Søk
Close this search box.

Psykologisk vaksinering er uttalt strategi fra EU

illustrasjon i sort/hvitt av mann hvis munnbind er en hånd som knebler ham

Desto mer jeg graver i temaet “propaganda og psykologisk krigføring”, jo tydeligere blir manipulasjonen av befolkningen.

Av Terje Hansen, først publisert på Lov og helse, bearbeidet og forkortet av Hemali.

Denne artikkelen fra NRK er et eksempel på “psykologisk vaksinering”. Utdrag:

“Folk som er ensomme i ungdomsåra, har større risiko for å tru på konspirasjonsteorier når de er 40, forteller forsker Kinga Bierwiaczonek ved Universitetet i Oslo.”
Videre uttaler hun:

“– Jeg trur ensomme mennesker har en grunn til å føle at det er en konspirasjon rundt dem som forklarer både deres egen situasjon og åssen samfunnet behandler dem. For eksempel gir det mening for ensomme å si at andre er en saueflokk, og det gjør at de aldri kan forstå dem.” Har de i tillegg blitt mer ensomme gjennom 20- og 30-åra, er de ekstra utsatt, ifølge studien som NRK omtaler.

-Annonse-

EU-president Ursula van der Leyen lover at arbeidet mot “feilinformasjon og desinformasjon” skal forsterkes:

Noen få tekselskaper har monopol, og det åpner for at automatisert manipulasjon kan foregå i et enormt omfang.

Manipulasjon kan føre til at befolkning, beslutningstakere og politikere mister evnen til å tenke og opptre rasjonelt. I Norge er vi nå der av woke og postmodernisme at propaganda marinerer befolkningen. Resultatet ble en galskap, som pandemien, og jeg er ganske sikker på at det må ende med samfunnskollaps.

Propaganda, manipulasjon og psykologisk krigføring blir i vesten brukt mot befolkningen i et omfang vi aldri har sett før.

Manipulasjon er helt avhengig av sensur, noe norske politikere som SV-leder Bergstø applauderer. Og som amerikanske myndigheter og USAID jobber knallhardt med å forsterke.

Omdirigering på nettet

Sensur er nært forbundet med den såkalte omdirigeringsmetoden, her beskrevet i overstående lenkede artikkel fra Foundation for Freedom Online:

Omdirigeringsmetoden er først og fremst avhengig av annonsering ved hjelp av en nettbasert annonseringsplattform som Google AdWords, målrettingsverktøy og algoritmer for å bekjempe radikalisering på nettet som kommer fra spredning og trussel om farlig, villedende informasjon. Metoden omdirigerer brukere gjennom annonser som søker å få tilgang til feil/desinformasjon på nettet til kuraterte YouTube-videoer lastet opp av enkeltpersoner rundt om i verden som avkrefter disse innleggene, videoene eller nettstedmeldingene. Omdirigeringsmetoden, en metode som rettes mot individer som er utsatt for ISIS-radikalisering via rekrutteringstiltak, tilpasses i flere land for å bekjempe vaksinenøling og hatytringer. (Min utheving)

Google manipulerer deg til “den rette lære”

Google og dens algoritmer skal altså manipulere deg vekk fra vaksinenøling. Dette ved å omdirigere deg til såkalte “faktasjekkere” i stedet for til den “farlige informasjonen” om for eksempel at vaksinen er risikabel eller uvirksom. Metoden brukes mot ISIS og vaksinenølere. Snakk om 1984-verden.

Google og dens algoritmer skal altså manipulere deg vekk fra vaksinenøling.

Propaganda med fenomenet “prebunking”

Her beskriver Sander van der Linden ved Social Decision Making Lab ved Cambridge University prebunking:

“Å beskytte folk før skaden oppstår er mye mer effektivt enn å debunke. Det media beskriver som en “psykologisk vaksine mot falske nyheter” er basert i den psykologiske teorien om inokulering: som at det å injiseres med en svekket dose av et virus gir antistoffer for å beskytte deg mot infeksjon, kan du gjøre det samme med informasjon ved forebyggende injeksjon av personer med en sterkt svekket dose falske nyheter.” (Mine uthevelser)

Her i videoen “The Vaccine for Fake News” kan du høre hvordan nevnte Sander van der Linden forklarer det med sine egne ord. Van der Lindens CV og Wikipedia-profil viser konturene av en profesjonell operatør for manipulasjon av befolkningen. Strengt talt er dette psykologisk krigføring.

Leter etter de dårligste motargumentene

Har du tenkt over hvorfor argumenter mot konsensus ofte virker teite? Det skjer ved å utsette et tema for en mikro-dose av et motargument. Eller utsette et tema for en svakest mulig versjon av et motargument.

Dette serveres så folket, gjerne i form av en “faktasjekk”.

Hvis man slik kan trigge en følelse av forakt, sinne eller frykt, vil det gi en sterk uvilje og “brannmur”, både bevisst og ubevisst.


Debatten på NRK med Svein Østvik: – Kjennes det godt, NRK?


Mer fra Hemali om sensur

– Var det ikke for valdresdialekten min, ville YouTube sensurert meg for lengst.
– Ytringsfriheten angripes av sine egne forsvarere.
TV2 vil fortsatt ikke snakke med Hemali.
– Munnbindet legaliserte mobbing, og det gikk utover Svein Østvik.
Hør Svein Østvik i Hemalipdden: Helt uten maske.
Svein Østvik: – Media jubler når jeg blir hånet.
Journalist mener at hun var i blodtåke: – Jeg bidro til frykt og stigma, det kjennes ikke godt.
Til Hemalis kritikere: – Dere eier sannheten like lite som oss.

– Annonse –

– Annonse –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *