Søk
Close this search box.

Kreft: – Jeg har ikke funnet på denne behandlingen selv

portrett av et par på stranden, de smiler, hun har mørkt hår, han er iført caps på hodet
Alessandra Ferreira Pedersen og Torstein Pedersen

Nok en gang takket jeg nei til kreftbehandlingen fra Haukeland sykehus og tok heller fram min egen
verktøykasse. Vi kan litt om dette nå.

Av Torstein Pedersen, først publisert på Facebook, forkortet og bearbeidet av Hemali. Her kan du lese bakgrunnen for Torsteins sykdom og erfaring med kreftbehandling i intervju fra 2020:
– Glad jeg sa nei til belastende behandling.


Kreft: I august i fjor var tilstanden min kritisk. Jeg hadde store smerter og følte at jeg hadde sviktet meg selv. Jeg bestemte meg for nok en gang å takke nei til Haukeland sykehus´ behandling. Med fantastisk hjelp og støtte fra min kjære kone Alessandra (bildet over), har vi kjempet mot kreften i hele høst og gjør det fremdeles.

Jeg takket nei til behandling, blant annet fordi kreften myelomatose, som jeg har, ansees som uhelbredelig. Altså at den garantert kommer tilbake, selv med behandlingen sykehuset tilbyr. Det finnes ingen kur i helsevesenet, og når kreften kommer tilbake, er den mer resistent og aggressiv i en mer svekket kropp. Dette er dessverre tilfelle for en rekke kreftformer.

Ni år etter at jeg fikk min andre kreftdiagnose, en blodkreft forårsaket av behandlingen for den første kreften, konkluderer jeg igjen at Norge står på stedet hvil.

-Annonse-

Etter at jeg presset legen kraftig på statistikk for overlevelse, sa han at pasienter med min kreftform i snitt overlever i seks år etter første behandling. Den grensen har jeg slått kraftig allerede med mine snart ni år – uten konvensjonell behandling.

Kreften var blitt mer aktiv

Bakgrunn:
I februar i fjor var det tid for årlig tur til alpene med ski og venner. Herlig, men da jeg kom hjem, var jeg betydelig mer utmattet enn vanlig etter en slik tur. Det var noe som ikke stemte. Både blodprøvene og legene mine på Haukeland hadde indikert at kreften jeg har var begynt å bli mer aktiv. Jeg hadde holdt den i sjakk i mange år.

Utover våren fikk jeg mer smerter i brystet, spesielt i brystbeinet. Jeg ønsketenkte at det skyldtes et ribbeinsbrudd fra skiturene, men smerten forble. Utover våren og sommeren ble smertene mer markante, og jeg fikk problemer med vanlige bevegelser som å arbeide med armene og å snu kroppen. Jeg ble stadig mer usikker og følte meg skjør og svak og redd for brudd.


Torstein i video fra 2020: – Jeg trodde på kreftlegene og takket ja til behandling. Dette er grunnen til at jeg ikke gjør det lenger.

Ny norsk studie fra Kreftforeningen og NAFKAM: Fire av fem rapporterer om senskader etter kreft og kreftbehandling.


Det var ikke ribbeinsbrudd, men kreftceller

Etter hvert forstod jeg at det ikke var ribbeinsbrudd, men økt volum av kreftceller i beinmargen som presset på fra innsiden av ribbeina og brystbeinet. Da jeg en sommermorgen strakk kroppen i sengen, kjente jeg at det «raknet» i brystkassen. Jeg fikk store smerter. Det bar til legevakten og etter hvert til CT røntgen på Haukeland sykehus. Legene sa at jeg hadde hull i brystbeinet og to mørke områder i nakken og ryggvirvler. Men kreftlegen kunne ikke se på bildene hva røntgenlegen refererte til i rygg og nakke. Hullet i brystbeinet var imidlertid veldig tydelig på bildene.

Med årene har jeg gradvis blitt mindre flink med regimet mitt for kosthold, hvile og fysisk aktivitet. I tillegg har stressnivået blitt høyere både på grunn av en samfunns- og helsepolitisk utvikling som har gått sterkt inn på meg, samt vanskelige familiære forhold. Dette har nok bidratt til forverringen.

Legen ville gi beinmargstransplantasjon og cellegift

Til tross for at “et tonn” av forskning nå viser at han tar feil, sa legen:
– Det eneste riktige er beinmargstransplantasjon med cellegiftbehandling. 

Jeg har vært gjennom tung cellegiftbehandling før, jeg vet hva det gjør med kroppen. Blant annet at hvis du overlever, er risikoen stor for at du utvikler ny kreft, slik jeg gjorde. Jeg er sterkt kritisk til den omfattende bruken av cellegift på norske sykehus.

Jeg er overbevist om at praksisen tar flere liv enn den redder.

