Søk
Close this search box.

«Alle» leser steigan nå. –Om vi slapp sensuren, ville tallene eksplodert.

portrett av Pål Steigan

Pål Steigan startet blogg i 2011. Nå er steigan.no landets største motstandsavis.
– Jeg kan ikke tro det, hvor ble de andre av?

Krisen: Hva om noen hadde beskrevet dette for deg før 12. mars i fjor? Dette regimet?
– Konspirasjonsteori, ville jeg sagt. En regjering som forbyr 1. og 17. mai to år på rad, og en arbeiderbevegelse som lar det skje… Ta deg en pinne, hadde jeg sagt.
Regnet sildrer over Nesodden, som smilet sildrer hos Pål. Han bruker ord som krig, mafia, kriminelle skurker, propaganda og klassekamp. Men smile gjør han.
– Jeg er desperat optimist.

Finanseliten måtte rasere småbedrifter og middelklassen for å kickstarte økonomien

Det er mye nå. Så hvor skal en begynne? Pengene? Politikken? Psykologien? Pål sier som han ofte gjør:
– Følg penga. Jeg skjønte at krisen ikke var over etter 2008, sier han om finanskrisen.
– Landene løste den ved å «trykke penger», de bygget opp gjeld, og skjøv problemene foran seg. Meningen var at pengene skulle komme tilbake til folket i form av flere arbeidsplasser, men det skjedde ikke. Til tross for at titusenvis av milliarder dollar var tilført finansmarkedet for å kickstarte økonomien, klarte ikke kapitalen og statsbankene det. Ikke engang rente på null ga liv i industrien, og gjeldsboblen vokste.

Kapitalismen trenger kriser

– Høsten 2019 var jeg overbevist om at det måtte komme en smell. Den kom som en pandemi. Produktivkrefter i form av menneskelig kapital tappes, i Vesten fikk kapitalismen en ny start. Finanseliten måtte ødelegge samfunn, rasere småbedrifter og middelklassen for å oppnå det, sier Pål.
Ingenting er som krise for å skyte fart i kapitalismen.
– Se på pengestrømmen fra februar 2020 til i dag. Hundrevis av millioner, kanskje et par milliarder av mennesker er blitt fattigere. Noen få er blitt mye, mye rikere. Finansinstitusjonene Blackrock, State Street og Vanguard er nå de største eiere i 75 prosent av alle børsnoterte selskap. Og gjennom krisen har de økt sin kapital med 60 prosent. De bestemmer.

-Annonse-

Ja, han tok Pol Pot i hånden

Pål vokste opp med leksikon og Øverland på nattbordet. Analyse kom i morsmelken. De mange som prøver å «ta ham» ender typisk opp med et gammelt kort: Pol Pot. Ja, han tok Kambodsjas diktator og massemorder i hånden. Ja, han var kommunist. Med det håndtrykket skjedde i 1978.
– Mine motstandere må til da for å finne noe å ta meg på. Og de som gjør det, ser ikke Pol Pots verste forbrytelse, den som la grunnlaget for alle de andre: Å dele folket i de verdige og uverdige. Om du gjør det, gjør machetene resten. Med vaksinepasset deler nå regjeringene oss i verdig og uverdig.
Vi bruker ikke macheter, men skam, hån og hat, poengterer Pål.
– Med frykt som våpen har lederne lykkes i å skape lydighet. Hvorfor var det så få tyskere som protesterte mot Hitler? De var ikke onde, men de valgte det som var minst farlig. Om du følger ordren, går det deg godt. De ekstreme virkemidlene sier noe om redde ledere. Narrativet må sitte, derfor er sånne som du og jeg farlige, vi truer det.

Video med Pål Steigan: – Følg penga!

Pål skulle drepes

Pål har truet mangt et narrativ. Husker du Hadelandsdrapene i 1981? Nazistene ville ta Pål av dage også, kom det fram i avhør. Men:
– De hadde feil adresse på meg, ha ha!

Han kan ikke tro det: Steigan startet som blogg i 2011, nå er plattformen Norges største opposisjonsavis. Han spør hvor de andre ble av, de som slåss for etterrettelighet, vitenskapelighet og ytringsfrihet?
– Til tross for at steigan.no holdes nede av Google og Facebook, har lesertallene økt med nesten 50 prosent siden i fjor. Om vi slapp sensuren, ville tallene eksplodert.

Ingen lønn, skal ikke tjene penger

Han våkner klokka fire, skriver for klassekamp og liv. Tar ikke ut lønn, siden drives med donasjoner og medlemskap.
– Målet er ikke å tjene penger.
Så smiler og ler han igjen. Uberørt?
– Nei, men hardhudet. Jeg er ikke fremmed for sorg eller kjærlighet, uten det kan du ikke føre kamp. Nettopp kjærlighet er grunnen for å gjøre noe. Siden jeg tåler å stå i kampen, så ser jeg det som min oppgave.

– Våre ledere er neppe onde, hvorfor påtvinge oss dette regimet om det ikke var grunner for det?
– Politikerne og helsetoppene leser fra manus. Vestens politiske kaste er ikke avhengige av medlemmer. Kasten betales av stat, finansselskap og industri. Framtiden deres er sikret. Erna Solberg sitter i FN, milliarder går fra Norge til en miks av FN og finanskapital.

– Det du nå beskriver ligger til dels åpent i globale avtaler og overføringer, altså lett å avsløre. Så hvorfor tør regjeringen å gjøre det?

Altså kontrolleres avisene av de samme selskapene som eier Facebook, Google og politikerne.

