Søk
Close this search box.

Margit Vea: – Fremmedgjøring er vår tids største trussel

Dame med vind i håret
Margit Vea (Foto: Kristoffer Vincent Hansen)

– Vi fjerner oss mer og mer fra naturen. Det naturlige har blitt fremmed, mens det kunstige og syntetiske normalen.

Det sier Margit Vea til Hemalipodden. Vea er faglærer i ernæring, -helse og miljøfag og utgitt en rekke bøker om mat og ernæring. Hun er oppvokst i Afrika og hadde en barndom med rene råvarer. At råvarene er fremmedgjort til fordel for industrifremstilt mat, mener Vea er et sykdomstegn i vår tid.

– Det er bakvendtland!

Vea er en aktiv samfunnsdebatant og har blant annet engasjert seg i fenomenet klimamelk. Det ble fanget opp av Q-Meieriene som inviterte Vea sammen med Silje Molvær til besøk. Til Hemalipodden forteller Vea om det nesten to timer lange besøket.

– Det var et bra møte. Vi ble møtt med åpenhet og lyttende ører.

-Annonse-

Les også: Debatten om ultraprosessert mat: – For dårlig, for barnslig

Grøtdebatt og fremmedgjøring

Grøtdebatten har rast gjennom høsten og Vea har sin klare mening.

– Babyer må ikke ha grøt! Det er mye usikkerhet og mangel på kunnskap der ute. Det forundrer meg sånn at de på toppen er så hjernevasket. De ligger til rette for dårlig mat, mens kroniske sykdommer øker. Det er ikke liv i maten lenger. Også grøtpulver er død mat.

I episoden snakker vi om:

  • Klimamelk
  • Matproduksjon
  • Ultraprosessert mat
  • Hjemmelaget babymat
  • Morsmelkerstatning
  • Tarmhelse
  • Barnevaksiner

Les også: Skadelige stoffer i næringsdrikker

Margit Vea kommer du i kontakt med via hennes hjemmeside.


Nyeste episoder av Hemalipodden

Tomas Vilster: – Folk er så redde for å dø at de ikke lever
Utmattet og i smerter: – Jeg fant meg ikke i at jeg ikke kunne gjøre noe selv.
Bli kjent med vagusnerven din!
Jan Raa: – Naturen har svar på vitenskapelige stridsspørsmål.

– Annonse –

– Annonse –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *