Søk
Close this search box.

Vaksinekjøret normaliseres

Hvitløk
Foto: PublicDomainPictures / Pixabay

NRK melder at C-vitamin og hvitløk «kan føre til allergier, autoimmune lidelser og kroniske betennelser», og at det eneste «tilskuddet» som styrker immunforsvaret er vaksiner.

Tekst: Svein Gustav Wilhelmsen. Teksten ble først publisert på hans Facebook-side 04.12.23, deretter på hans Substack.

For å legitimere disse vanvittige påstandene har NRK som vanlig ryddet plass til to såkalte “eksperter”, som uten motstemmer tillates å selge folket sannheten og lyset.

I NRKs artikkel blir først naturens råvarer diskreditert og svartmalt, før syntetiske vaksiner selges inn som “det eneste sikre og effektive”. Her er et par sitater fra artikkelen:

“Immunologen skjønner hvordan det å forsterke immunforsvaret kan virke fristende. Men råder oss fra det. Hun sammenligner immunforsvaret med en termostat: Det å skru termostaten for høyt vil kunne resultere i betennelser man ikke kan kontrollere. Skrur man den for lavt, vil man få manglende respons på sykdom og infeksjon. Fordi det er helt avgjørende å opprettholde denne balansen, bør man ikke fikle med systemet ved å for eksempel ta kosttilskudd.

-Annonse-

“Videre sier begge ekspertene at det er vaksiner som er det eneste sikre og effektive verktøyet (…) Vaksiner inneholder ufarlige former for virus som hjelper til med å trene immuncellene dine til å gjenkjenne og bekjempe sykdom, sier den amerikanske immunologen.”

Budskapet i artikkelen er altså at det å spise hvitløk og ta C-vitamin er synonymt med å ødelegge kroppens naturlige immunforsvar, mens det å ta vaksiner er “ufarlig” og “det eneste sikre og effektive verktøyet”.

Det er åpenbart at folks bevissthet skal programmeres med forestillinger om at det er i folks egen interesse å inngå livstidsabonnement på injeksjoner.

Fremstilles som ubestridte sannheter

Man kan formelig høre Briskebys vokalist som synger “You know, this is propaganda”.

NRK propaganderer for påstander som det ikke er vitenskapelig enighet om, men som likevel framstilles som ubestridte sannheter. Inntrykket av enighet og konsensus som serveres mellom linjene i slike propaganda-artikler, kan kun opprettholdes gjennom sensur og utelatelse av alt som kan rokke ved “sannheten”.

Det er åpenbart at folks bevissthet skal programmeres med forestillinger om at det er i folks egen interesse å inngå livstidsabonnement på injeksjoner. Forestillingene bygger i stor grad på intense overdramatiseringer av noe så hverdagslig og naturlig som forkjølelse, og nå også diskreditering og svartmaling av naturlig kosttilskudd.

NRK finansieres gjennom skattlegging av folket, og det må stilles spørsmål om hvorfor en del av innholdet som NRK produserer i det hele tatt ser dagens lys: Hvilke krefter og instanser er det som pusher på for å realisere slikt ensrettet og ukritisk innhold, som åpenbart ikke er annet enn systematisk propaganda?

NRK finansieres gjennom skattlegging av folket, og det må stilles spørsmål om hvorfor en del av innholdet som NRK produserer i det hele tatt ser dagens lys?

Noen etterord

Budskapet i NRKs artikkel kan vanskelig misforstås. Det er en rød tråd som går gjennom hele artikkelen, fra begynnelse til slutt.

Med strategisk overlegg kobler journalisten sammen påstander om at kosttilskudd er noe folk ikke bør ta, fordi kosttilskudd kan gjøre folk syke og ødelegge kroppens immunforsvar, med hvitløk og C-vitamin som konkrete eksempler på kosttilskudd.

Hvitløk og C-vitamin gjør altså sin opptreden i artikkelen som konkrete eksempler på kosttilskudd, og som en direkte fortsettelse av artikkelens innledende diskreditering og svartmaling av nettopp kosttilskudd.

Artikkelens røde tråd ender i konklusjonen om vaksiner som “ufarlig” og som “det eneste sikre og effektive verktøyet” for å “trene” immunforsvaret. Konklusjonen løftes fram som en kontrast til påstandene om destruktive virkninger av hvitløk og C-vitamin og kosttilskudd generelt.