Legenes ensidige fokus på cellegift og stråling hindrer dessuten mindre inngripende tiltak. Slike som pasienten selv, med kunnskap, støtte fra helsevesenet og familie, kan gjøre for å fjerne rotårsakene til kreftsykdommen. Samt stimulere kroppens selvhelende mekanismer for naturlig og langvarig helbred.

Den isolerte effekten av cellegift og stråling er, med unntak av noen få kreftformer, kortsiktig. Den skaper en rekke varige skader som gir redusert livskvalitet og forhøyet dødsrisiko om man overlever behandlingen.

Takket nei tolv ganger

Fra august til oktober ble jeg fulgt opp ukentlig fra Haukeland. Presset var stort for å få meg til å starte behandling med cellegift. Tolv ganger i denne perioden takket jeg pent nei. På ett tidspunkt var legen sikker på at jeg hadde full beinmargssvikt, han skremte oss såpass at jeg nesten ga etter. Han sa at jeg da var så dårlig at jeg ikke engang ville tåle cellegiftbehandlingen.

Så viste det seg at jeg bare hadde tatt litt mye sauna! Det hadde svekket flere blodverdier samtidig, trolig som følge av dehydrering. Dette fant vi ut da kreftmarkøren kom to dager etterpå. Det viste seg at kreften hadde gått kraftig tilbake og ikke opp slik legen forventet som følge av det han trodde var beinmargssvikt. Legen måtte medgi at dette var merkelig og avsluttet samtalen med at jeg «må drikke mye vann når jeg tar sauna.»

Kreftceller er sensitive for varme

Dette «eksperimentet» viste meg at kreftceller, i hvert fall de som er i min kropp, er sensitive for varme og at sauna kan være et virkningsfullt tillegg til min egenbehandling. Jeg har ikke funnet på dette selv. På en rekke klinikker verden over, spesielt i Tyskland, tilbys hyperthermiabehandling til kreftpasienter. En kontrollert oppvarming av kroppen til febernivå for å drepe kreftceller. Men altså ikke i Norge.

Erfaringen min viste også hvor lett det er – selv for en erfaren overlege – å ta feil og å starte inngripende behandling på feil grunnlag.

Hyperbarisk trykkkammer og kreft

I november var vi i Polen og mottok behandling i hyperbarisk trykkammer, noe legen her hjemme mente var galskap. Mange av smertene forsvant. Jeg er overbevist om at tilførsel av høye doser oksygen under trykk har bidratt til å hele skaden i brystbeinet mitt. Dessuten at det har vært et kjærkomment bidrag til kroppen min, som har lidd av anemi, for lav blodprosent, og derved for lav oksygentilførsel gjennom mange år. Ved tilførsel av tilnærmet 100 prosent oksygen under høyt trykk, fylles også plasmaet i blodet med oksygen. Slik kommer oksygen til og kan stimulere helbred på områder hvor det ikke har vært mulig på grunn av for lavt oksygennivå.

Produksjon av nye stamceller stimuleres også kraftig. Nasjonalt senter for hyperbarisk medisin ligger på Haukeland sykehus, og her brukes denne i hovedsak til sårheling. Kreftpasienter får ikke tilbud om behandlingen fordi det blir ansett som risikabelt. Da pumper de heller kroppen din full av gift.

Det har de ikke hørt om på Haukeland. Tro meg, jeg har spurt dem.

Oksygenterapi og kreft

Hyperbarisk oksygenterapi er heller ikke noe jeg har funnet på selv. Ny og interessant forskning fra blant andre professor Thomas Seyfried ved Boston University viser at hyperbarisk behandling i kombinasjon med kalorirestriktivt kosthold dreper kreftceller. Det har de ikke hørt om på Haukeland. Tro meg, jeg har spurt dem.


Hemali møtte professor Thomas Seyfried, se videoen: – God behandling finnes, men businessmodellen mangler.

Professor Thomas Seyfried er den som har forsket og publisert mest på kreft som resultat av dårlig cellemiljø.

Jeg tror at oksygenkammeret har bidratt sterkt til at jeg nå har betydelig mindre skjelettsmerter og føler meg sterkere. Jeg er faktisk klar for å stå på ski, det hadde jeg ikke trodd i august! Jeg har bestilt et eget trykkammer fra Kina for å inkludere i mitt behandlingsregime hjemme. Det kommer i februar.

I tillegg har jeg:

 • Strammet kraftig inn på kostholdet med mindre karbohydrater og mer fett.
 • Totalt mindre kalorier, mer økologisk og mye mindre ultraprosessert mat.
 • Vært mye på tur med vekter på overkropp for å stimulere beindannelse (osteoblast).
 • Gjennomført en rekke andre tiltak som høydose vitamin C- injeksjoner og behandlinger med pulserende magnetiske felt, (Papimi og PEMF). Både hjemme og ved ulike klinikker i Bergen for å stimulere kroppens mekanismer for helbred.

