Søk
Close this search box.

– Hva er det som gjør dette produktet ferskt?

Fersk salami
– Hva er ferskt med denne salamien, spør Anders Nordstad.

Grilstad har laget et nytt produkt som de har kalt «FERSK SALAMI». Hva er ferskt? Vannet?

Er det hydrolyserte vegetabilske proteinet ferskt? Guargummien, kanskje? Eller kanskje er druesukkeret laget av hånd- og nyplukkede druer? Ikke godt å si.Kanskje det bare er vannet som er ferskt?

Når alt kommer til alt.

-Annonse-

– Kanskje er det bare vannet som er ferskt?

Hva er ferskt med dette?

Her er innholdet:

«Til 100 gram ferdig vare er anvendt 119 g kjøtt av svin, spekk, vann, rapsolje, salt, konserveringsmiddel (natriumnitritt E250), fortykningsmidler (natriumalginat E401, guargummi E412), stabilisator (difosfat E450), surhetsregulerende middel (kalsiumsulfat E516), druesukker, maltodekstrin, hydrolysert vegetabilsk protein, antioksidant (natriumaskorbat E301), krydder, krydderekstrakt, aroma, farge (karmin E120), rødbetepulver, startkultur. Røkt med bøk»

(Kilde: grilstad.no)

Fersk betalingsvilje?

Hva som gjør dette produktet ferskt, er sannelig ikke godt å si!

Utover at det trolig utløser fersk betalingsvilje. Ferskt er jo bedre enn noe som er det motsatte av ferskt. Hva nå det enn heter. Gammelt? Slitt?

– Hva som gjør dette produktet ferskt, er sannelig ikke godt å si!

Grilstad opplyser ingen verdens ting om hvor kjøttet kommer fra – det angår oss visst ikke. Vi kan bare konstatere at produktet ikke er merket med Nyt Norge. Og det er det helt sikkert en grunn til.

Hemali har bedt Grilstad om en kommentar til saken, men har ikke fått det ennå.


Om Anders Nordstad

Anders Nordstad har jobbet i internasjonalt jordbruk med produksjon og handel i 25 år. På nært hold har han har sett hvordan dette matsystemet fungerer. Det er ikke noe vakkert syn, mener han.
– Mitt engasjement for norsk matproduksjon bunner i at vi fortsatt har en verdifull småskala matproduksjon, men at vi er på god vei til å etterligne det som skjer ellers i verden. 
Mars 2022 gikk Anders Nordstad av som generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Her noen av hans ord om hvorfor:
– Jeg lurer på hvordan norsk jordbruk skal komme seg videre når enhver form for nytenkning blir tiet i hjel. Her kan du se Nordstads blogg på Facebook.

Anders Nordstad Foto: Josephine Nordstad Juul Møller

Les mer fra Hemali

Anders Nordstad: – Det er ikke ofte jeg blir sint. Men nå er jeg det.
Hemalis journalist: – Jeg gjorde ikke “borgerplikten” min. Erna, vi er ikke ferdig snakka!
Serine (17): – Vi sier nei til oss selv for å passe til forventninger og krav
Anders Nordstad: – Vi lager gråstein av gull

– Annonse –

– Annonse –