Søk
Close this search box.

Tidligere overlege: Vaksinen er genial, men hva med langtidseffekten?

sykepleier med munnbind holder vaksinesprøyte

Tidligere konsernoverlege om vaksinen fra Pfizer: – Den virker genial, stinker penger, og mangler dokumentasjon.

Bildet er tatt av fernando zhiminaicela fra Pixabay

Av Bjørnar Brændeland, tidligere konsernoverlege i Nordea, nå pensjonist

bjørnar brændeland
Av tidligere konsernoverlege Bjørnar Brændeland

Først setter ledelsen i Pfizer markedsavdelingen i sving for å forkynne om det store under, «gjennombruddet». Så forter toppsjefene seg å selge sine aksjer i vaksineselskapene. Det har skapt reaksjoner i forskermiljøene.
Pfizers leder Dr. Albert Bourla solgte aksjer for 5 millioner dollar, Pfizers visepresident solgte aksjer for 1,8 millioner dollar. Toppsjef Sir Patric Sullemann i GSK solgte aksjer for 5 millioner dollar. Alt samme dag som det store under ble forkynt.

Mangler data på langtidseffekter

Hva med de vitenskapelige data for sikkerhet og langtidseffekter av vaksinen? De foreligger ennå ikke. Enormt mye forskning viser seg å gjenstå i fase 3, hvor vaksinen fra Oxford-AstraZeneca leder.
Men mange bet på, ikke minst hovedstadsavisene. Og i USA tar Trump æren for vaksinen, selv om Pfizer ikke har fått et øre fra hans administrasjon.
All ære til de vaksineansvarlige i Norge som viser nøkternhet til Pfizers paniske utspill om å være først. 

-Annonse-

Pfizer ventet ikke på data om langtidseffekt

Også de andre fire vaksinene i toppen er klar for produksjon etter at vitenskapelige tester er gjennomført og nødvendige godkjenninger foreligger. Både Pfizer og GSK har imidlertid søkt om å få forkorte fase 3 i henhold til kriselovgivningen. Utspillet var derfor ikke uventet.
Det er bevist er at Pfizer BionTec- vaksinen virker 90 prosent, og uten sikre bivirkninger på kort sikt på de personer den er testet på.
Utspillet kom rett etter at vaksinedose nummer 2 var satt på forsøkspersonene. Langtidseffekten trenger minst to måneder å vurderes, men denne ville ikke Pfizer vente på. Selskapet kappløper med Oxford-AstraZeneca, sin argeste konkurrent.

Vaksine med unik teknikk

Det spesielle med vaksinen et teknikken: Vaksinen får cellene til å produsere de spesielle «spike proteins». Det er proteiner lik endeproteinene på virustaggene, som viruset fester seg til cellene våre med. Altså hindres viruset i å feste seg til cellene. Slik vil immunsystemet starte en krig mot disse proteiner med antistoffproduksjon og T-cellerespons. Dette vil skje så lenge våre egne celler fortsetter å produsere proteiner lik «spike proteins». Tidsbegrenset? Så lenge vi lever? Det vet vi ikke.
Hva gir vaksinen av andre virkninger/ bivirkninger på sikt? Ingen sikre forskningsresultater foreligger så tidlig i fase 3.

Genial vaksine, usikker effekt på sikt

Vaksinens prinsipp er genial, men hva med langtidseffekten?
Meget forenklet:
Det geniale er at man har greid å syntetisk fremstille koden/oppskriften viruset bruker for å produsere proteinene på enden av virustaggene. Altså de spesielle “spike proteins” som viruset bruker for feste seg til cellene våre.
Den oppskriften sprøyter man inn i cellene i kroppen med intramuskulær injeksjon. Det fører til at cellenes proteinfabrikker, ribosomene, begynner å produsere spike proteins på bakgrunn av oppskriften.

Veldig lite dokumentasjon foreligger.

Når immunsystemet oppdager de fremmede proteinene, starter produksjonen av antistoffer og T- cellestimulasjon mot spike-proteinene. Det fører i sin tur til at viruset får vansker med å feste seg til cellene.
Hvor lenge denne krigen mellom de fremmede spike-proteinene som cellene våre produserer og kroppens immunsystem foregår, og hva det endelig vil føre til, er foreløpig uklart.
Veldig lite dokumentasjon foreligger. Det eneste som så langt er offentliggjort fra Pfizer finner vi her: https://www.Pfizer.vom/…/Pfizer-and-biontech-announce…

Video med Bjørnar Brændeland: – Syk av kolesterolsenkende medikamenter, slik gikk det da jeg sluttet.

Les mer fra hemali

Sykepleier Margrethe: – Nok er nok, åpne opp samfunnet igjen!
Periodisk faste, virker det?
Biolog: – Immunforsvaret ditt trenger kolesterol!
For optimalt immunforsvar bør du få i det dette, sier Fedon Lindberg.

 

– Annonse –

– Annonse –