Ni år etter at jeg fikk min andre kreftdiagnose, en blodkreft forårsaket av behandlingen for den første kreften, konkluderer jeg igjen at Norge står på stedet hvil. I hvert fall for den krefttypen jeg har.

Legen min er uenig, men man kan ikke kalle det fremskritt at legemiddelindustrien skryter av nye medikamenter med noen måneders økt overlevelse fra studier som industrien selv har designet og/eller finansiert.

Dette er ikke helse, men business

Norge er og forblir et u-land innen kreftbehandling. På sykehusene fortsetter de å ta livet av flere pasienter enn de redder når de behandler så og si alle med gift og stråling. Cellegiftpasienter er «returning customers».

Dette er ikke helse, men business.

Immunterapien innen konvensjonell medisin er heller ingen easy fix. Også her er det stor risiko for tilbakefall og sterke bivirkninger.

Nå ser jeg optimistisk framover. Nyt livet og ta vare på helsen, vi kan faktisk gjøre begge deler samtidig.
Husk at du bare har én kropp. Det aller beste for den er år forebygge!


Om kreft og overlevelse

En artikkel fra 2017 publisert i JAMA Oncology viser til at 62 nye onkologiske legemidler som ble godkjent mellom 2003 og 2013, kun ga 43 prosent forlenget overlevelse på tre måneder eller lenger. Videre:

 • 11 % forlenget overlevelse på mindre enn tre måneder
 • 15 % ukjent forlenget overlevelse
 • 30 % ingen forlenget overlevelse
 • 45 % assosiert med redusert pasientsikkerhet

En studie fra 2017 publisert i British Medical Journal (BMJ) ga lignende konklusjoner. Studien vurderte overlevelse og bedret livskvalitet av 48 kreftmedisiner godkjent av Europa av European Medicines Agency (EMA) mellom 2009 og 2013:
– Denne systematiske evalueringen av godkjennelser viser at de fleste legemidler kom på markedet uten bevis for fordeler om overlevelse eller livskvalitet. Etter et minimum på 3,3 år etter lansering, var det fremdeles ingen avgjørende bevis for at disse stoffene forlenget eller forbedret levetiden for de fleste kreftindikasjoner. Ved overlevelsesgevinst sammenlignet med eksisterende behandlingsalternativer eller placebo, var den ofte marginal, skriver onkolog og professor Azra Raza i boken “The first cell”.

I boka skriver hun: “Av de tre millioner publiserte artiklene om kreft, er 70 prosent av dem ikke reproduserbare. Av de 72 kreftmedisinene som kom på markedet mellom 2002 og 2014, forlenget den gjennomsnittlige medisinen levetiden med 2,5 måneder.”

En BMJ-gjennomgangen viser at kun 26 prosent av studiene brukte overlevelse som sitt primære sluttpunkt. Resten brukte surrogatmarkører, eksempel:
Hvis en pasient har en 5 x 5 centimeter svulst i bukspyttkjertelen, og behandlingen krymper den til 1 x 1 centimeter, blir det registrert som vellykket behandling. Onkologien er full av dokumentasjon som viser at en krympet svulst ikke er det samme som en kur. Den kan komme fort tilbake, ofte i hissigere utgave, lyder det i rapporten.

Relevante videoer

Professor Thomas Seyfried forklarer hvordan kreft har årsak i skadet cellemiljø.
Dr. Thomas Rau har behandlet etter det prinsippet med godt resultat, Hemali møtte ham.
Dr. Fedon Lindberg: – Grep du selv kan ta for å forebygge og bedre prognose.
Terje Toftenes: – Kreft skyldes ikke uflaks og genfeil.
Terje Toftenes: – Jeg ble syk av kreft fordi miljøet i cellene var sykt.
Ernæringsfysiolog Dag Viljen Polesynski: – En annen forståelse av kreft og hvorfor store doser vitamin C er viktig.

Flere referanser

Peter Gøtzsche: Deadly medicine and organized crime.
Her er en oversikt over 127 forskningsartikler relatert til kreft som stoffskiftesykdom på cellenivå.
Lege Øyvind Torp fikk kreft og hadde ikke tid til å vente på “mer forskning”. Han forfattet boka “Selvforsvar mot kreft, ti grep du selv kan ta.”

– Annonse –

– Annonse –

Én kommentar

 1. Ref flere fagfolk jeg lyttet til.
  Kreft, tumor er at kroppen lagrer avfall den ikke kan bli kvitt. Lymphesystemet er kroppens avfallshåndteringssystem som ved manglende funksjonalitet vil lagre avfall, derav tumor. Det som hydrerer og alkaliserer og får fart på lymphesystemet er frukt, bær primært, foruten bevegelse da det pumper lymphe. Det samsvarer med hva mange vitnesbyrd forteller, råkost, faste og kroppen vil eliminere avfall og tumor forsvinner, en blir frisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *