Søk
Close this search box.

Vaksinering: Solberg sier “må”, men FHI sier “frivillig”.

Solberg kaller vaksinering “en borgerplikt”, men FHI skriver “informert valg”. Og 15 233 meldinger om bivirkninger er fortsatt ikke behandlet.

24. september sa statsminister Erna Solberg at å vaksinere seg er en borgerplikt. Men på FHIs nettsider står det at å vaksinere seg er et «informert valg», altså frivillig. I løpet av pandemien har regjeringen flere ganger iverksatt strengere tiltak enn FHIs anbefaling. Hvordan skal vi vekte statsministerens ord om “må” og “plikt” mot FHIs «informerte valg»? Er vaksinering mer politikk enn helse? Et notat hos FDA – US Food and Drug Administration – kan tyde på det.

Produsentene kan få forlenget tiden med patent

FDA beskriver et til nå lite kjent insentiv for å vaksinere barn. En gulrot for produsentene av vaksinene: Bestemmelsen “tillater selskaper å få ytterligere seks måneder med markedsføringseksklusivitet – altså patent – hvis produsentene gjør studiene hos barn som FDA ber om.” Kort fortalt: Dersom produsentene gjør som FDA vil, kan de forlenge tiden for patent med seks måneder.

Ordningen skulle gjelde til 2007, men er nå permanent

Denne “eksklusiviteten” er en eldre ordning som opprinnelig skulle gjelde til 2007. Men i 2012 ble den endret til å være permanent, og i februar 2021 bekreftet FDA at “eksklusiviteten” gjelder for Covid-19 vaksinene.

-Annonse-

Den 23. september 2021 er drøyt fire millioner nordmenn korona-vaksinert (3,75 millioner med første dose), og 2914 meldinger om bivirkninger er klassifisert som alvorlige. 2914 «alvorlige bivirkninger» utgjør så langt drøyt 16 prosent av de 18.054 meldingene som er behandlet.

Men 15.233 meldinger er ennå ikke behandlet. Hvordan blir tallet til slutt?

Antistoffer ned 85 prosent syv måneder etter vaksinering

SVT melder nå vaksinene ikke har ønsket effekt: Syv måneder etter andre dose hadde nivået for antistoffer sunket med hele 85 prosent. Resultatene er fra den såkalte Community-studien, der mer enn 2000 sykehusansatte deltar, skriver SVT. Resultatene stammer fra 464 personer, og viser hvor fort antistoffnivåene minket hos fullvaksinerte som ikke hadde vært smittet allerede. Resultatene viser at de som hadde hatt covid-19 før vaksineringen både hadde mye høyere nivå av antistoffer, og tregere nedgang av disse.
Mye tyder på at ord om “borgerplikt” snart vil gjelde for en tredje dose av vaksinene.


Referanser

FDA mai 2016.
FDA april 2020.
MOFO Life Sciences 2020
FDA februar 2021Mer fra hemali

Psykologen og legen: – Men størst av alt er skjønnheten
Aftenpostenjournalist kritiserer lege Berit Nordstrand: – Det må være deilig å ha makt til å ta Berit Nordstrand.
Autoimmune sykdommer: – Visst finnes det håp når kroppen “angriper seg selv.”
Ja eller nei til vaksinering? Vi spurte fagfolk hvorfor de har, eller ikke har vaksinert seg.
Les dette før du dømmer meg – den uvaksinerte.– Annonse –

– Annonse –