Panna cotta med bær! Dessert er digg, og enda diggere når du sitter igjen med en god følelse.
Altså ikke følelsen av å være oppblåst, kvalm og trøtt… Men rett og slett fornøyd. Dette er en sånn dessert, synes jeg. Den er lavkarbo, uten melk og ikke minst; enkel å lage. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften.
Kokos panna cotta
6 gelatinplater
2 bokser kokosmelk
1/2 lime
1 ts vaniljepulver (jeg brukte vaniljeessens)
1 ss honning + 4 ss fibersirup (evt. annen søtning)
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter, eller litt lenger til de er helt myke
Varm opp den ene boksen med kokosmelk over medium varme. Viktig at den ikke koker.
Tilsett søtningen, rør til det er helt oppløst. Slå av varmen.
Klem gelatinplatene mellom hendene for å få ut vannet. Ha det over i gryta og rør ut.
Tilsett den siste boksen med kokosmelk, limesaft og vanilje.
Fordel i seks glass eller små former og la det avkjøle seg på benken før du setter dem inn i kjøleskapet.
Panna cottaen stivner på ca. 4 timer, men kan gjerne stå natten over.
Ønsker du å servere desserten på tallerken, kan du holde formen i varmt vann i ett minutt for så å vippe den ut av formen.
Solbærsaus
Jeg brukte solbærsaus som topping siden vi hadde det i fryseren. Du kan så klart bruke andre bær eller frukt. Se for eksempel oppskrift på bærcoulis HER.
-Annonse-
2 dl solbær
1 dl vann
1 ss honning + 3 ss fibersirup (eller annen søtning)
1/2 lime
Kok bærene i 5 min
Rør inn søtning og tilsett vann og limesaft
Mos bærene med en gaffel, og sil av så du får ut bare saften
Hell saften i et glass og la den avkjøle seg i kjøleskapet
Hell over panna cottaen før servering
Solbærene er ganske sterke på smak, og skallet er surt, derfor moste og silte jeg av så jeg bare fikk saften.
Saften er fortsatt ganske sterk på smak så du trenger ikke bruke mye på panna cottaen.
3-4 ss er gjerne nok.
Les mer fra hemali
Henriette Lien: – Folk får tro hva de vil
Denne sunne kokoskaken gjør susen
Hjelp ungdommen til frie valg: Hold munn!