Ny, norsk oversikt over tilsetningstoffer i mat

Tilsetningsstoffer
Kolonihagen med ny oversikt over tilsetningsstoffer i mat

Med hjelp av Äkta vara – en svensk ideell organisasjon med fokus på ærlig mat og bedre matkvalitet, har Kolonihagen utviklet en søkbar oversikt over samtlige tilsetningsstoffer.

Oversikten er helt ny og ble lansert i mars i år. På sine hjemmesider skriver Kolonihagen:

Vi i Kolonihagen er over snittet opptatt av tilsetningsstoffer. Dette er et stort, uoversiktlig og vanskelig fagfelt, og derfor har vi laget denne guiden sånn at det kan bli litt enklere å få oversikt. I den prosessen har vi fått hjelp av Äkta Vara – en svensk ideell organisasjon med fokus på ærlig mat og bedre matkvalitet, og som har masse kompetanse på tilsetningsstoffer! Sammen med dem har vi også gitt alle stoffene en farge, en trafikklysmodell. Hvilke farger hvert stoff har fått er vår vurdering. Det er ikke en fasit, men et verktøy som forhåpentligvis får deg til å gjøre deg opp din egen mening. Og kanskje får det deg til å tenke at noe kan gjøres bedre?


Hemalis guide til E-stoff-jungelen

-Annonse-


Trafikklysmodellen

Oversikten er sist oppdatert 01.03.23, og blir oppdatert hver sjette måned. Stoffene er delt inn i grønn, gul og rød.

  • Grønn: Tilsetningsstoffer som det per i dag ikke er kjente helserisikoer knyttet til.
  • Gul: Tilsetningsstoffer Kolonihagen mener det er for lite informasjon om til å fastslå eventuelle negative påvirkninger på helse og miljø.
  • Rød: Tilsetningsstoff Kolonihagen mener det finnes nok faresignaler og underlag på, til at man bør holde seg unna stoffet i sin helhet. Det synes de matvarebransjen burde også.

Klikk her for å komme til oversikten og søk selv!


Siste fra Hemali

E-stoffer: Ødela jeg leverposteien?
Hemalipodden med professor Halvor Næss: – Vår bevegelsesfrihet er truet
HRV -tilbake til de naturlige rytmene
Kardiolog Aseem Malhotra tilbake til Norge: – Da faren min døde, begynte jeg å studere vaksinene

– Annonse –

– Annonse –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *