Søk
Close this search box.

Vil vekke verden med eventyr

På en joggetur i skogen julen 2020, kom ideen til eventyret om Bill Goats. Frode Burdal Klevstul løp hjem og skrev det ned.

Det var en gang en skog som dekket dalen som strakte seg fra fjellet til havet. 

Skogen var et spesielt sted, og ble beskrevet av dem som kjente den som rolig og trygg; de som kjente skogen godt beskrev den som majestetisk og klok. Men ord var utilstrekkelige for å beskrive skogen, den måtte oppleves.

Et gammelt ordtak sa at én dag i skogen ville rense sinnet for stress. Én uke ville lindre kroppen for smerte. Én måned ville befri hjertet fra sorg. Ett år ville fri sjelen for dens byrder. Det er hva skogen gjorde.

Alt var perfekt. Alt var i balanse. 

-Annonse-

Så kom Bill Goats med sine fjellgeit-lakeier. Bill Goats respekterte ikke balansen. Han ønsket å kontrollere livet. Han ønsket å være Gud.

Fra idé til bok

Slik begynner eventyret om Bill Goats and the Forest (fritt oversatt til norsk av Hemali).

Frode Burdal Klevstul hadde lenge grublet på hvordan han kunne bidra til å få fram flere sider ved pandemien enn dem som presenteres i hovedstrømsmediene. Med samboeren Miriam Ekelund startet han våren 2021 Antijantepodden. Han samlet også videoer som dokumenterte politivold og førte statistikk over bivirkninger etter vaksinering.

Under en joggetur i skogen romjulen 2020 er plutselig ideen om Bill Goats and the Forest der.

– Ideen bare kom til meg, inkludert tittelen på boka. Det ble min oppgave å forvalte den. Det føltes som et ansvar jeg fikk, forteller Frode.

– Ideen bare kom til meg, inkludert tittelen på boka. Det ble min oppgave å forvalte den.

I ett år, mens han og Miriam starter podcast og flytter fra Norge til Azorene, blir boken til. Våren 2022 gikk den til et lokalt trykkeri på Azorene, og selges fra Frodes hjemmeside.

– Det kjentes bare feil å skulle selge den via for eksempel Amazon. Jeg har valgt en mer tungvindt løsning, men det føles riktig. På denne måten er jeg litt mer forsikret mot sensur. Det er jo tross alt bare et eventyr, men i disse tider kan selv det bli for mye.

Miriam Ekelund og Frode Burdal Klevstul

Balansen

Sentralt i eventyret er Balansen. Bill Goats og resten av geitene bor på fjellet. Trærne har sitt liv i dalen, i en naturlig syklus av fødsel og død. Helt til Bill Goats flytter ned i dalen og skaper et problem som ikke finnes. Et problem han så finner en løsning på, men som setter Balansen ut av spill.

– Jeg håper og tror denne boka kan endre folks oppfatning om det som skjer i verden. Håpet er at den kan nå mange fordi det ikke er en 600 siders tung fagbok.

Frode takker samboer Miriam og vennen Thomas Freitag for støtte og hjelp i skriveprosessen. Uten dem, ingen bok.

Det var tydelig at propagandaen hadde slått rot i Norge, men ikke nådd den delen av Asia hvor vi var.

Hvor er logikken?

Tilbake til 12. mars 2020. Miriam og Frode er på ferie i Thailand.

– I Thailand gikk livet som før og vi bestemte oss for å bli ferien ut. Samtidig så vi gjennom måten det ble lagt fram på i media at dette ville bli stort. Det var tydelig at propagandaen hadde slått rot i Norge, men ikke nådd den delen av Asia hvor vi var.

Etter to uker blir paret beordret hjem uten å få logiske svar på hvorfor. Fremme på Gardermoen blir de møtt av Heimevernet. Vel hjemme i Hurdal får de ikke gå på butikken.

– Det var fullstendig galskap og surrealistisk! Jeg kjøpte ikke dette, og stolte overhode ikke på det som ble fortalt. Jeg hadde mange teorier, men visste ikke hvor jeg skulle lete etter svar.

– Handler ikke om helse

Så blir Frode tipset om The Corbett Report, og brikkene begynner å falle på plass.

– Jeg forstod at det er annen agenda som overhode ikke handler om helse. Tiltakene regelrett drepte mennesker, skapte depresjon og ensomhet. Ingen snakket om vitaminer og trening. Likevel ble vi overbevist om at myndighetene var der for å ta vare på helsen vår. Det var null logikk, sier Frode.

Frode og Miriam kjenner et sterkt behov for å dele denne informasjonen.
– Men flertallet ville ikke høre, det gjorde meg deprimert. Jeg fikk høre at jeg hadde mistet virkelighetsforståelsen.

– Overdødeligheten i verden er enorm nå, men det ties. Hvorfor er det så få som stiller kritiske spørsmål?

Igjen og igjen tar Frode meningene sine opp til vurdering, men lander den samme konklusjonen hver gang.
– Tar jeg feil? Er viruset farlig? Er vaksinene bra? Jeg har stilt disse spørsmålene mange ganger. Etterhvert som tiden gikk og mer informasjon ble tilgjengelig, ble jeg sikrere og sikrere på at jeg ikke tok feil. Overdødeligheten i verden er enorm nå, men det ties. Hvorfor er det så få som stiller kritiske spørsmål?

Sendt boken til hele verden

Kun få måneder etter lansering av boken, har Frode mottatt bestillinger fra alle verdenshjørner. Flest eksemplarer har han sendt til USA.

– Jeg har sendt en kopi til Kina også, den så jeg ikke komme.

Mottakelsen har vært god. Boka er omtalt i flere av de alternative mediene, men i hovedstrømsmedia er det stille. For en tid tilbake ble Frode invitert til The Corbett Report.

– Det var helt fantastisk, og bidro til å nå ut til mange, forteller Frode.

Flere har tilbudt å oversette boken og det jobbes med en tysk versjon. Ønsket er å få den ut på swahili for å nå det afrikanske kontinentet. Målet er også spansk og fransk.

Oppfølgeren?

– Hvis du skulle skrevet en oppfølger, hva skulle den handlet om?

– Jeg håper det ikke blir nødvendig med en ny bok. At folk våkner nå og forstår at vi ikke kan stole på lederne våre. At folk forstår viktigheten av Balansen. Vi kan ikke styre og kontrollere alt i vitenskapens navn. Manipuleringen av liv har gått helt av skaftet, sier Frode og fortsetter:

– Folk må forstå at det finnes ondskap og det finnes psykopater. At det ikke er systemet som er korrupt, men at korrupsjon er systemet. Vi vet fra historien at galskap skjer. Hvorfor klarer ikke folk å tenke at det som skjedde for noen tiår siden også skjer i dag? Det er noen enorme kortslutninger her.

– Vi kan ikke styre og kontrollere alt i vitenskapens navn.

Redningen

Skulle det bli en oppfølger, vet Frode likevel hva den skal handle om.

– Da vil det dukke opp en skikkelse i dalen som skal redde skogen. Skikkelsen presenterer en løsning på alt, og trærne stoler på han. Men er han den han utgir seg for å være? Når ting blir ille nok, er vi lettere å selge til.

– Livet sånn vi kjenner det nå, må dras opp med rota. Vi må begynne å samarbeide igjen.

Og her er vi i kjernen av Frodes bekymring. At løsningen er enda verre enn problemet.

– Konklusjonen er at det finnes ingen “reddende engel” der ute. I stedet må hvert enkelt menneske lære å lede seg selv. Livet slik vi kjenner det nå må dras opp med rota. Vi må begynne å samarbeide igjen. Frigjøre oss fra kontroll.

Angrep fra alle kanter

Frode tror det skal bli verre før det blir bedre.

– Nå opplever vi et angrep fra alle kanter. Høye priser på mat, strøm og drivstoff. Virus. Krig. Det oppleves som å leve i sakte film, sier Frode.

Han mener håpet ligger i desentralisering. For å bruke et bilde fra eventyret om Bill Goats: Skogen trenger ingen utenfra, den klarer seg selv.

– Det samme gjelder mennesker og samfunn. Makt korrumperer, alltid. Derfor må vi lære å lede oss selv, ta tilbake livet utenfor systemene.

Snipp, snapp, snute, Frode er overbevist om at eventyret ikke er ute. Men at løgnene står for fall og at lyset vil vinne. Kanskje må det bare bli enda mørkere først.


Les mer fra Hemali

14 personer under 60 år døde etter vaksinering, ifølge Legemiddelverket
–Tallene fra FHI så uetterrettelige at jeg måtte slutte å lage summeringer
Hør motstemmene fra Dolomittene!
– Jeg tok vaksinen for samfunnet. Dette er takken

– Annonse –

– Annonse –