Artikkelen er på mange måter kritikkverdig. Den framstår som manipulativ propaganda, der kun ett syn fremmes. Synet som fremmes er ikke gjenstand for vitenskapelig konsensus, men det tar ikke journalisten hensyn til.

Artikkelen har lite med journalistikk å gjøre, og burde aldri vært publisert. Publiseringen vitner om manglende kvalitetssikring i statskanalens nyhetsredaksjon.

Massemedia har blitt et verktøy for konstruksjon av fellesskapets sosiale virkelighet, der dagens mennesker i stor grad tilpasser sine liv til propaganda, samtidig som de reduseres til å tjene som ressurser for diverse industrielle giganter, som kynisk spekulerer i forkynnelse av dommedagsprofetier og innsalg av mirakuløse “løsninger”.


Siste fra Hemali

Hemalis kritikere: Dere eier sannheten like lite som oss
Margit Vea: – Fremmedgjøring er vår tids største trussel
Muterende og mulig kreftfremkallende stoff funnet i koronavaksinene
Lege: Lavt kolesterolnivå forverrer covid-19 og andre virussykdommer

– Annonse –

– Annonse –

5 kommentarer

 1. Spurkland sier blant annet at det er uklart hva i hvitløk som eventuelt har helsebringende effekt. Hun burde vite at hvitløk er en meget sterk antioksidant – og at det er dette som gir den gunstige helseeffekten. Videre “nedsnakker” hun C-vitamin; mennesker er et av meget få pattedyr som ikke selv produserer dette vitaminet. Ved sykdom produserer de fleste vesen mer av dette vitaminet – og da må vel det bety at dette er viktig for (raskere) tilfriskning? Artikkelen trekker også frem viktigheten av et balansert og variert kosthold. Selvsagt er dette viktig – du blir hva du spiser. Men i dag er det dessverre et sørgelig faktum at det er vanskelig å få i seg nok vitaminer og mineraler via kosten alene grunnet sprøytemidler og mer næringsfattig jordsmonn. Alt dette burde de såkalte “ekspertene” vite….

 2. Slik dannes religioner, å jeg ventet på denne, der hvor en gruppe av rasen mennesker forstår at en må sjøl sørge for den riktige kunnskapen om hvordan kroppen best kan stå imot alt den angripes for, og den andre gruppen bare må forstå at den rette veien for at ditt forutbestemte liv, styres av det som akademikerne finner ut av er best for deg. “Såleis ringjer dei klokkene kvar søndag for å koma inn til vaksina.”

 3. Jeg reagerte også på den artikkelen, men sant skal sies. Det snakkes om den friske delen av befolkningen, de som har et godt kosthold og normalt liv. Disse trenger ikke tilskudd av vitaminer og kosttilskudd. Dermed eksempelet med termostaten.

  Problemet er den store andelen av folket som har dårlig råd og dårlig kosthold. I tillegg til alle de som ikke kjenner Helsedirektoratets kostråd. Tall fra 2015 viste at 45 prosent menn og 63 prosent kvinner kjente til de nasjonale kostrådene.
  Fx:
  – Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag
  – Spis grove kornprodukter hver dag
  – Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg

  Jeg har ikke råd til dette og er helt avhengi av tilskudd av vitaminer og mineraler.

  Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021) Sammenlignes et sunt kostrhold med god helse. Det står også at bare om lag 14 prosent voksne som spiser anbefalt mengde grønnsaker. Mange spiser også for lite av matvarer som grove kornprodukter, frukt og fisk.

  Da folk ble spurt i februar, svarte 45 prosent blant kvinner og 28 prosent blant menn at de i stor grad prøver å velge sunne alternativer når de handler matvarer. Andelen som legger vekt på at maten er bra for helsen, har dessuten ligget mellom 54 og 59 prosent siden 2018. https://www.tb.no/slar-alarm-om-nordmenns-kosthold-prislappen-er-blitt-viktigere/s/www.nettavisen.no

  Det store spørsmålet er hvor stor andel av befolkniugen som faktisk trenger tilskudd. Det er vanskelig å finne tall på dette, men vil tro minst en tredjedel, eller kanskje til og med over halvparten.

  Likevel vil jeg tro at selv “friske” mennesker kan gjøre en del for å forebygge influensa og forkjølelse, og det er mye som kan lindre eller forkorte perioden.

  Anne Spurkeland derimot er kjent for å komme med mye rart. Hun nevner Linus Pauling og C-vitaminer, men utelater at testforsøkene som ble etterprøvd langt i fra var like Paulings sine.

