Lekkasjer fra avtalene mellom Pfizer og regjeringene kan forklare hvorfor våre beslutningstakere fortsatt holder på vaksinen som eneste løsning.
Tallene for bivirkninger etter vaksinen er til dels høye. Og stadig flere av dem som havner på sykehus med Covid-19 er fullvaksinert. Likevel fortsetter strategien om vaksiner som eneste løsning på pandemien. Kan kontrakten med produsenten Pfizer forklare den ensidige strategien?
13. august ble det klart at Norge har inngått en avtale om å kjøpe til sammen ti millioner doser koronavaksine via Sverige i 2022 og 2023. For inntil 3,5 milliard kroner. Det foreligger også mulighet for opsjon på dobbelt så mange doser i samme periode, skriver den svenske vaksinekoordinatoren Richard Bergström til Dagbladet. Avtalen innebærer også Moderna, Valneva og Sanofi-GSK. Regjeringen melder at “dosene skal brukes som oppfriskningsvaksiner hvis det blir nødvendig, og avtalen sikrer Norge tilgang til vaksiner mot nye virusvarianter.”
Det finnes behandling for Covid-19. Nå har erfarne klinikere utviklet en protokoll.
Lekkasjer om kontrakten mellom Pfizer og verdens regjeringer.
Om du har lurt på hvorfor det advares mot eksisterende, velprøvde medisiner som Ivermectin, Favipiravir og Hydroksoklorykin, så kan svar finnes i avtalen med Pfizer: Pfizer tillater ikke at kontrakten fravikes, selv om det viser seg at det finnes medisin som behandler COVID-19.
Hvis det finnes en lov eller forskrift i ditt land som tilsier at Pfizer kan bli saksøkt, så samtykker du i at loven eller forskriften endres slik at dette ikke lenger gjelder.
Fr kontrakten med Pfizer.-Annonse-
Det var den albanske avisen Gogo.al som først fikk innsyn i og omtalte kontrakten. Siden analyserte den britiske sikkerhetsrådgiveren og forskeren Ehden Biber dette videre. Biber deler sin informasjon med America’s Frontline Doctors (AFLDS), og kommenterer.
Noen punkter fra avtalen gjort mellom Pfizer og en rekke land, inklusiv European Commission (den juridiske grenen av EU):
- Pfizer bruker et standardformat i kontraktene, med små tilpasninger til de enkelte land.
- Avtalen kan ikke fravikes i løpet av de første ti år, for Israel er tallet 30 år.
- Det gjelder selv om en annen medisin eller vaksine skulle vise seg å ha god effekt på Covid-19.
- Pfizer binder seg ikke til noen leveringsdato, og kan selv avgjøre hvilken mengde som distribueres.
- Dersom leveringen er forsinket, kan kjøper likevel ikke gjøre endringer i ordren.
- Kontrakten med Brasil forbyr testing og undersøkelse av de ulike leveringene.
- Pfizer står ikke ansvarlig for noen skade etter vaksinering fordi langtidsvirkninger og effekt foreløpig er uviss.
Norsk lege: – Jeg kan behandle Covid-19. Nedstenging var unødvendig.
– Avtalen ser ekte ut
Forskningssjef hos America’s Frontline Doctors (AFLDS), Dr.Michael Yeadon er tidligere visepresident i Pfizer. Han kommenterer avsløringene til Frontline News:
– Avtalen ser ekte ut. Jeg kjenner til den grunnleggende strukturen i slike avtaler, ingen tegn tyder på at denne er falsk.
– En utrolig avsløring
Yeadon omtaler avtalen som “en utrolig avsløring”, og siterer følgende ordlyd fra kontrakten: “Hvis det finnes en lov eller forskrift i ditt land som tilsier at Pfizer kan bli saksøkt, så samtykker du i at loven eller forskriften endres slik at dette ikke lenger gjelder.»
I en Twitter-tråd som i ettertid ble fjernet, unntatt den første meldingen tråden, sa han om utarbeidelsen av den type kontrakter:
– Ettersom kostnaden i utviklingen av slike kontrakter er meget høy og tidkrevende, vil Pfizer, som andre selskap, lage standardiserte avtaler og bruke disse med minimale justeringer etter de ulike land.
Avtalene er konfidensielle, men heldigvis unnlot et land å beskytte avtalen godt nok, så jeg fikk tak i en kopi. Biber.
Biber om produktet fra Pfizer, altså vaksinen:
– Avtalen dekker ikke bare produksjonen av vaksiner mot Covid-19 og dets mutasjoner, men også: “enhver enhet, teknologi, eller produkt som brukes i håndteringen, administrering eller forbedring av bruken eller av effekten av en slik vaksine.»
EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett. Pfizer har økt prisen med over 25 prosent, mens Moderna har skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringsavtalene med EU, meldte avisen nylig.
Det norske oljefondet har aksjer i Pfizer, desember 2020 utgjorde verdien nesten 20 milliarder kroner.
Norge og andre land som har inngått avtale med Pfizer ser ut til å tape mye dersom disse skulle velge annen strategi enn massevaksinering.
Les mer fra hemali
Lege: – Vaksinens trygghet og virkning er ikke godt dokumentert.
Det er de vaksinerte som sprer den muterte varianten.
Barnehageleder: Slik kan vi ivareta smittevern OG barnets beste.
Poleszynski: – Slik beskytter jeg meg mot virus.
hemalis redaktør: – Les dette før du dømmer meg, den uvaksinerte.