– Fordi den samme kasten også eier mediene. Siste år har Wall Street kjøpt seg opp i Schibsted, selskapet bak aviser som VG og Aftenposten. Wall Street eier nå nesten 50 prosent av aksjene. Altså kontrolleres avisene av de samme selskapene som eier Facebook, Google og politikerne.

Våre ledere leser fra et manuskript, gjentar Pål. Hva er manuskriptet? Hvordan blir beskjedene gitt?
– Det har jeg også lurt på. Og strategisk viktige e-poster og sms-er er blitt borte i Danmark, Storbritannia og Norge. Men det ser ut til at det som skjer nå, har blitt forberedt i minst 10 år i form av såkalte scenarioøvelser. Ikke definert som pandemi, men som krise. Det ligger åpent. En driller politikere, helsetopper og mediefolk: Sett at en slik eller slik en krise kom, hva ville du gjort? Scenarioøvelsene er utviklet av de beste adferdspsykologene.

WHO med samme PR-byrå som tobakksindustrien brukte

De skulle være vaktbikkjer, men ble myndighetenes propagandakanal, observerer Pål om media.
– PR-byrået Hill & Knowlton er de som ble betalt av tobakksindustrien for å skjule tobakkens skadevirkninger. Samme byrå er nå engasjert av WHO. De er kjeltringer, informasjonens leiesoldater. Se på materiellet som er blitt sendt ut til regjeringer i hele verden: Det er helt likt! Metoden er manipulasjon, målet lydighet:

  • Bruk av «uregelmessig forsterkning.» Altså å ta fra oss litt, og gi litt tilbake i uforutsigbart mønster. Vi blir usikre, og takknemlige når vi får litt frihet.
  • Spille på frykt ved blant annet å blåse opp dødstall.
  • Splitte folk i «verdige – de vaksinerte» og de «uvaksinerte uverdige.»
  • Retorikk: Bruk av ord som «dugnad», «beskyttet», «smittet».

Psykologien bak mobbing og sekterisk oppførsel

– Hvorfor ser vi ikke redaktører eller journalister som varsler om dette?
– Det er enklere å være «lydig». Aldous Huxley beskriver det godt, hva mobbing er, hva som skjer i sekter. Det er lettere å følge storebror enn å ta ansvar for egne handlinger. Dessuten vil artikler som er kritiske til narrativet havne nederst hos Facebook, og lederne konkludere at leserne ikke ønsker slikt stoff. Det skjer med god hjelp av Faktisk.no – som indirekte har Wall Street som sin største eier.

I 1972 sa vi nei til EF og var Europas avvikere, småfolk som talte makten imot. Nå er vi blant Europas lydigste. Og Stortingsmelding nr. 15, 2008/9 beskriver de tidligere folkebevegelsene, NGOene, som påvirkningsagenter.

Da krisen kom i fjor, tenkte jeg at om jeg så mister alle mine venner, så gjør jeg det likevel.

Pål var vel bare seks da han tok det valget, påvirket av sine foreldre som ble med i motstandsbevegelsen fra «det øyeblikket tyskerne kom»: Om jeg så skulle stå aleine mot makta, så gjør jeg det lell!
– Da krisen kom i fjor, tenkte jeg at om jeg så mister alle mine venner, så gjør jeg det. For fienden står i landet.
– Du har stor kapasitet.
– Etter en kreftdiagnose i 2006 har jeg gått på egenprodusert adrenalin. Jeg innså at jeg kanskje ikke er udødelig, og bestemte meg for å bruke resten av tiden på det som er viktig.

Løgnen har korte bein. De kan holde på en stund, men ikke lyve for alle hele tiden.

Optimistisk, tross alt:
– Løgnen har korte bein. De kan holde på en stund, men ikke lyve for alle hele tiden. Det kommer til å sprekke. Uten sensur hadde det sprukket allerede. Om forskeren Michael Yeadon eller Dr. Reiner Fuellmich hadde sluppet til med noe av sin informasjon på Dagsrevyen. Eller det at dobbeltvaksinerte skal gå med munnbind? Om media hadde spikret den til veggen! Eller om Dr. Peter McCullough fikk fortelle at hundretusener har dødd fordi de nektes behandling. Han følger den Hippokratiske ed. Med tidlig behandling med en coctail av medisiner og tunge vitamindoser, viser han til 85 prosent suksess. Men i USA nektes nå leger å behandle Covidsyke slik. McCullough har heller ikke vært på Dagsrevyen…

Rene mafiaen

Pål veksler mellom Norge og Italia.
– Jeg diskuterer stadig med en italiensk slakter. Nå er det som rene mafiaen, sa jeg til ham forleden. Han så litt skuffet på meg og sa:
– Det er mafiaen.
– Farmasiselskapene kan bestikke hvem de vil, og de gjør det. Det medisinske tidsskriftet BMJ beskriver at det nå er vanskelig å stole på medisinsk forskning, fordi så mye er bestukket. Farmasiselskapene eier universiteter, kjøper leger og plass i medisinske tidsskrift. Det er gjennomkorrupt og råttent.

Men Pål smiler, og måkene skriker.

Pål Steigan: – Hvor ble de andre kritiske journalistene av?

Noen tall


Mer fra hemali

Debatten med Svein Østvik: – Kjennes det godt, NRK?
Når Aftenbladet setter stråmenn i gapestokk.
Julia Benito: – Les dette før du dømmer meg, den uvaksinerte.
Norsk lege: – Jeg kan behandle Covid-19. Nedstenging var unødvendig.

– Annonse –

– Annonse –