Søk
Close this search box.

– Jeg ber om unnskyldning for hvordan de uvaksinerte ble behandlet

Etterhvert ble det feil for meg å sitte der og late som. Hvor ble det av verdien om at alle er like mye verdt?

Hemali kjenner kvinnens identitet.

Katrine forteller om tiden da hun jobbet på vaksinesentra og med smittesporing fra slutten av 2021.
– Kulturen var at de uvaksinerte skulle få dårligere service og mindre vennlighet. Alt var de uvaksinertes skyld, og slike holdninger har ingenting med genuin frivillighet å gjøre.

Sa opp etter 20 år

– Til slutt kunne jeg ikke være med på det, sommeren 2022 sa jeg opp etter 20 år med arbeid for ulike hjelpeorganisasjoner. Jeg har felt mang en tåre, følelsen av å gjøre noe samfunnsnyttig er borte og jeg savner den.
Arbeidet hennes var både lønnet og frivillig. Katrine er ikke hennes egentlige navn. Hun ønsker å være anonym for å skåne sine to barn.
– Jeg kommer fra en liten bygd, og jeg vet hvor grusomme folk kan være mot hverandre.

– Som vakt på vaksinesenteret så jeg veldig mange akutte bivirkninger: Oksygennivå i blodet sank drastisk, det var økt puls, svak puls, svimmelhet, besvimelse, kvalme, hodepine, anafylaktisk sjokk og noen akutte symptomer på blodpropp. Det var alt av bivirkninger.
– På det meste vaksinerte vi 700 på én dag, og sammenlignet med andre typer vaksiner, slo det meg at unormalt mange fikk akutte bivirkninger.  

-Annonse-

Utad skulle vi framsnakke vaksinen og ikke prate så høyt om bivirkninger.

– Snakket dere medarbeidere om dette?
– Nei, kulturen var hysj hysj. Utad skulle vi framsnakke vaksinen og ikke prate så høyt om bivirkninger. Det ble ikke sagt dirkete og det kom ikke skriftlig, men det var en pent innpakket oppfordring. Jeg sa ifra, da følte jeg meg lite populær.

– Særlig i jobben med smittesporing så jeg holdningen overfor de uvaksinerte: Det var baksnakking om dem, holdningen var at det var deres skyld at sykdommen spredte seg og at folk døde. Gjeldende praksis var at når en uvaksinert ringte og meldte smitte, så skulle de ikke få like god service, og vi skulle være mindre vennlige.

Vi gravde i folks privatliv, og vi gikk langt over grensen.

Dårligere tilbud til de uvaksinerte

– De vaksinerte fikk for eksempel tilbud om at vi kunne bistå med matinnkjøp, men slike tilbud fikk ikke de uvaksinerte i samme grad. For uvaksinerte som meldte smitte fra utlandet, skulle vi gjøre det mest mulig trøblete for dem å komme seg hjem. Mens de vaksinerte fikk tilbud om karantenehotell. Piggene var ute overfor de uvaksinerte. Jeg nektet å etterkomme det, og det var upopulært. Da tok en annen over slike telefonsamtaler, hun var «flink til å være uvennlig mot de uvaksinerte.»

– Det var en voldsom inngripen i folks privatliv å spørre om vaksinestatus når de ringte for å melde smitte. Jeg husker spesielt en dame, hun tryglet og bad om at jeg ikke måtte fortelle mannen hennes at hun var smittet. Hun hadde vært utro mens han var på forretningsreise og fikk smitte slik. Vi gravde i folks privatliv, og vi gikk langt over grensen.

Piggene var ute overfor de uvaksinerte.

Følte meg utfrosset

– Jeg fikk en stadig sterkere følelse av at noe skurret, og desto mer jeg ble imot kulturen og vaksinen, jo mer følte jeg meg presset ut. Venner jeg hadde på jobben vendte meg ryggen, jeg følte meg utfrosset. 

– Gjennom 20 år hadde jeg trivdes kjempegodt, men jeg valgte å slutte. Det var fryktelige leit da jeg innså at jeg på grunn av mine meninger ikke var ønsket lenger.

Katrine har to mindreårige barn.
– Det var stort press fra skolen og helsesykepleier da det var massevaksinering på skolen. Datteren min fikk voldsomme blødningsforstyrrelser som hun plages med ennå. Hun kan blø 21 dager i strekk og hadde helt normal syklus inntil første dose. Hun blir så slapp og er i ferd med å miste motet. Det eneste de sier på sykehuset er at det ikke har noe med vaksinen å gjøre. Tilbudet til henne var p-piller og samtale på BUP. En lege kalte det til og med helseangst og mente at det var årsaken til forstyrrelsene. For meg er det innlysende at det har med vaksinene å gjøre.

– Jeg har sett noen skremmende holdninger, og jeg tør ikke å tenke på hva det neste kan bli når «systemet» kan diskriminere mennesker slik.


Norsk Sykepleierforbund (NSF) varsler søksmål dersom sykepleiere som mener de er blitt syke av koronavaksinen, ikke får erstatning.
– Det skal være trygt å vaksinere seg, og staten må da påta seg ansvaret for dem som blir syke av vaksinen, sier nestleder Kai Øivind Brenden i Sykepleierforbundet.


Siste fra Hemali

Hemalipodden: – Styr langt unna vegetabilske oljer!
Hvorfor jeg ikke lenger fagfellevurderer vitenskapelige artikler for private utgivere.
Fasteimiterende diett: – Trodde at det skulle bli verre å spise så lite!

– Annonse –

– Annonse –

3 kommentarer

  1. Uvennlige og hatske individer i de yrkene som er ment å skulle vise vennlighet og omsorg er dessverre ikke noe nytt. Når de lar personlige fordommer og sin indre mobber overskygge pliktene sine, har de havnet på feil hylle i livet.

  2. Ja, vi er de modigste av de modige som sa NEI…..
    Ja, på mange måter var det en jævelig tid. Barn, barne barn turte ikkje besøke oss, vi var jo i risiko gruppen, og UVAKSINERT………………..

    Glad eg bodde i et alternativt samfunn i Danmark,der de fleste var uvaksinert, og vi hadde felles middager, vi klemte og ingen brukte munnbind..

    Takk du modige sjel som deler dette..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *