdom utenfor sykehus, men det har ikke vært nok interesse for slike. Og så lenge vi ikke har dem, bør vi ikke ta i bruk medikamenter uten dokumentasjon. Det er eksperimentell behandling. Dvergsdal gir et skjevt bilde, men jeg skjønner hans motivasjon. Når det er sagt: Ingen bør gi behandling uten dokumentert effekt, og den må vises i kontrollerte studier. Derfor heller viktig å mobilisere nettverk for å gjøre slike studier, både i Norge og internasjonalt.
– Hvorfor finnes ikke slike studier allerede?
– Det har ikke vært finansiering for det i Europa, dessverre.
– Hvorfor ikke?
– Det har ikke vært prioritert i utlysninger, bl.a. fra Europakommisjonen. Vi hadde håp om at tre regimer med eksisterende antivirale midler skulle ha effekt på sykehuspasienter, men de viste seg å være uten effekt.
– Var det ikke kjent på forhånd at de ville være uten effekt med mindre en brukte dem tidlig i sykdomsforløpet?
– Nei, ikke da disse studiene ble planlagt fra februar 2020. Og om et medikament er «off eller on label» er irrelevant. I utgangspunktet undersøker man oftest nettopp effekten utenfor godkjent indikasjon (off label). Det foreligger ikke så langt robust forskning som viser effekt av eksisterende medikamenter, det er poenget. Det er derfor vi trenger slike studier, og det er nå et par søknader til vurdering i Europa.
– For industrien er det vel ikke irrelevant at medikamentet er eldre?
– Det stemmer at for legemidler som har gått ut av patent, så har industrien ofte liten interesse for å gjøre studier. Slike studier krever offentlig finansiering, sier Røttingen.
Referanser
Generell protokoll for sykehusbehandling, utviklet av Front Line Covid-19 Critical Care Alliance. Protokollen innbefatter blant annet sink, askorbinsyre, vitamin D og Ivermectin.
2020: Studier med Favipiravir mot Covid-19.
Dyreforsøk med Favipiravir.
Thailand tar inn to millioner tabletter med Favipiravir.
Fagfellevurdert studie fra juni 2021 om effekten av Ivermectin forebyggende og behandlende.
Varsleren fra Fox News som lot Dr. Joseph Varon fortelle om sin meget gode erfaring i å behandle Covid-19-pasienter med blant annet Ivermectin, ble sensurert og oppsagt. I begrunnelsen fra ledelsen hos Fox lyder det blant annet: «Det handler ikke om seerne, men om ledelsen og annonsørene.»
Her er varsleren og journalisten Ivory Hecker i samtale med Dr. Varon.
Her en artikkel om saken.
Her en artikkel om Ivermectin fra The Desert Review.
Mer fra hemali
Lege Fedon Lindberg: – Vi får ikke vite at diabetesmedisin forebygger kreft. Og at Covid-19 kan behandles.
Les dette før du dømmer meg – den uvaksinerte.
Vennskap og demokrati i koronaens tid.
Lege Øyvind Torp fikk livstruende kreft: – Hadde ikke tid til å vente på “mer forskning”.