Søk
Close this search box.

Hva? Har du ikke vaksinert deg? Hvorfor ikke?

Tør du virkelig å la være? Er du ikke redd for å bli syk? Tenker du ikke på fellesskapet?

Av Bente Grove. Her er Bentes blogg.

Slike spørsmål får vi, de uvaksinerte. Ut ifra det vi nå vet og ikke vet om vaksinene, frykter mange av oss injeksjonene langt mer enn viruset. Det triste er at det nå er «de» og «vi». «De» er de snille, greie og lydige. «Vi» er de slemme, ulydige, vi som har vår utdanning fra Facebook, vi som gir blaffen i fellesskapet. Vi er uvitende, vi har foliehatter og får tilnavn som konspi- ditt og datt. Når smitten øker, er det vi som får skylden.

Bente Grove

Felles for mange av oss er at vi har satt oss grundig inn i saken fra begge sider.

Så hvem er «vi»? Vi er mennesker fra ulike lag. Med forskjellig utdanning, yrkesbakgrunn og politisk ståsted. Mange av oss er over gjennomsnittet opptatt av helse og livsstil, slik som meg selv. Felles for mange av oss er at vi har satt oss grundig inn i saken fra begge sider. Vi har lyttet til ulike fagpersoner, også de som ikke slipper til i hovedstrøms-media. Høyt respekterte fagfolk hvorav flere har mottatt Nobelpris for sitt arbeide. Som virolog Dr. Luc Montagnier. Og hundrevis av leger fra American Frontline Doctors og World Doctors Alliance. Nå er mange av dem stemplet som konspirasjonsteoretikere fordi de ytrer faglige perspektiv som strider imot myndighetenes. De blir hånet og isolert.

-Annonse-


hemalis redaktør: – Les dette før du dømmer meg, den uvaksinerte.


Vi skeptikere blir flere

«Vi» som er skeptiske til vaksinene er mange, og vi blir flere. Mange mener at det er nok nå, etter dose to, etter rapporteringer om alvorlige bivirkninger. Her om bivirkninger etter vaksinering i Israel.

Effekten av vaksinene er ikke som forventet. Community-studien viser at reduksjonen i antistoffer etter vaksinering med Pfizer er redusert med 85 prosent syv måneder etter vaksinering. Altså mye dårligere beskyttelse enn antatt. Studien viser også bedre immunitet etter sykdommen enn etter vaksinen. Men viktigst er alle bivirkningene som rapporteres. Og ikke rapporteres: I USA er det VAERS som mottar tilbakemeldingene om bivirkninger. Vurderinger av denne tjenesten på universitetsnivå konkluderer at statistikken kun viser en brøkdel: Trolig så lite som 1-10 prosent blir reflektert i rapporteringen. I tillegg er det et stort etterslep i meldingene. Og ingen vet hvordan vaksinene virker på sikt. De er hurtigutviklet, kun betinget godkjent, og eksperimentelle.

Også de fullvaksinerte blir innlagt og smitter

Hvorfor skal vi uvaksinerte få skylden for videre smitte? Vi ser nå at også de vaksinerte blir smittet, blir syke og smitter videre. De lærde strides om i hvilken grad. I uke 40 var 43 prosent av de innlagte fullvaksinert.

Vi blir fôret med skremselshistorier fra media vinklet slik at folk ikke tør annet enn å vaksinere seg. Når skal myndighetene og media begynne å bekymre seg for bivirkninger og dødsfall etter vaksinering? Hvorfor blir faren ved koronaviruset hauset opp, mens bivirkninger blir dysset ned? Når en vaksine tas i bruk, er det rimelig at nytten overgår risikoen. Kan vi være sikre på at det er tilfellet?

Når “frivillig” blir til “borgerplikt”

Nå når samfunnet har åpnet opp, er det fortsatt mas om å få folk til å vaksinere seg. Tenk at noe frivillig nå er blitt en «borgerplikt». Av befolkningen over 18 år har 90 prosent fått første dose og 83 prosent er fullvaksinert. Per 10. oktober var totalt 90 prosent av 16-17 åringer og 68 prosent av 12-15 åringer vaksinert med minst én dose.

FHI: – Korona nå som influensa

Ved gjenåpningen sa Geir Bukholm ved FHI: «Vi kan nå sammenligne coronaviruset med influensa.» Videre: «Etter halvannet år med unntakstilstand, beveger Norge seg inn i et nytt paradigme der coronaviruset ikke lenger er farligere enn andre luftveisinfeksjoner.» Så hvorfor fortsetter vaksinepresset? Når effekten og tryggheten er så usikker? Hvor mange skal bli skadet før myndighetene innser at dette må stoppes? Det er ikke rart at folk i mange land nå gjør opprør. Presset er historisk. Folk mister jobbene sine, de blir ekskludert fra normalt liv. Vaksinepass skaper urettferdighet, ja, endog diskriminering. Australia nærmer seg en politistat. Er det slik vi vil ha det her også?

Jeg savner forståelse for mitt valg. Jeg savner at de vaksinerte lytter til mine argumenter. Kan det skyldes:

 • blind myndighetstro?
 • medias ensretting?
 • uvitenhet?
 • frykt?
 • at de ikke ønsker eller orker å søke bredere kunnskap?
 • at de ser på vaksinen som en quick fix?

Jeg har forundret meg over hvor vanskelig det er å diskutere dette med nære og kjære.

Jeg har forundret meg over hvor vanskelig det er å diskutere dette med nære og kjære. Ikke får vi ytret oss i hovedstrøms-media heller, jeg har prøvd, men riksmediene åpner ikke for debatt. Håpet er at dette marerittet tar slutt snart. Da må vi sette oss inn i hva som nå skjer og har skjedd, og stå opp for individet og menneskeheten.

Jeg lever i troen på at «de» og «vi» snart kan forenes om felles mål og håp om god, trygg fremtid.


hemali har samlet fakta om underrapportering om bivirkninger i USA

 • En amerikansk varsler har overlevert data fra styresmaktene som dokumenterer at 48 465 pasienter har dødd i løpet av de første 14 dagene etter vaksinering mot COVID-19, ifølge menneskerettsadvokat Thomas Renz.
 • Senatorene Kim Thatcher og Dennis Linthicum har bedt fungerende riksadvokat i USA, Scott E. Asphaug, om en juryundersøkelse av COVID-19-statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og Food og Drug Administration (FDA).
 • Thatcher og Linthicum sendte begjæringen i et brev i august etter å ha samlet underskrifter fra 1718 innbyggere av Oregon og 53.032 amerikanere.
 • I begjæringen uttrykte senatorene bekymring for måling og rapportering av bivirkninger av COVID-19-vaksine, inkludert dødsfall og skader.
 • Senatorene uttalte at en varsler under ed sa at dataene som ble rapportert i CDCs system for rapportering av vaksiner for bivirkninger kan ha blitt underrapportert med en faktor av fem.

Les mer fra hemali

Psykolog: – Om du kontrollerer mediene, kontrollerer du budskapet og befolkningen.
Alt du ikke får vite fra Dagsrevyen.
Førsteamanuensis: – Kan jeg ikke bare rasjonalisere bort vaksine-nysgjerrigheten?
Geelmuyden: – Ubehagelig å bli hatet av fremmede mennesker.

– Annonse –

– Annonse –