fbpx

Sliten etter virus eller vaksiner? Her er legens råd

Mange føler seg slitne etter gjennomgått koronasykdom eller etter vaksiner, erfarer lege Peter Dvergsdal. – Det finnes rimeligere metoder enn Ivermectin.

Av lege Peter Dvergsdal

Ivermectin fungerer godt forebyggende mot korona, men medisinen er dyrt: 60 kroner per pille. Det finnes enkle, rimeligere metoder som beskytter, og som støtter helbredelse ved slitenhet og sykdom. Tilskudd av antioksidanter er en nøkkel. Og merk deg mitokondrienes rolle.

Hvorfor blir vi slitne av infeksjon og vaksiner? Fordi virus og levende vaksine fester seg til eller invaderer celler i kroppen. Det skjer i varierende grad og hastighet.

Mitokondriene er cellenes «kraftverk». De kan dø av av oksidativt stress fra kroppens «opprydningsaksjon».

Kroppen rydder opp, og gir celleskade

Luftveis/lunge og mage/tarm virus grad infisere hjerne, hjerte og muskulatur. Kroppens forsvarsapparat «rydder opp». Den prosessen skader ikke bare virus, men også de cellene i kroppen som har virus. Det skjer på forskjellige måter, stikkord er oksidativt stress og enzymer. Noen celler dør, andre får skadet funksjonsevne.

Mitokondrier og flerumettet fett i cellemembraner blir skadet

Det er i vesentlig grad oksidativt stress som gir skadene, ROS (reactive oksidative substance). Celleveggene inneholder mye umettede bindinger i lipid (fettarter). Disse blir oksidert, og nedsetter funksjon av celleveggene. Å føre nervesignaler er blant celleveggens mange funksjoner.

Mitokondriene er cellenes «kraftverk». Cellene trenger velfungerende mitokondrier, de dør hvis disse er mye skadet av oksidativt stress fra kroppens «opprydningsaksjon».

Skadene varierer utifra to forhold:

  • Hvor mange celler som har blitt infisert av virus eller levende vaksine
  • Hvor robuste celleveggene og mitokondriene var i utgangspunktet

Hos noen var kroppen så robust at det ble «ryddet opp» med én gang, knapt med noen skader. Andre blir syke, og noen strever med å gjenopprette sin funksjon.

Noen får langvarig funksjonsnedsettelse

Siden det er mitokondrier og cellevegger som blir mest skadet, er det de delene av kroppen som er mest aktive og krever mye energi som blir mest affisert: hjerne/nervevev og muskler.

Hjernen blir lett sliten ved aktivitet, tankevirksomhet, sterkt lys, eller lyder. Musklene blir lett slitne ved aktivitet. Hvis man prøver å gjøre det man klarte før infeksjonen, blir det så mye stress at plagene kan forverre seg.

Les også: Selvforsvar mot virus!

Tiltak for å redusere skadene

Tilpass aktivitet

Sørg for aktivitet, men unngå stress. Stress anstrenger energiappartet (mitokondriene) slik at det kan bli mer skade.
Rolige turer stimulerer muskler og hjerne. Det er vist at hjernen kan vokse og utvikle seg av rolig aktivitet, også i høy alder.

Unngå flerumettet fett

Umettet fett inneholder kjemiske dobbeltbindinger. Disse blir lett oksidert, som gir oksidativt stress, og kan ytterligere skade cellemembraner og mitokondrier. Velg mettet fett: smult, kakaosmør, Delfia matfett og kokosfett er gode kilder. Olivenolje skader lite fordi den er enumettet.

Antioksidanter og andre vanlige tilskudd

  • Antioksidanter beskytter cellevegger mot ytterligere skade, og fremmer reparasjon.
  • Polyfenoler er antioksidanter fra naturen, finnes særlig i frukt og bær. Nøtter gir den viktige antioksidanten gamma tokoferol. Også tilskuddet Quercetin gir antioksidanter.
  • Kosttilskudd som gir viktige antioksidanter: Vitamin C 500-1000 mg, vitamin E ca 400mg og Q10 100mg. Ta alle daglig.
  • Omega 3 1g, multivitaminer og mineraler kan også hjelpe til å optimalisere funksjoner i celler. Nycoplus omega3 multi dekker alt dette. Omega3 (eikosanoid) er viktig for at celleveggene i nervevev skal fungere normalt.

Beskytt mitokondriene

Ikke press skadete mitokondrier (energiapparatet) hardt. De trenger beskyttelse mot oksidativt stress, det kan du ikke gjøre med vanlige antioksidanter. To tilskudd beskytter mitokondriene mot oksidativt stress når de jobber for å skaffe energi til kroppen:

Hormonet melatonin er kroppens medisin for å beskytte mitokondriene. Særlig eldre må ha tilskudd 2-10 mg om kvelden. Yngre under stress trenger også melatonin. Det beskytter spesielt hjernen.

Aminosyren glutation er også en hovedsubstans som beskytter mitokondriene, spesielt de i hjernen. Ta acetylcystein (NAC) 1200 til 2400 mg daglig. Det blir omdannet til glutation i mitokondriene.
Begge disse er kosttilskudd i mange land, men er kun på resept i Norge.

Det er anstrengende for mitokondrier å brenne karbohydrat, beste energi er mettet fett. Derfor er lavkarbo diett med passe protein (70)g daglig, og mettet fett ideelt.

Stimulere mitokondrier til vekst og fornyelse

Du kan søke å fornye mitokondrienes funksjon når de svikter. Ved å tilføre nye, friske mitokondrier, og ved å tilføre vekststimulerende faktorer som formerer dem.

Generelle råd: Sol, kald dusj eller å være ute i kulde med lite klær i 20 minutter. Hoppe over måltider, være sulten av og til med periodisk faste, mosjonere.

Unngå ny skade av virus

I praksis er det umulig å unngå virusinfeksjoner. Derfor trenger vi tiltak som begrenser skaden:

Vitamin D beskytter godt mot virus. Vitaminet (som egentlig er et hormon) blir i stor grad omdannet til førstelinje forsvar mot virus (immunpresenterende kompleks i astrocytter).
Ta 40-80 mcg daglig, eller sol kroppen 15 min daglig uten solkrem.

Diskusjonen går om hvor godt vaksinene mot Covid-19 beskytter. Men de velkjente vaksinene av virus som er dyrket utenfor kroppen og inaktivert før den sprøytes inn, betraktes som trygge. Mer eller mindre levende vaksiner opptrer på mange måter som virusinfeksjon, men skal være svakere og gi en vesentlig mindre skade enn en ekte infeksjon.

Medikament mot virus

Det kommer en rekke medikamenter som er ganske trygge, og som svekker virusinfeksjon vesentlig hvis de blir tatt tidlig.

Favipiravir (FabiFlu, Avigan) er tilgjengelig nå, og Molnupiravir kommer snart. Det er lurt å ha slike medikamenter liggende i stedet for Paracet. Det finnes også midler på resept som forebygger ny infeksjon.


Relevant: Joseph Mercola: Mangel på sink og selen forverrer forløp av Covid-19

Les mer fra hemali

Stressa? Da er det vanskelig å gå ned i vekt, se hvorfor.
Autoimmune tilstander: Visst finnes det håp når kroppen «angriper seg selv»
Psykologen og legen: – Men størst av alt er skjønnheten

Følg oss!

0FansLike
0FollowersFollow

Jeg har fire spørsmål til våre helsemyndigheter

Min sønn, samboer og jeg har alle tatt de ordinære vaksinene. Min motvilje mot Covid-19-vaksinene vil sannsynligvis koste meg min frihet.

Gry Hammer om «skolemedisinere» og «alternativere»: – Vi må snakke sammen!

Forfatter Gry Hammer ser steile fronter, vitenskap brukt som skyts, arroganse og krenkelse mellom det «skolemedisinske» og «alternative».

Lege Stig faster minst 14 timer hver dag

-Ingen diett, ingen kur, men en livsstil, sier fastlege Stig Bruset (64). Vekten har satt seg, energien er på, smerten i kneet er vekk. – Og kona at jeg har sluttet med pustestopp om natten. Jeg sover bedre.

Les mer om ...

Jeg har fire spørsmål til våre helsemyndigheter

Min sønn, samboer og jeg har alle tatt de ordinære vaksinene. Min motvilje mot Covid-19-vaksinene vil sannsynligvis koste meg min frihet.

Gry Hammer om «skolemedisinere» og «alternativere»: – Vi må snakke sammen!

Forfatter Gry Hammer ser steile fronter, vitenskap brukt som skyts, arroganse og krenkelse mellom det «skolemedisinske» og «alternative».

Lege Stig faster minst 14 timer hver dag

-Ingen diett, ingen kur, men en livsstil, sier fastlege Stig Bruset (64). Vekten har satt seg, energien er på, smerten i kneet er vekk. – Og kona at jeg har sluttet med pustestopp om natten. Jeg sover bedre.

Faktisk.no dømmer hemali. Men sentrale politikere kan ikke «straffes» av Facebook.

Verken riksmedier eller sentrale politikere granskes av Faktisk.no som andre plattformer: "Selv om en viktig del av Faktisk.nos arbeid er å faktasjekke påstander fra politikere, har Facebook bestemt at påstander fra sentrale politikere ikke skal legges inn i verktøyet".t".

Psykologen og legen: – Men størst av alt er skjønnheten

Birgit og Andreas frykter for følgene av krisen: Svekket immunforsvar, psykisk uhelse, splittet befolkning. Men de prøver å se lyset.