Søk
Close this search box.

– Kan vi uvaksinerte håpe på et unnskyld nå?

nært portrett av kvinne i sola som smiler med lukkede øyne, hav i bakgrunnen

Dette er personlig. Allikevel hører det hjemme her, fordi det angår mange flere enn meg.

Av journalist Guro Høgberg.

Akkurat nå sitter jeg på en lavastrand på Fuerteventura og kjenner meg mer levende enn på lenge. Jeg bader i saltvann og kjenner sommervarme i februar.

I 2021 tok jeg en beslutning om aldri å reise mer, om det var prisen jeg måtte betale. Hver celle i min kropp sa nei til å få noe sprøytet inn som jeg ikke visste hva var. Som jeg ikke visste om var trygt.

Det har vært tøffe år. Det har kjentes som å være en minoritet, et utskudd som ikke gjorde som flokken. Vi er jo flokkdyr, vi mennesker.

-Annonse-

Nå kjennes det som om vinden snur.

De uvaksinerte fikk skylden

Mediene gikk etter de uvaksinerte. Ga oss skylden for å drive pandemien videre. En måtte lete med lupe etter kritiske spørsmål da pressen skulle gjøre jobben sin; å være vaktbikkje og den fjerde statsmakt.

Nå kjennes det som vinden snur. Med Svein Østvik, Heiko Santelmann, Barbro Paulsen, Julie Foss og Mette Kalager som har fått slippe til på riksdekkende tv. Med to TV2-journalister som ydmykt innser at de ikke gjorde jobben sin.

Jeg vet at bivirkninger er reelt.

Kan vi håpe på et unnskyld?

Kanskje er det for tidlig å håpe på et unnskyld, men beste sendetid på riksdekkende tv, kjennes som et. Det healer alle oss som har gått mot strømmen og fått kjenne på nettopp det de siste tre årene.

Livet mitt har aldri vært rikere. Jeg har fått enormt mange nye, nære vennskap. Jeg omgir meg med mennesker som er sol på en regnværsdag. Som er helende og nærende å være sammen med.

Jeg har i snart to år hatt en jobb som har satt meg i kontakt med så mange mennesker. Så mange historier og enkeltskjebner. Jeg vet at bivirkninger er reelt. Jeg vet at «der ute» er det fortvilelse, anger og ikke minst: Mangel på hjelp. De deltok i dugnaden. Nå må de klare seg selv. Det gjør meg forbanna og motløs!

Takknemlig

Men akkurat i dag er det mest av alt takknemligheten jeg kjenner på. For at vi har sterke, klare stemmer som Svein, Heiko, Barbro, Julie og Mettes.

Måtte vi gå en rausere fremtid i møte. Med ærlighet, kjærlighet og samarbeid


Siste fra Hemali

Hadde “Chartersvein” rett likevel?
Berit Nordstrand i Hemalipodden: Du bør ha god helse for å tåle offentlige ernæringsråd!
Dårlig margarin og løgnene om “farlig meierismør”.
Mer død, mer sykdom, men forskerne nøyer seg med å “være bekymret”.

– Annonse –

– Annonse –

4 kommentarer

 1. Enig, jeg tror dessverre neppe vi kommer til å få noe unnskyldning, hverken fra privatpersoner eller fra offentlig hold her I landet. Sannheten blir fortsatt fordekt og fortrengt.

 2. Gidder ikke å vente på en unnskyldning fra «nyttige» idioter. Det forandrer uansett ingenting.

  Er likevel takknemlig for at det ikke ble enda verre. Vet mange mistet mye mer enn jeg gjorde. Reiserestriksjonene var jeg til og med glad for.
  Det ga meg en pause fra ting jeg ikke hadde lyst til uansett.

  Men det blir en annen sak. Hadde i så fall bare sagt det som det var, (at jeg ikke hadde lyst) om det ikke hadde begrenset mulighetene for å reise. Gidder ikke å lyve, men veldig deilig å slippe å i det hele tatt få spørsmål.

 3. Tror ikke på at unnskyldninger kommer, er ikke engang sikker på at jeg er villig til å tilgi alle nedverdigende utsagn som er blitt ytret om meg både i media og blant “venner”. Jeg har ikke hatt mye uoppgjort med familie, venner og ellers mer eller mindre kjente folk i min krets, men denne gruppen er sterkt fortynnet fordi jeg ble sett på som en forræder som nektet å “ta en for laget”.

  Jeg har skrevet selv, lagt inn nyttige linker, videresendt fantastiske intervjuer med forskere, reportere, forskningsrapporter, “vaksinemotstandere” og folk som har lidd av alvorlige bivirkninger av de “trygge og effektive” injeksjonene uten at mitt nye omdømme som forræder og gal er særlig endret.

  Jeg har en vond klump i magen for følelsen/intuisjonen som i 2020 advarte meg, begynner å ulme igjen. Jeg er stygt redd for at kapittel 2 i utryddelsesplanene er i ferd med å ta form. Anbefaler folk å få sjekket vitamin- og minerallagre og kjøpe opp noen kosttilskudd for å bli mer rustet i kampen mot bødlene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *