Søk
Close this search box.

Etter to doser: Sykehuset mistenkte hjerteposebetennelse, men det fikk ikke Julie vite

kvinne sitter ute i bymiljø, hun smiler, har på seg lue, jakke og skjerf, lang lyst hår

Hjerteposebetennelse: Først da fastlegevikaren bladde i journalen fra sykehuset, forstod Julie (39) hvorfor hun i måneder hadde vært plaget av smerter og kramper rundt hjertet. – Jeg lever hver dag som om det var min siste.

Hjerteposebetennelse, perikarditt: Når krampene og smertene kniper, snur hun seg vekk fra sine to barn. Julie Foss vil ikke blottstille plagene for dem. Ja, svarer hun når de spør; går det bra, mamma? Barna er ti og elleve år, Julie er skilt og bor alene med dem i Skien.

Håpet er at jeg ikke dør av dette. Julie (39)

Det skulle gå tid før Julie forstod at det som startet som kramper og smerter et par måneder etter andre dose av koronavaksinen ble dokumentert som klare symptomer på perikarditt, hjerteposebetennelse.
Sykehuset Telemark informerte ikke om dette etter at hun ble undersøkt der med CT, forteller Julie. Hemali har ikke fått svar fra sykehuset på våre spørsmål om hvorfor det ikke ble gjort.

Tilfeldig oppdagelse da Julie var hos fastlegen

Våren 2022, etter innleggelsen, ber Julie fastlegevikaren om å sjekke når hun første gang meldte sykehuset om plagene i hjertet.
– Han blar i journalen fra sykehuset mens han leser fort og lavt, plutselig hører jeg ham si «hjerteposebetennelse». Hva? sier jeg, gå tilbake, se én gang til. Ganske riktig. Siden sjekket jeg på Helsenorge, med liten skrift står det: «grov veggforkalkninger (gjennomgått betennelse?):

-Annonse-

Utdrag av journalen på Helsenorge etter undersøkelser ved Sykehuset Telemark viser “grov veggforkalkninger”

– Da jeg tok det opp med sykehuset, var de vage og ga meg ingen forklaring på hvorfor jeg ikke hadde fått den informasjonen.
Hemali har i e-post stilt en rekke spørsmål til Sykehuset Telemark, men ikke fått svar. Blant annet spurte vi om hvorfor ikke Julie fikk informasjon om hennes klare symptomer på hjerteposebetennelse. Uten den informasjonen har jo Julie heller ikke fått noen råd, behandling eller oppfølging.

Jeg fikk strålinger fra hjertet til venstre arm og smerter i nakken. Jeg var alene med barna.

Smerter og kramper etter Moderna og Pfizer

Julies hjertekramper og -smerter startet et par måneder etter andre dose, hun fikk først Moderna, så Pfizer.      

– Jeg var skeptisk til vaksinene fordi de var lite utprøvd, men presset var sterkt: «Vi kan aldri sees om du ikke vaksinerer deg …»

– Krampene ble hyppigere og mer intense, men jeg knyttet dem ikke til vaksinene da. Våren -22 fikk jeg strålinger fra hjertet til venstre arm og smerter i nakken. Jeg var alene med barna, jeg tenkte på slag og ringte mamma. Til da hadde jeg trodd om hjertekrampene at «det sikkert ikke er noe.»
– Mens jeg pratet med mamma, begynte jeg å svette i håndflaten. Nå skjer det noe, tenkte jeg. Mamma ringte 113, jeg hadde puls ned mot 42.

–Nei da, du har bare lav puls. Imidlertid kunne ingen på sykehuset fortelle meg hvorfor jeg hadde lav puls, hjertekramper og -smerter.

Rar stemning i ambulansen

Først da Julie ble hentet i ambulanse, knyttet hun hjertekrampene, smertene og sin farlig lave puls til koronavaksinene.
– Har dere mange sånne turer, eller? spurte jeg ambulansepersonellet. Det ble så merkelig stille.

– Stille og beklemt ble det også da jeg på sykehuset spurte om mulig sammenheng mellom min lave puls, mine hjertekramper og -smerter og vaksinene. Også da jeg var innlagt hadde jeg voldsomme og smertefulle hjertekramper, men ingen nevnte noe om mulig sammenheng med vaksinen.
– Nei da, du har bare lav puls, sa en av sykepleierne da jeg antydet koblingen. Imidlertid kunne ingen på sykehuset fortelle meg hvorfor jeg hadde lav puls, hjertekramper og -smerter. Dessuten fikk jeg bare bli der én natt, det syntes jeg var altfor kort med tanke på alvoret.  

Helt stille når hun antyder bivirkninger av vaksinene


Tidligere jobbet Julie som lærer, men hun ble uføretrygdet etter år med alvorlig cøliaki og en prolaps. I 2019 startet hun bloggen Happilyeverafternoon der hun først skrev om dating.
– Jeg er evig singel, det er bare udugelige menn der ute, ler hun.
Responsen var heftig så lenge Julie skrev om sjekking og sånn. Da hun kritisk begynte å antyde at helseproblemene hennes kunne ha sammenheng med koronavaksinene, derimot …

Ingen vil høre om vaksineskader, de utgjør elefanten i rommet.

– Ingen vil høre om vaksineskader

– I stedet for interesse og omsorg ble det helt stille, selv fra venner og familie. Det var sårt, det ligger som en skygge over meg. Ingen vil høre om vaksineskader, de utgjør elefanten i rommet.
På bloggen og som fast frilanser for Telemarksavisa, TA, har Julie også skrevet mer overordnet og samfunnskritisk om pandemien og vaksinene.
– Innenfor den uuttalte, stramme rammen om hva vi kan omtale i hovedstrømsmedia. Jeg kunne skrevet en bok om å skrive tekster i den tiden vi lever i nå.

Tilbake til Sykehuset Telemark: Etter én natt med EKG sier legene at undersøkelsen «ikke viste noe». Når hun senere sover med EKG hjemme én natt og får et heftig anfall, tenker Julie at det er bra fordi legene vil registrere det.

– Men på sykehuset sa legen at han ikke fant noe, han omtalte svingningene i puls og hjerterytme som «uregelmessigheter alle kan ha.»

Kroniske plager, ingen oppfølging

– Etter at jeg ble utskrevet var plagene nærmest kroniske, og pulsen var konstant lav. Jeg fikk ingen oppfølging, og da jeg ringte sykehuset med puls på 45 og smerter svarte de at de «ikke kunne gjøre noe og at jeg kunne ringe 113 om anfallene ble ille.» De var ille!

– Jeg satt der alene med to små barn og fryktet for livet mitt. Fra sykehuset fikk jeg ingen råd eller informasjon, jeg ønsket jo å vite om det var behandling å få. Den fikk jeg tilfeldigvis vite om på et «alternativt» seminar. Terapeut Silje Tangen driver med kvantemedisin, jeg ringte henne desperat. Jeg har blitt bedre i løpet av de to månedene etter behandling hos henne. Men bra er jeg ikke, hjerteplagene er nærmest konstante.

– Håpet er at jeg ikke dør av dette.  

Julie har klare symptomer på hjerteposebetennelse, perikarditt, det opplyste ikke sykehuset
Til tross for symptomer på perikarditt, utelukker sykehuset “alvorlig hjertesykdom” og hun ble ikke frarådet å trene.