  Likevel var de tre påfølgende og svært mangelferdige studier utført på Mayo Clinic fasiten og
  media hang seg på. Pauling uthengt som kvakksalver. Mayo Clinic har i ettertid nektet å utlevere testene for nærmere ettersyn.

  I dag vet man at Pauling hadde rett når det gjaldt kreft og C-Vitaminer, og personlig har jeg ikke hatt influensa på over 20 år. Jeg blir ikke en gang forkjølet. Før dette hadde jeg omtrent min årlige influensa og var også forkjølet fra tid til annen.

  Hemmeligheten er kraftige doser Vitamin-C med en gang man kjenner symptomene. Det beste middelet jeg kjenner er Sitron og Askorbinsyre. De senere årene har jeg ikke engang symptomer. Jeg er ikke vaksinert og slapp også unna Korona, enda jeg var mye ute, både på buss full av folk og kjøpesentre.

  Med sitronsyre tar jeg også ørebetennelse, bronkitt og halsbetennelse (røyker mye) og også bukspyttkjertel betennelse. Jeg har så mange eksempler på at dette virker at jeg ikke er i tvil.

  Så hva den såkalte “ekspertisen” sier er likegyldig når det både finnes så mange studier som sier at dette faktisk har effekt, men også at folk bør prøve selv.

  Ta seks vitamin C-tabletter, eller en liten neve Askorbin eller sitronsyre i det øyeblikk du begynner å kjenne symptomene, Med rikelig mengde er symptomene borte innen ca en time.

  Nylig merket jeg antydninger til halsbetennelse og tok to 1000 mg C-vit Boost som man får kjøpt på Rema 1000, men det hadde ingen effekt. Derfor tok jeg en liten haug med Sitronsyre i hånden og hev innpå(Det er utrolig sterkt så drikk mye vann til) Halsproblemet forsvant fort.

  Jeg vet derfor ikke hvor sterk dose jeg tar, men jeg stoler ikke på disse booster C-vitaminene. Da må jeg eventuelt prøve med flere.

  For mye C-vitamin er helt ufarlig og utskilles fra kroppen.

  i dag er det mye ny interesse for forskningen Pauling gjorde, og ny kunnskap om Vitamin C.
  https://www.cancer.gov/research/key-initiatives/ras/ras-central/blog/2020/yun-cantley-vitamin-c

  The Real Story of Vitamin C and Cancer – av Steve Hickey PhD and Hilary Roberts PhD- Kilde: http://www.anhcampaign.org/files/080807_RealStoryOfVitaminCandCancer2_Hickey.pdf

  Spurkeland tar også feil når det gjelder løk. Løk inneholder forskjellige typer antioksidanter. Antioksidanter bidrar med å beskytte kroppens celler mot skade fra for eksempel infeksjoner, stress, forurensning og sykdom.

  I Japan har rå hvitløk alltid vært sett på som noe som styrker immunsystemet. En studie publisert av University of Florida fastslår at hvitløktilskuddet Kyolic Aged Garlic Extract (AGE) kan redusere varigheten av forkjølelse eller influensa med 61 prosent. http://fshn.ifas.ufl.edu/faculty/Percival_Lab_Site/garlic.shtml

  Løk- Nesten et universalmiddel for god helse: https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2014/06/01/200878/nesten-et-universalmiddel-for-god-helse?redirect=true

  HVOR EFFEKTIV ER INFLUENSAVAKSINEN?
  I følge flere undersøkelser, blant annet CDC får nær halvparten av de som er vaksinert mot influensa faktisk influensa, og hva vet man om de som ikke fikk det? Var det vaksinen eller ville de sluppet unna likevel?

  I følge studier kan effekten av vaksinen variere mellom 29 og 60 prosent. For eksempel hadde influensavaksinen i USA for sesongen 2018-19 bare 29 prosent effekt. http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2019/07/poor-late-season-protection-limited-flu-vaccine-impact-2018-19

  For sesongen 2017-18 var den på 36 prosent. https://www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2018/02/15/this-seasons-flu-vaccine-is-only-36-percent-effective-but-experts-say-you-should-still-get-it/

  I Norge opererer helsemyndighetene konsekvent med at vaksinen har 60 prosent effekt, men der har jeg mine tvil. Forberedelsen av årets vaksine er basert på kvalifisert gjetning og gjøres flere måneder før influensaviruset(ene) kommer, og hvordan vet man om en vasinert ikke ville ha utviklet sykdom, selv uten vaksine? Og hvorfor spriker tallene på studier så mye…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *