Ernæringsfysiolog Poleszynski: – Kjøtt og innmat gir alt vi trenger av næringsstoffer

eldre mann i blå t-skjorte, hage som bakgrunn, grønt

– Begrens kjøttinntaket til 500 gram i uka for miljøets skyld, oppfordrer Miljødirektoratet. – Feil og uvitenskapelig, sier ernæringsfysiolog dr. philos Dag Viljen Poleszynski (76).

Kjøtt og innmat inneholder alt vi trenger av næringsstoffer, inkludert vitamin C. Det er godt dokumentert at å spise kjøtt og animalsk fett er i tråd med vår evolusjonære tilpasning. Kjøtt har dessverre blitt demonisert av vegetarbevegelsen, som knyttes til store pengeinteresser. Profittmarginen på bearbeidede vegetarprodukter er enorm.

– Jeg tror at den nye, nordiske kostanbefalingene, NNR23, vil bli så mye kritisert at tiltroen til rådene vil svekkes i befolkningen. Det vil gi mange ringvirkninger.


Mistet jobben som professor

Som redaktør for Helsemagasinet er han fri og frittalende. Trolig bidro hans frie tale – om fordelene med animalsk fett, for eksempel – til at han i 2003 mistet jobben som professor i ernæring ved Høgskolen i Harstad.

Han starter dagen med fettkaffe med tre eggeplommer i.
– Det holder meg mett hele dagen.
Han sverger til faste, og når ha først spiser, er det ketogen kost med mye kjøtt og animalsk fett. Da han fylte seksti år, fikk han seksti pakker meierismør i gave.
– Forestillingen om at kolesterol er årsak til hjerte- og karsykdom er for lengst avvist i studier. I prinsippet burde ingen gå på kolesterolsenkende medisin, mener Poleszynski.

-Annonse-

Hør Poleszynski i Hemalipodden om:

  • Misforståelsene om årsaker til kreft
  • Cellemiljøet og mitokondrienes rolle i utviklingen av kreft
  • Betydningen av store doser vitamin C
  • At han mottar infrarødt lys fordi det stimulerer immunsystemet
  • At legene ikke lærer noe om hvordan ernæring kan brukes som medisin, ortomolekylær medisin.
  • Misbruket av begrepet “konspirasjonsteori”
  • At ytringsfrihet er en illusjon
  • Finansstyrt forskning som er tilpasset muligheten for pengestøtte
  • mRNA er ingen vaksine, men et resultat av uvitenhet, politisk naivitet og farmasiens grådighet
  • At legens hjerne er som en sveitserost – full av hull


Flere episoder av Hemalipodden

I kropp og sjel holdt Tine på den grusomme hemmeligheten i 35 år.
Jon Holden: – Vi må lage et nytt og bedre samfunn og lette folks byrder.
Barnelegespesialist: – Vi bør ikke finne oss i at barn ikke har det bra.
Rebecca Mistereggen etter EU-høring om covid: – Vi har blitt lurt!

– Annonse –

– Annonse –

5 Responses

  1. Er selv oppvokst på gård og ble fôret opp på mye kjøtt, innmat og ikke minst blodklubb i tillegg til mye mjølk – direkte fra kilden.
    I tillegg poteter, kålrot, andre rotvekster og mye bær, spesielt rips.
    Var sjeldent syk.

    Og jeg har alltid ment at kua på beite har langt bedre kapasitet fra naturens side enn oss mennesker til å fordøye og omsette, om vi kan bruke et slikt ord, råvaren til de vitaminene og næringsstoffene vi mennesker har behov for i et fullverdig kosthold.
    Drøvtygging gjennom fire mager må jo gi langt bedre resultater hva gjelder å trekke ut næringsstoffene i grøntfôret enn det vi mennesker har evne til.

    Så jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at rent kjøtt fra beitedyr på rene beitearealer, vilt i skogen og havet (hval) er det ypperste og sunneste vi mennesker kan spise! I tillegg til bære og nøtter. Så egner grønnsaker seg godt som garnityr… 😉

  2. Å spise innmat som blod eller lever blir for meg den reneste galskap. Eks vis lever? Hvilken funksjon har leveren. Hva enten det er dyr eller menneske?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *