Søk
Close this search box.

Koker i kommentarfeltet om kolesterolsenkende

medikamenter ved høyt kolesterol

Leste du om Vidar Rødsjø (49)? Artikkelen «Ødelagt av medikamenter» er delt over 500 ganger.
Se hva hemalis lesere skriver om kolesterolsenkende i kommentarfeltet.

Bildet er tatt av Arek Socha fra Pixabay

Hos Vidar startet det med en betennelse i kneet. Og endte i 96 ulike resepter.
– Både søvn og hukommelse ble bedre etter at jeg kuttet ut statiner (kolesterolsenkende). Men jeg følte at jeg da var lite interessant som pasient.
Uhelse og kampen mot «systemet» satt spor i Vidar. Han måtte slutte i jobben, samboerskapet gikk i oppløsning. I dag går han på arbeidsavklaringspenger.
– Medisiner er viktige på enkelte områder, men de foreskrives for lettvint. Nå går jeg kun på Paracet.
– Vi skulle fått den gamle huslegen tilbake, sier Vidar. 

vidar rødsjø, bakgrunn av sletter og himmel
Vidar Rødsjø: – Ødelagt av medikamenter

Når hemali skriver om misbruk av medikamenter generelt, og kolesterolsenkende spesielt, koker det i felt. Vi har plukket blant de over 200 kommentarene til artikkelen om Vidar, om erfaringer med medikamenter mot høyt kolesterol.
Om lag en halv million nordmenn går på kolesterolsenkende medikamenter. Den positive effekten er tvilsom, risikoen for bivirkninger er utvilsom:

Fra kommentarfeltet

“Jeg begynte på kolesteroldempende og fikk betennelse i venstre kne og arm. Heldigvis kan jeg litt om medisiner, jeg kuttet tvert.”

-Annonse-

“Glad jeg sluttet med kolesterolmedisiner etter å ha lest om dette for et par år siden. En del av muskelsmertene har blitt bedre.”

“Bedriftslegen var nesten glad: – Hei og hopp, her har vi noen fine medisiner mot ditt forhøyede kolesterol.”

“Fikk også hodepine og ble surrete i hodet. Har slutta. Legen mener jeg bør ta kolesterolsenkende, selv om jeg ikke har så høyt kolesterol. Frustrerende.”

“Bruker rød ris i stedet for medikamenter. Disse må nå kjøpes på apotek med resept, men var å få kjøpt på helsekostbutikker før. Til det ble bevist at den virker…”

“Apotekene skal/bør ha det, men er ofte tom med de rareste unnskyldninger. Tea tree er ikke skolemedisin…”

“Ingen statiner mer på meg lenger heller. Fikk betennelse i kneet og voldsomme kramper i leggene. Har gått over til et helsekostpreparat; Lipidex. Kan anbefales.”

“Jeg sluttet med kolesteroltabletter og begynte med hvitløkstabletter. Dette i samråd med lege, men på eget ansvar. Måler et par ganger i året, kolesterolet er fint.”

“Fikk bivirkninger av kolesterolmedikamenter: Tungpustet, vann i bena,
veldig varme i kroppen. Jeg sluttet straks, og kom fort tilbake til normalen. Det
er viktig lese beskrivelsen som ligger i pakken over bivirkninger.”

“Vær obs på store doser kolesterolmedisin. Jeg fikk dobbel dose for en del år siden, til slutt klarte jeg ikke å gå, og veldig vondt nederst i ryggen. Jeg var i Spania. Da legen fikk se meg, var det rett på sykehuset til avgiftning hvor jeg lå i 11 dager. Så det er ikke til å spøke med, det med store doser. Der nede ble jeg satt på 10 mg, mens jeg gikk på 80 mg.”

“Jeg har aldri stått på kolesterolsenkende. Men ble obs på min kolesterolverdi på 6,1 (under grensen og ikke anbefalt å ta kolesterolsenkende). Ble anbefalt av en hjertespesialist å ta bio-rødris naturell (kosttilskudd). Spiste en pakke, fikk deretter kontrollert verdien. Da hadde den gått ned fra 6,1 til 4,7!”

“Jeg sluttet å ta kolesterolsenkende etter at jeg ble skikkelig dårlig av statiner. Hvorfor har det blitt så mye folk de siste årene med Alzheimer? Jeg tror det er kolesterolsenkende midler som har noe av skylden. Leverte pillene tilbake, og er frisk som en fisk. Nytter ikke å ta alt hva leger skal dytte i en av kjemikalier.”

“Kan overmedisinering av en hel generasjon være årsaken til økt demens i stadig yngre alder? Jeg bare lurer…”

“Jeg fikk blodfortynnende og kolesterolsenkende, og ble uvel, kvalm og ute av form. Jeg sluttet å fornye reseptene, og gikk over til gurkemeiekapsler og kinesisk grønn te. Dette funker for meg, men er ikke avklart med lege.”

“Spis riktig! Tilførte hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie, (må ha litt sort pepper i gurkemeie for at den skal fungere), avokado, litt mørk sjokolade, litt kanel og litt usaltede nøtter hver dag. Og frukt og grønt. Da kunne jeg kaste både Lipitor og annen medisin med hell.”

Se videoen: –For lavt kolesterol knyttes til “tåkehode” og risiko for demens.

Les mer fra hemali

Immunforsvaret trenger kolesterol
Kolesterolet til Jon-Magnus (39) var skyhøyt. Men han ble ikke redd, han visste nemlig hvorfor.
Framtidens helsevesen: Pasienten vil være drivkraften, ikke legen.

Mer om kolesterol

I 2019 krevde den britiske hjertespesialisten Aseem Malhotra en uavhengig gransking av systemet for masseforeskrivingen av statiner.
Studie fra 2020: Statiner forebygger ikke hjertesykdom.

Rødgjæret ris

Har ikke markedsføringstillatelse i Norge. Statens legemiddelverk satte omsetningsstopp i 2007, grunnet medisinske egenskaper.
Rødgjæret ris (HypoCol eller Cholestin) er hvit ris som er gjæret av soppen Monascus purpureus.
Den samme soppen brukes til å produsere statiner.
Gjæringen av risen kan danne monakoliner, som er statiner.

– Annonse –

– Annonse –