Søk
Close this search box.

Immunforsvaret trenger kolesterol

Biolog Iver Mysterud

Tid for å nyansere påstanden om at høyt kolesterol er farlig. Fagfolk snakker i ulike retninger om kolesterol, så la oss se mot uavhengig vitenskap. Den viser at immunforsvaret vårt trenger kolesterol.

Av biolog Iver Mysterud, (bildet). Dette er et utdrag, hele artikkelen finner du i Helsemagasinet.

Det finnes ikke vitenskapelig grunnlag for å hevde at høyt kolesterol gir risiko for hjertesykdom. Og kolesterol som fraktes i blodet er en viktig del av vårt immunforsvar. Derfor er det ikke gunstig å senke LDL-kolesterolnivået ved hjelp av kolesterolsenkende medikamenter. Også fordi disse reduserer kroppens produksjon av den viktige antioksidanten koenzym Q10.
Slik konkluderer den danske legen, forskeren og forfatteren Uffe Ravnskov. Han leder forsknings-nettverket THINCS (The International Network of Cholesterol Skeptics, www.thincs.org). Ravnskov har publisert en rekke uavhengige, vitenskapelige artikler om kolesterol. Og utgitt en rekke bøker om temaet.  

kolesterol som fraktes i blodet er en viktig del av vårt immunforsvar.

Mars 2020 ble det publisert en artikkel om kinesiske pasienter som var rammet av covid-19, (se referanseliste nedenfor). Det viste seg at de hadde lavt serumkolesterol sammenliknet med friske personer. Ravnskov så skremmende implikasjoner av dette, og skrev en faglig kommentar til det britiske legetidsskriftet.
Norsk standard tilsier at fastlegen skal gi kolesterolsenkende medikamenter ved «høyt» kolesterol. Ifølge Norsk helseinformatikk finnes det gunstig og ugunstig kolesterol, sitat: «LDL-kolesterol (low-density lipoprotein) er den skadelige delen av kolesterolet. Det betyr at lavt nivå av HDL- og høyt LDL-kolesterol er spesielt ugunstig for hjertet.»

-Annonse-

Kolesterol kan inaktivere virus

Ravnskov, og en rekke internasjonale spesialister med ham, påviser altså noe annet: Siden LDL-kolesterol også er i stand til å inaktivere virus, mener Ravnskov at pasienter på kolesterolsenkende behandling og med en livstruende covid-19-infeksjon bør stoppe denne behandlingen. I det minste inntil de har kommet seg fra infeksjonen.

Les mer fra hemali

Kolesterolet var skyhøyt, men Jon-Magnus var ikke redd, for han visste hvorfor.
Vidar: – Ødelagt av medikamenter.
Optimalt immunforsvar? Få i deg dette.
Gode bakterier forebygger lekk tarm.

Kilder:

– Annonse –

– Annonse –