Søk
Close this search box.

–Var det ikke for valdresdialekten min, ville YouTube sensurert meg for lengst.

Gammel mann med grått hår
Jon Holden

Han var ikke lærerens yndling. Men til og med lærere strømmer nå til YouTube for å høre Jon Holden snakke om «Det nye Norge.»

Kjelleren hans i Valdres har beredskap til ett år. Jon Holden (80) er forberedt, også å skape et bedre Norge. For systemet er råttent på rot, mener han.
– Vi kan ikke bekjempe ledende politikere, de har rettsapparatet og media med seg, og flokken heier på dem. Eneste løsning er å lage et samfunn ved siden av.


Jon Holden har vært politiker, økobonde og leder i skolestyret, nå er han mest homeopat og «YouTuber». Tonen er lysere nå med den nye kanalen «Det nye Norge» enn den han brukte i sin forrige serie «Hvis jeg var statsminister». Da svingte han ordets sverd med så skarp en egg at selv ikke han forstod hvorfor han ikke ble sensurert.
– Valdresdialekten, smiler han.
– Jeg finner ingen annen forklaring. YouTube kan ikke lage egne algoritmer for bare meg.

Åpenbaringens år, kaller han det, 2023.
– Media kommer til å fortelle hva som har skjedd, da trenger ikke jeg å gjøre det. Riksmediene har ikke noe valg lenger nå som mer og mer kommer fram internasjonalt. Løgnene kan ikke skjules særlig lenger.
(Artikkelen fortsetter under.)

-Annonse-


Møt Jon Holden, Hemali og flere på Litteraturhuset i Oslo 26.2.

  • Jon Holden om «Det nye Norge»: samarbeid og fellesskap
  • «Husbonden» Steven Maddix om soppens mirakler i mat og jordbruk
  • Wenche og Even fra Teppa gård om hjemmedyrking, konservering og matauk
  • Julia om sensur: Alt vi ikke får vite, sensur i «vitenskapens» navn
  • Guro om veien tilbake til helse etter at hun lå nede av svineinfluensavaksinen
Mennesker
Glede
Kunnskap og inspirasjon: Om matauk, hjemmedyrking, Det nye Norge, helhetlig helse … og om sensur og meningstyranni i «vitenskapens» navn.

En liten film fra Soultak med Jon Holden: Det store skiftet.


Hemalis video med Jon Holden:

– Du sa det samme for et år siden?
– Ja, men ut ifra en realistisk analyse tror jeg at åpenbaringen kommer i løpet av dette året. Jeg er helt sikker på at de lyse kreftene kommer til å vinne. Om det går galt nå, så går vi nye år i mørket, det vil ikke Moder jord tåle.
Dog frykter han at veien i «åpenbaringens år» vil være en i lidelse.
– Jeg ser for meg heftig økonomisk krasj og matmangel.

– Sikker på at jeg blir avlyttet

Kaffen ryker, peisen spraker, telefonen ringer.
– Ja, jeg sender det til deg, avslutter han samtalen med.
– Enda en som ber om hjelp. Jeg har aldri opplevd så mye sykdom, sier han og tar med seg telefonen til et annet rom.
– Jeg er sikker på at jeg blir avlyttet. Politiet sendte meg et brev med påstanden om at jeg ypper til væpnet konflikt. Grunnlaget deres er en bekymringsmelding fra PST som viser til to halve setninger fra en av videoene mine. De har aldri snakket med meg, nå er dette advokatsak.

Han som ifølge politiet ypper til væpnet konflikt beskriver «Det nye Norge»:
– Ærlighet, kjærlighet, takknemlighet og samarbeid. Grådighet og konkurranse har ødelagt for menneskene.

Nye systemer må bygges på enkelheten fra det gamle. Jon Holden.

Da Jon var i tjueårene, overtok han familiegården i Vestre Slidre.
– Jeg var bonde i 25 år, jeg vet godt hva bonden får for sine varer. Fortjenesten har knapt økt de siste ti år, samtidig har matvareprisene økt voldsomt. Målpris for en liter melk til bonden er fire kroner og 40 øre, min parole er: dobbel pris til bonden, halv pris for kunden! Det kan vi få til med god margin, men da må vi gå utenom systemer som Gilde, Tine, Nortura og lanbrukssamvirke.
Nye systemer må bygges på enkelheten fra det gamle, mener Jon.
– Fra jord til bord, som et gammeldags marked.

En framtid med bonden på laget

– Jeg tror på en framtid med bonden på laget, han må forstå at han er lurt av egne organisasjoner. Landbrukssamvirke var bra da det startet på midten av 1800-tallet, inntil økonomene sentraliserte de lokale foredlingbedriftene, pengene og makten. Landbrukssamvirke har blitt bondens verste fiende. I høst ble tusenvis av mål med gulrøtter pløyd ned fordi strømmen er for dyr, bonden har ikke råd til oppbevaring. Norsk frukt ser vi et lite glimt på høsten, resten er utenlandsk. Torghaller med direkte kjøp og salg mellom bonden og kunden, det er hva vi trenger.
– Når ser vi en i Fagernes?
– I 2025, det bør være innafor. Jeg ser muligheter, ikke hindre, selv om jeg vet at de er der. Vi må løse problemer underveis, det største er byråkratiet. En gjeldfri torghall i Fagernes, det skal vi klare.
– Vi er omtrent 35 prosent selvforsynte i Norge, hvor høyt kan det tallet bli?
– Vi var selvforsynte under siste krig, men har bygget ned masse matjord. Om vi dyrker maten der topografien ligger best til rette for det, kan vi dyrke epler og pærer i Valdres og bli mye mer selvforsynte.

Jeg drikker ikke alkohol, spiser sjelden kjøtt, har ikke hatt hvitt sukker i huset på mange år.

Kaffen har fått fløte, vaflene har fått rømme.
– Laget på speltmel. Jeg spiser ikke hvetemel fordi åkeren blir dusjet av glyfosat like før innhøsting av hveten. Det går i kornet. Jeg bruker mel fra økologisk spelt eller urkornet emmer. Jeg drikker ikke alkohol, spiser sjelden kjøtt, og da bare vilt, og jeg har ikke hatt hvitt sukker i huset på mange år.

En allsidig fyr og tidligere et politisk dyr. Da Jon var i trettiårene stod han på Stortingslisten for Høyre, men ga seg da han kikket nærmere på hva representantene fikk til.
– De får ikke gjort noe. Skal jeg sitte her og råtne, tenkte jeg, dessuten så jeg kameraderi og fyll.

– Jeg blir lei meg, men ikke sint

– Når var du forbanna sist?
Noen stille øyeblikk passerer.
– Nei … det er lenge siden, jeg blir ikke forbanna. Jeg blir lei meg, ble veldig lei meg da deler av familien slo hånden av meg, men nylig hadde vi et stort lag, nå er det bra.
Jon har offentlig snakket om at det har vært vanskelig i familien i forbindelse med temaer som han er opptatt av. mRNA-vaksiner og håndteringen av koronaen, for eksempel.
– Fra dag én sa jeg at covid er ren svindel. World Economic Forum har selv omtalt covid som en «test» for å se hvor lydige vi er. Selvfølgelig blir jeg kalt for konspirasjonsteoretiker, men for to år siden het det teori, nå er det virkelighet.

Utsikten over fjorden og Slidredomen – den vakreste av mang en vakker kirke. Fløte til kaffen, ved til ovnen, beredskap til ett år i kjelleren. Særlig mer trenger han ikke, mener Jon.

– Det kunne vært hyggelig med en kvinne her som deler mine tanker, men det er noe som heter «best før», vet du.
– Du kan ikke skremme en som ikke er redd, eller true en som har det meste. Jeg har ikke behov for mer og er ikke avhengig av disse tingene, sier han og peker på møblementet i bonderokokko fra en snekker i Østre Slidre.

– Det finnes andre bord og andre snekkere.

– Systemet vil kollapse

– Du sier at systemet kommer til å kollapse, hvilke tegn ser du på det?
– Det er mange. Presset i helsevesenet, prisøkningen … Grunnlaget for norsk velstand er elektrisk kraft, nå har vi Europas høyeste priser på strøm og drivstoff – oljelandet Norge.  Ressurser er solgt ut og det er ønsket politikk. De med makt ønsker seg mer makt og kontroll.
– Hvem er de?
– Investeringsselskaper som Vanguard og Black Rock. Dessuten rike, mektige familier og FN med pavekirken og World Economic Forum. De planlegger et slaveri av digital kontroll. Mange tror at kunstig intelligens er fantastisk, men det åpner for sosial kreditt og miskreditt. Snart risikerer vi beskjeden om at «du kan ikke handle denne varen, din CO2-kvote er full ut måneden.»
Jon bruker kun kontanter og har skaffet seg en «dumtelefon» av det gamle slaget.

Bestefar var lærer og bygdehøvding, han ville bestemme over meg.

– Jeg har alltid gått mine egne veier, jeg spør ingen. Hva har han Jon funnet på nå? sier folk. Som barn var jeg en rebell som ikke godtok alle de sannheter som de voksne fortalte meg. Bestefar var lærer og bygdehøvding, han ville bestemme over meg. Det får du aldri gjøre, sa jeg. Jeg var nok den eneste som sa tydelig ifra til ham. Mellom læreren på folkeskolen og meg var det kræsj, jeg byttet skole og fikk dobbelt så lang skolevei. Det var ikke så gæli, det var mange grendeskoler her den gang.

– Du er ikke redd for å dø?
– Jeg dør ikke, ler han.
– Kroppen dør bare.
Hvor skal sjelen din?
– Dit jeg bestemmer.

– “Det nye Norge” må bygge på

Siste artikler fra Hemali

Long covid: Årsaken ligger trolig i tarmen
Patolog Ryan Cole om overdødelighet: – Dette er hva jeg ser i mikroskopet.
– Møt hverandre med nysgjerrighet, oppfordret Kong Harald i nyttårstalen. Det gjorde ikke legene jeg møtte.
Hvor mye vitamin D trenger immunforsvaret ditt?
Hemalis journalist ble syk etter svineinfluensavaksinen: Veien tilbake måtte jeg finne selv.

– Annonse –

– Annonse –

2 kommentarer

  1. en mann mange burde lære av, inkl meg selv. arven etter hippocrates; “let your medicine be your food, let your food be your medicine”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *