fbpx

Ned i vekt med gode tarmbakterier!

Er du stadig sugen på «drittmat»? Forklaringen kan ligge i din tarmflora. Derfor bør du fôre de gode tarmbakteriene.

Av ernæringsterapeutene Nina Husø og Helén Fuhr. Les mer fra dem her.

Se for deg tarmen din: En hel verden i miniatyr! Med riktig fôr til de små i tarmen kan du redusere søtsug, og gå ned i vekt. De trillioner av bakterier har livsnødvendige oppgaver:

  • Fordøyer maten
  • Styrer appetitten
  • Kontrollerer metabolismen (stoffskifte)
  • Kontrollerer immunsystemet
  • Påvirker mental helse
  • Påvirker hvordan genene kommer til uttrykk
  • Påvirker hjertet, beinstruktur, konsentrasjon mm.
  • Å få dette økosystemet i balanse er en nøkkel for å unngå «lyster» og ekstra kilo.
  • Har du tenkt på at «uforklarlige» dillaer kan ha sin forklaring i tarmen?
  • Det kan være bakterier i tarmen som snakker til deg, bakterier som ikke skal være der, men som kan ta kontroll.
Helén Fuhr (foran) og Nina Husø er ernæringnsterapeuter. Deres råd: Styrk din tarmflora!

Tarmens flora utgjør en stor del av deg!

Når du nærer de «snille» bakteriene, kan du redusere suget etter dårlig mat. Da vil du enklere lykkes med å gå ned i vekt. Organismene i tarmen utgjør ca 90 prosent av kroppens celler. Ikke rart at de påvirker oss! Fordøyelsessystemet rommer et eget økosystem, tett knyttet til ditt eget. Så tett at når du føler deg vel, så gjør tarmens organismer det samme. Når du føler deg nedfor, gjør de det. Når du får lyst på godteri, får de det også…

Når du nærer de «snille» bakteriene, kan du redusere suget etter dårlig mat.

Gluten, melk og egg kan påvirke tarmen

For mange holder det ikke å spise lavkarbo, telle kalorier, eller spise «riktig» mat. Så lenge du gir næring til uønskede tarmbakterier, kommer du ikke helt i mål. Dessuten kan noe mat skape immunreaksjoner hos enkelte. Typisk er det gluten, melk, eller egg.


Vektvenner:

  • Del målet og veien med venner!
  • Inviter så mange du vil!
  • Følg hverandre, støtt hverandre!
  • Kjenn styrken i fellesskapet!
  • Underveis får dere kunnskap og inspirasjon fra proffe veiledere


Studier viser at sjansen for å lykkes er tre ganger bedre hos den som gjør innsatsen sammen med andre heller enn alene

Prøv Vektvenner gratis i 14 dager!


Referanser

Les mer fra hemali

Korona, overvekt og livsstil – kan vi snakke om det?
Lege Fedon Lindberg: – Mine beste råd for å forebygge kreft.
Faste er noe av det beste du kan gjøre for helsen.
Gode tarmbakterier forebygger «lekk tarm».

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow

Poleszynski: – Dette gjør jeg for å unngå virus!

– Siden epidemien ble konstatert, har myndighetene kun snakket om smitte, vaksine, nedstenging, testing og munnbind. Men null om hva vi selv kan gjøre med kostholdet og tilskudd, sier Dag Viljen Poleszynski.

Far ble vaksinert, men han er like innesperret. Hva var vitsen da?

Vi er skeptiske til en vaksine som ikke er testet på fars aldersgruppe. Men lovnadene om frihet veide tyngre. Så slipper far likevel ikke ut. Hva var vitsen med vaksinen, da?

Mettet fett: – Vi har ikke forstått den biologiske mekanismen!

Striden går om mettet fett: Gir det risiko for sykdom, eller ikke? Ernæringsbiolog Marit Kolby Zinöcker håper at vi nå står ved et sprang.

Les mer om ...

Poleszynski: – Dette gjør jeg for å unngå virus!

– Siden epidemien ble konstatert, har myndighetene kun snakket om smitte, vaksine, nedstenging, testing og munnbind. Men null om hva vi selv kan gjøre med kostholdet og tilskudd, sier Dag Viljen Poleszynski.

Far ble vaksinert, men han er like innesperret. Hva var vitsen da?

Vi er skeptiske til en vaksine som ikke er testet på fars aldersgruppe. Men lovnadene om frihet veide tyngre. Så slipper far likevel ikke ut. Hva var vitsen med vaksinen, da?

Mettet fett: – Vi har ikke forstått den biologiske mekanismen!

Striden går om mettet fett: Gir det risiko for sykdom, eller ikke? Ernæringsbiolog Marit Kolby Zinöcker håper at vi nå står ved et sprang.

Christine fordypet seg i rådet om ”melk for kalsium.” Hun fant noe ille.

Rådet om kalsium og melk, hva ligger bak? I arbeidet med masteroppgaven ble Christine skremt. – For kultur viste seg minst like viktig som evidens.

Mange flere har cøliaki og intoleranser. Har vi blitt pysete?

Ifølge lege Jørgen Skavlan er vi blitt så velfødde at vi må skape oss diagnoser for å føle at vi står på beina. Eller?