Søk
Close this search box.

Lone og datteren har valgt et annerledes liv: – Jeg legger meg hver kveld og føler meg rik

Dame med hatt
Lone Haugland har valgt et liv utenfor hamsterhjulet. Hør hvordan hun fikk det til i Hemalipodden.

Lone hoppet ut av hamsterhjulet og tok datteren ut av skolen. – Nå lever vi et liv vi ikke trenger ferie fra, sier hun til Hemalipodden.

Sammen med datteren Alva (8) bor Lone Haugland på en liten øy utenfor Tønsberg. Lone har kjent den stadige raskere farten på hamsterhjulet på kroppen. Da Alva begynte på skolen og Lone nærmest så lyset slukke i øynene hennes, tok hun datteren ut av skolen. Et radikalt valg, vil kanskje mange hevde.

– For meg gir det 100 prosent mening å ha ansvaret for opplæringen av datteren min selv. Læring foregår hele tiden, i de spontane øyeblikkene i hverdagen. Vi må ha tillit til barna og la dem ta hovedrollen i egne liv. Jeg ser på meg selv som en fasilitator og tilrettelegger, ikke som læreren til min datter, sier Lone.

Hør også: Vi er mennesker, ikke maskiner!

Men hvordan?

Lone er alenemor til Alva og mange spør hvordan de får dette til både praktisk og økonomisk.

-Annonse-

– Det finnes alltid en måte å få det til på. Men man må kompromisse og akseptere å gå ned i livsstandard. Vi handler brukt og arver. Jeg legger meg hver kveld og føler meg rik.

Som et ledd i å få til den nye tilværelsen, ble Lone sin egen sjef og tok jobben med hjem. I 2018 ble hun introdusert for human design første gang. Etter en stund tok hennes interesse av. Nå har hun det som levebrød og gir klienter human design-lesinger over Zoom.

Ved siden av å gi Hemalipoddens lyttere en titt inn i et annerledes liv med frilæring og uten vekkeklokke, gir Lone en innføring i hva human design er og hva du kan bruke det til i ditt liv.

– Human design er et veikart for vår individuelle energi. En metode for å finne ut av hva en vil her i verden, forklarer hun.

Human design
Eksempel på Human design-kart (hentet fra www.geneticmatrix.com).

Lones hjemmeside: Sjelsliv.no
Instagram: Sjelsliv
Her kan du finne ditt human design


Flere episoder av Hemalipodden

Vaksineforsker Birger Sørensen: – Et eksperimentelt genprodukt
Kreftsykepleier Veronica fikk alvorlig kreftdiagnose: – Vi må bygge bro mellom den offentlige og den “alternative” medisinen.
Erika om det nådeløse arbeidslivet: – Det er ikke du som må forandre deg, men arbeidsplassen.
Advokat Marius Reikerås: – Det bør ringe en bjelle om hva som nå skjer i WHO.

– Annonse –

– Annonse –

Én kommentar

  1. Lones svar på lykke er healing, astrologi, og noe jeg ønsker advare mot. På 1980 tallet ble mange lurt inn i ideologien New Age.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *