Søk
Close this search box.

Lege Dvergsdal: – Favipiravir er god behandling

Lege Peter Dvergsdal
Lege uten autorisasjon Peter Dvergsdal

– Favipiravir har vært den mest brukte behandlingen mot c-19 i Norge. Det er mest den jeg har satset på i tidlig behandling.

Dette er lege Peter Dvergsdals kommentar til Hemalis artikkel om rettssaken som tre leger anla mot FDA – US Food and Drug Administration. Sakens spørsmål er om FDA har fordreiet fakta i sine medisinske råd. Først og fremst for medisinen ivermektin. FDA advarte om at den er “hestemedisin” til tross for at den også er utviklet for mennesker. Dvergsdal viser til at eldre, virksomme medisiner mot c-19 finnes. Dvergsdal har behandlet tusenvis av nordmenn med favipiravir med gode resultater, ingen pasienter har klaget. Men etter at klager kom fra helsepersonell og apotek, er nå Dvergsdal uten legeautorisasjon.

Favipiravir er verdens mest brukte koronamedisin. Den har vært tilgjengelig mot korona fra apotek eller håndkjøpsutsalg til halvparten av verdens befolkning med indikasjonen covid-19.

I India gikk dødeligheten ned fra 10 prosent til vel 1 prosent da de begynte med utstrakt behandling med favipiravir og remdesivir sommeren 2020, lenge før vaksinen. Favipiravir har også vært den mest brukte behandlingen mot covid-19 i Norge. Det er først og fremst den jeg har satset på i tidlig behandling.

Mye penger i vaksinene

Det var mye penger i vaksine, derfor var det viktig med hurtig godkjenning. “Forskning” ble satt i gang, den viste at eksisterende medisin ikke hadde effekt. Det er et vilkår for nødgodkjenning av nye vaksiner at det ikke finnes eksisterende behandling.

-Annonse-

Solidarity studien, ledet av Jon Arne Røttingen, var en slik studie. Hensikten var å mistenkeliggjøre remdesivir, som også er en av verdens mest brukte covid- medisiner. Nå, på tross av Røttingens «beviser», er den godkjent som behandling av covid-19 i Europa.

Vaksiner fungerer bra dersom viruset er stabilt.

Sjefen for Moderna tjente nær 400 millioner dollar i fjor

Hele kampanjen mot eksisterende, ulønnsomme medisiner med utgått patent ser ut til å ha vært for å tjene penger på vaksiner og nye medisiner. Sjefen for Moderna vaksinen fikk nettopp utbetalt 400 millioner dollar alene i bonus. Flere andre toppsjefer har også fått bonus i milliardkalssen. Moderna-sjefen tjente nær 400 millioner dollar i 2022.

Vaksiners effekt forutsetter stabilt virus

Vaksiner fungerer bra dersom viruset er stabilt, kopper er et eksempel på en sykdom som nærmest er utryddet med vaksine fordi viruset ikke endret seg. Men covid-19 er et eksempel på at vaksinene er mer eller mindre mislykket. Grunnen er at viruset forandrer seg hele tiden, og det tar tid å endre vaksinene. Man ligger hele tiden i etterkant.

God behandling ble forhindret

Korona er et eksempel på at bruk av effektiv tidlig behandling er hindret fordi noen skal tjene store penger. Det er andre gangen i verdenshistorien der effektiv behandling har blitt hindret av pengemakt og maktbyråkrati. Det første var under Ebola i Vest Afrika 2014, og Jon Arne Røttingen var aktiv der også.

Jeg får jo mer og mer rett. Da er det mer og mer viktig å “utrydde meg” for at det ikke skal bli synlig.


Noe av Dvergsdals kritikk mot Solidarity-studien og Røttingen ble også uttrykt på Hemali i juni -21. Jon Arne Røttingen svarte da slik på kritikken:


– Jeg tror at Dvergsdal bommer litt. Jeg har vært en talsperson for å få utført studier på pasienter raskt etter Covid-19-sykdom utenfor sykehus, men det har ikke vært nok interesse for slike. Og så lenge vi ikke har dem, bør vi ikke ta i bruk medikamenter uten dokumentasjon. Det er eksperimentell behandling. Dvergsdal gir et skjevt bilde, men jeg skjønner hans motivasjon. Når det er sagt: Ingen bør gi behandling uten dokumentert effekt, og den må vises i kontrollerte studier. Derfor er det heller viktig å mobilisere nettverk for å gjøre slike studier, både i Norge og internasjonalt.
– Hvorfor finnes ikke slike studier allerede?
– Det har ikke vært finansiering for det i Europa, dessverre.
– Hvorfor ikke?
– Det har ikke vært prioritert i utlysninger, bl.a. fra Europakommisjonen. Vi hadde håp om at tre regimer med eksisterende antivirale midler skulle ha effekt på sykehuspasienter, men de viste seg å være uten effekt.


– Var det ikke kjent på forhånd at de ville være uten effekt med mindre en brukte dem tidlig i sykdomsforløpet?
– Nei, ikke da disse studiene ble planlagt fra februar 2020. Og om et medikament er «off eller on label» er irrelevant. I utgangspunktet undersøker man oftest nettopp effekten utenfor godkjent indikasjon (off label). Så langt foreligger det ikke robust forskning som viser effekt av eksisterende medikamenter, det er poenget. Derfor trenger vi slike studier, og det er nå et par søknader til vurdering i Europa.
– For industrien er det vel ikke irrelevant at medikamentet er eldre?
– Det stemmer at for legemidler som har gått ut av patent, så har industrien ofte liten interesse for å gjøre studier. Slike studier krever offentlig finansiering, sier Røttingen. 


Relaterte artikler

Dvergsdal: – Jeg kan behandle covid-19, nedstengning var unødvendig.
Dvergsdal om behandlingen av covid-19: – En planlagt, kriminell handling.
Dette vil ikke Camilla Stoltenberg svare på.
Oppsagt som fastlegevikar etter at han informerte pasienter om bivirkninger av vaksinene.
Hva skjedde med koronastudien?

Referanser

Generell protokoll for sykehusbehandling, utviklet av Front Line Covid-19 Critical Care Alliance. Protokollen innbefatter blant annet sink, askorbinsyre, vitamin D og Ivermectin.
Studier på ivermektin mot covid-19.
Metaanalyse på ivermektin mot covid-19.
Studier på favipiravir mot covid-19.
Dyreforsøk med favipiravir.
Thailand tar inn to millioner tabletter med Favipiravir.
Fagfellevurdert studie fra juni 2021 om effekten av Ivermectin forebyggende og behandlende.
Varsleren fra Fox News som lot Dr. Joseph Varon fortelle om sin meget gode erfaring i å behandle Covid-19-pasienter med blant annet Ivermectin, ble sensurert og oppsagt. I begrunnelsen fra ledelsen hos Fox lyder det blant annet: «Det handler ikke om seerne, men om ledelsen og annonsørene.»

– Annonse –

– Annonse –

Én kommentar

  1. Jeg tror det ikke er mulig for mange å forstå hva denne plandemien, som den er blitt kalt av ikke-vaksinerte egentlig er. Covid 19 og korona blir fremdeles brukt. Professor Næss gikk tidlig ut og sa at covid var ensbetydende med en influensa som det året var en mild en. Så kom vaksinene på samlebånd, og ble kalt koronavaksine. En kvakksalver laget en test som ikke beviste noe annet at det “feilte deg noe” ikke hva. Altså løgn. Denne ivermectin eller hestemedisin skulle mao være et alternativ til den årlige influensa vaksinen. Som skulle redde mange gamle, preventivt. Korona vaksine dosene derimot har tatt livet av millioner! Er dette riktig forklart?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *