Marianne: –Allergisk mot Penicillin, så hvorfor tilbys jeg Pfizer igjen og igjen?

Marianne Lien Omang portrett

Grunnet allergi registrerte jeg meg ikke for vaksinen. Likevel fikk jeg så mange innkallelser og sms-er om å ta den at jeg til slutt kom ut av tellingen.

Av Marianne Lien Omang (Bildet over)

Det er visstnok om å gjøre å at alle skal ta «sprøyten». Her hos hemali leste jeg om Line Kyvik. Hun fikk anafylaksi, livstruende, allergisk sjokk etter injeksjonen med Pfizer. Trolig finnes det samme hjelpestoffet i Penicillin som i vaksinen fra Pfizer. FHI mistenker at allergiske reaksjoner skyldes PEG. PEG-allergi av Covid-19 vaksiner er underdiagnostisert, skriver spesialister i Tidsskriftet Den norske legeforening. Samt at vaksinene mot covid-19 har økt anafylaksitendens sammenlignet med andre vaksiner.

(Britiske myndigheter advarer folk med allergi å ta vaksinen fra Pfizer, se lenger ned.)

Hvorfor blir jeg “spammet ned” om å ta vaksinen?

Jeg er også allergisk mot Penicillin. Som barn fikk jeg beskjed om at jeg aldri måtte få det i meg igjen. Er det noe jeg har vært nøye med å opplyse om, så er det nettopp dette. Legen kjenner godt til min historikk, så hvorfor får jeg da tilbud om å ta Pfizer? Og ikke bare ett tilbud, jeg blir formelig spammet ned, selv om jeg aldri har registrert meg for «stikket»:

-Annonse-

  • Først en e-post, så to sms-er
  • Så ble jeg satt opp på en legetime jeg ikke hadde bestilt, jeg ringte og ga beskjed
  • Så ringte de fra et vaksinekontor, hvor jeg igjen sa nei
  • Deretter begynte stadig nye sms å komme: «takk for at du registrerte deg», med lenke for å gå videre
  • Jeg fikk så mange sms-er at jeg til slutt kom ut av tellingen

Det er visstnok om å gjøre å sprøyte dette inn i oss alle. For hvem har ikke hørt at vi bør «ta en for laget» og å «være med på dugnaden».  Det spiller tydeligvis ingen rolle om vi blir skadet for livet, eller i verste fall dør.

Jeg savner en faglig, åpen dialog, i stedet har vi monolog.

Jeg kjenner at jeg blir sint. Både sint og trist. Hvorfor kan vi ikke snakke åpent om det hele, for og imot? Jeg savner en faglig, åpen dialog, i stedet har vi monolog. Slik det nå er blitt, skapes det segregering mellom mennesker ved å innføre vaksinepasset.

Skal være fritt valg, ikke tvang

Vaksine skal være et fritt valg, ikke frivillig tvang. Hvor de som av ulike grunner velger å ikke ta den skal holdes utenfor. Og ikke få den samme frihet som de som har valgt å ta den. Det er viktig å ha respekt for hverandres valg. At valget en har tatt ikke skal føre til kritikk og utestengelse. I sosiale medier, eller blant venner og familie. Det er skapt splittelse mellom mennesker, diskriminering og forskjellsbehandling.

Press på barn og unge

Og nå går de etter barna. Det mest dyrebare vi har. Hvilket enormt press som legges på ungdom og barna i disse dager. Ungdom som står imot dette fortjener respekt, ikke å behandles som om de skulle vært en form for “utskudd.” Hvor mange flere er allergisk mot Penicillin og reagerer på hjelpestoffet i vaksinen fra Pfizer? Det må være langt flere enn meg. (Mellom 1 og 10 prosent oppgir at de er allergiske mot Penicillin.)

Selv valgte jeg å si nei til vaksinen. Selv om jeg ble utsatt for det jeg kaller psykisk press. Jeg grøsser ved tanken på hva som kunne ha skjedd. Det er viktig at dette når ut, for du kan i verste fall dø av anafylaksi.Har du gjort din egen undersøkelse, eller stoler du blindt på det du blir fortalt?

Det kan like gjerne være du eller ditt barn som ikke tåler dette.


Britiske myndigheter i fjor: Folk med allergiske reaksjoner bør ikke få vaksinen fra Pfizer

Advarselen kommer etter at to ansatte i det britiske helsevesenet i fikk allergiske reaksjoner og måtte få behandling. Begge hadde hatt allergiske reaksjoner tidligere.
Britiske helsemyndigheter advarte i fjor om at folk som har hatt betydelige allergiske reaksjoner ikke bør få koronavaksinen til Pfizer. Det britiske legemiddelverket MHRA rådet dem «med betydelige erfaringer med allergiske reaksjoner å ikke få vaksinen», for å være føre var. Dette gjelder folk som har reagert på medisiner, mat eller vaksiner tidligere, ifølge MHRA.

Les mer fra hemali

Politiker Susanne Heart: –Medier har underkommunisert vesentlig kritikk av vaksinene
Lekkasjer fra avtalen med Pfizer: – En kontrakt mest for produsenten, eller borgerne?
Les dette før du dømmer meg – den uvaksinerte.
Kommuneoverlegen gikk hardt ut mot vaksineskeptikere: – Du latterliggjør på feil grunnlag, lyder svaret.

– Annonse –

– Annonse –