fbpx

Kokos pluss solbær erlik venner og panna cotta!

Panna cotta med bær! Dessert er digg, og enda diggere når du sitter igjen med en god følelse.

Maren Aasen

Maren Aasen er ernæringsfysiolog, treningsinspirator, gründer og blogger. Hun deler sine eminente oppskrifter: nydelige, blodsukkervennlige og gjerne uten gluten og kumelk. Les mer om Maren her.
PS Visste du at Maren og familien hennes i Trøndelag lager kombucha? Altså fermentert te.

Altså ikke følelsen av å være oppblåst, kvalm og trøtt… Men rett og slett fornøyd. Dette er en sånn dessert, synes jeg. Den er lavkarbo, uten melk og ikke minst; enkel å lage. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften. 


Supergod panna cotta krever ikke mye

Kokos panna cotta

6 gelatinplater
2 bokser kokosmelk
1/2 lime
1 ts vaniljepulver (jeg brukte vaniljeessens)
1 ss honning + 4 ss fibersirup (evt. annen søtning)

Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter, eller litt lenger til de er helt myke
Varm opp den ene boksen med kokosmelk over medium varme. Viktig at den ikke koker.
Tilsett søtningen, rør til det er helt oppløst. Slå av varmen.
Klem gelatinplatene mellom hendene for å få ut vannet. Ha det over i gryta og rør ut.
Tilsett den siste boksen med kokosmelk, limesaft og vanilje.
Fordel i seks glass eller små former og la det avkjøle seg på benken før du setter dem inn i kjøleskapet.
Panna cottaen stivner på ca. 4 timer, men kan gjerne stå natten over.
Ønsker du å servere desserten på tallerken, kan du holde formen i varmt vann i ett minutt for så å vippe den ut av formen.

Solbærsaus

Jeg brukte solbærsaus som topping siden vi hadde det i fryseren. Du kan så klart bruke andre bær eller frukt. Se for eksempel oppskrift på bærcoulis HER. 

2 dl solbær
1 dl vann
1 ss honning + 3 ss fibersirup (eller annen søtning)
1/2 lime

Kok bærene i 5 min
Rør inn søtning og tilsett vann og limesaft
Mos bærene med en gaffel, og sil av så du får ut bare saften
Hell saften i et glass og la den avkjøle seg i kjøleskapet
Hell over panna cottaen før servering

Solbærene er ganske sterke på smak, og skallet er surt, derfor moste og silte jeg av så jeg bare fikk saften.
Saften er fortsatt ganske sterk på smak så du trenger ikke bruke mye på panna cottaen.
3-4 ss er gjerne nok.


Masse næring, masse smak, enkel å lage. Kokos panna cotta med solbær!

Les mer fra hemali

Henriette Lien: – Folk får tro hva de vil
Denne sunne kokoskaken gjør susen
Hjelp ungdommen til frie valg: Hold munn!

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow

Kriseløsninger for «kresne» barn

En del av barnets utvikling er å bli selvstendig og finne selvråderett over egen kropp. Det kan merkes i matveien.

Professor Haug: –De har regnet feil om dosering av vitamin D

– Statistiske tabber i medisin kan koste mange menneskeliv, sier professor Espen Haug. Allerede i 2014 ble en statistisk tabbe oppdaget. Altså er grunnlaget for det en hevder er sunt nivå av vitamin D trolig feil.

Helsedirektoratet om kolesterol og statiner: – God dokumentasjon!

Dokumentasjonen for bruk av statiner er meget god, svarer Helsedirektoratet etter at hemali stilte kritiske spørsmål til statiner ved høyt kolesterol.

Les mer om ...

Kriseløsninger for «kresne» barn

En del av barnets utvikling er å bli selvstendig og finne selvråderett over egen kropp. Det kan merkes i matveien.

Professor Haug: –De har regnet feil om dosering av vitamin D

– Statistiske tabber i medisin kan koste mange menneskeliv, sier professor Espen Haug. Allerede i 2014 ble en statistisk tabbe oppdaget. Altså er grunnlaget for det en hevder er sunt nivå av vitamin D trolig feil.

Helsedirektoratet om kolesterol og statiner: – God dokumentasjon!

Dokumentasjonen for bruk av statiner er meget god, svarer Helsedirektoratet etter at hemali stilte kritiske spørsmål til statiner ved høyt kolesterol.

Når jeg spurte om sprettrumpe, fikk jeg svar. Når jeg spør om kolesterol, er det er taust.

Jeg skrev mye rart for ukebladene: "Få sprettrumpe!" Fagfolk kommenterte villig. Det gjør de ikke lenger.

–Sannelig skjuler dere den dårlig, misunnelsen på Berit Nordstrand.

Denne uken lyser Berit Nordstrand fagert fra forsiden av magasinet Tara. Og hun får kritikk av Rådet for legeetikk: – Utnytter pasienters helseangst og bidrar kanskje til helseangst, sier leder Svein Aarseth.