Søk
Close this search box.

Kjære landsmenD, i disse koronatider må vi være med på dugnaden.

Iver Mysterud

Av biolog Iver Mysterud, fagredaktør i Helsemagasinet (Bildet over)

Én løsning har ligget rett foran øynene våre hele tiden, men våre helsemyndigheter ser den ikke.

I disse krevende koronatider er det viktig å løfte i flokk. Vi må alle være med på denne dugnaden for at vi som samfunn skal komme oss gjennom pandemien. Én løsning har ligget rett foran øynene våre hele tiden, men våre helsemyndigheter ser den ikke. For å si det med Rema-reklamen: Det enkleste er ofte det beste. Vi VET at vitamin D er viktig for immunforsvaret. Forskningen sett samlet begynner å tegne et tydelig bilde av betydningen av vitamin D for dagens situasjon. Det reduserer risikoen for å bli syk og forhindrer alvorlig sykdom av koronaviruset.

Vitamin D styrker immunforsvaret

For all del, vi trenger mer forskning for bedre å forstå effekten av vitamin D mot koronasykdom. Hvor store doser trenger vi? Hva med kronisk syke mennesker? Hva med folk som er mørke i huden? Hva med folk i livets siste fase? Men vi trenger IKKE mer forskning for å sette inn et effektivt tiltak som styrker immunforsvaret.

Vitamin D er en viktig del av løsningen mot pandemien. La oss derfor handle nå: Ta tilskudd av vitamin D, eventuelt tran. Løp til helsekosten eller apoteket og skaff deg vitamin D. Bli med på dugnaden du også! Ta vitamin D! Gi vitamin D til alle du er glad i! Vi har ingen liv å miste – ta vitamin D.

-Annonse-

La oss hindre at våre sykehus fylles opp av koronapasienter og at helsevesenet kneler.

Med økt inntak av vitamin D har det norske folk et kraftig våpen mot koronasykdom, men også mot forkjølelse, sesonginfluensa og andre virussykdommer. Det enkleste er ofte det beste!
La oss hindre at våre sykehus fylles opp av koronapasienter og at helsevesenet kneler. Ta vitamin D og bidra til dugnaden. Sammen skal vi komme oss gjennom dette.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år med regelmessig inntak av vitamin D. Lenge leve Norge – ta vitamin D!

Les mer fra hemali

Kort forklart: Vitamin D mot virus
Covid og vitamin D: Transtudien viser myndighetenes svikt.
Britiske politikere anbefaler vitamin D som gratis strakstiltak
Klimadebatten: – Kjøtt har fått en ufortjent plass i skammekroken

– Annonse –

– Annonse –