Per 27. 2. 2023 er det meldt om 326 tilfeller av perikdarditt til Legemiddelverket

 • De fleste er menn (186 menn 140 kvinner)
 • I tillegg er det meldt om 84 tilfeller av myokarditt (hjertemuskelbetennelse) (54 menn, 30 kvinner)
 • Det er også meldt om 73 tilfeller av myoperikarditt – en kombinasjon – (61 menn, 12 kvinner)

Siste artikler fra Hemali

Lege Peter Dvergsdal har anmeldt helsebyråkrater til politiet. – Folk dør fordi jeg ikke lenger kan behandle covid-19-pasienter, sier legen som nå er uten autorisasjon.
Hemalis journalist Guro: – Jeg gikk på jobb med melkespreng og lengsel.
Hvordan påvirkes dyr og miljø av glyfosat?

– Annonse –

– Annonse –

4 kommentarer

 1. Interessant å lese om de reaksjonene Julie – intervjuobjektet – forteller om fra helsepersonellet hun luftet tanken om at de alvorlige helseplagene hennes kanskje kunne skyldes vaksinen.

  Må si det skulle vært svært interessant om hemali kunne få helsepersonell og også ambulansearbeidere til å fortelle om dette med lignende symptomer og innleggelser som Julies tilfelle.

 2. På bakgrunn av hvor hårreisende bivirkninger som dukket opp av siste hastegodkjent vaksine her i Norge, under svineinfluensaen, med særdeles vekt på narkolepsi – så valgte jeg å stå over denne.

  Jeg har ikke fulgt denne pandemien så veldig nøye, men jeg har lest litt på Steigan.no og litt på Document.no (førstnevnte blir klassifisert som venstreekstremt, og sistnevnte blir klassifisert som høyreekstremt – selv ser jeg mer frimodig ytring på begge sider enn det slørbelagte man får servert i medstrømsmedier. Dessuten har alle en politisk slagside, da vi alle er politiske vesener. Politikk er én av fem grener innen filosofi, og betyr “å organisere samfunnet”. Vi har alle, komplekse eller mindre komplekse forestillinger om hvordan samfunnet burde være – ergo, vi er alle politiske vesener og følgelig har en politisk slagside).

  Det er mye som har blitt avdekket rundt både pandemien, håndtering av den og ikke minst disse hastegodkjente vaksinene, som er hårreisende lesning.

  Jeg håper Julie stadig blir bedre, og at hun finner en lege som våger å kople disse bivirkningene opp mot vaksinen, slik at hun kan få erstatning.

  Til sist vil jeg avslutte med å si at det er besynderlig at Erna fikk avtalene om vaksiner hemmeligstemplet i 70 år. Og dét er noe en bør ha i mente ved neste valg… Vil vi ha mer av det samme, enten det kommer fra høyre- eller venstresiden i norsk politikk, eller er det på tide å enten stemme blankt (aktivt vise mistillit til dagens politikere) eller se seg om et et bedre parti, som sammenfaller nærmere med ens personlige kjerneverdier.

 3. Det er interessant å lese hvilke tanker pasienten gjorde seg underveis i forløpet. Men heldigvis gir ikke disse spekulasjonene grunnlag for å trekke de konklusjonene artikkelen legger opp til.

  Derimot har det kommet en svært solid, vitenskapelig studie fra Italia som i bunn og grunn avskriver at perkarditt og myokarditt er overrepresentert blant vaksinerte.
  https://forskning.no/covid19-vaksiner/forskere-har-fulgt-en-hel-region-i-italia-for-a-sjekke-hvordan-det-gikk-med-folk-etter-koronavaksinene/2157139

  En gigantisk feilkilde i alle bivirkning-spekulasjonene er også at svært mange som har rapportert bivirkninger ikke vet om de har hatt Corona selv. Forutgående eller pågående virusinfeksjon er som kjent den suverent største årsaken til perkarditt og myokarditt.

 4. Ærlig talt Pål Dyvik det du skriver henger ikke på greip. Covid eller korona på folkemunne, var en mild influensa. De såkalte vaksinene ga ikke annen mening enn at de har inneholdt noe som har trigget sykdommer som har ligget latent. Og bivirkning som øresus kom brått på for min fot terapeut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *