– Det er ikke mye av ferdigmaten du får god helse av å spise. Råvarer er veien å gå.
Det sier Eva Fjeldstad i ukens episode av Hemalipodden. Fjeldstad er sosionom, utdannet innen grunnmedisin og homeopati, og har jobbet som terapeut i over 20 år. Hun er forfatter av bøkene Takk for maten? og Takk for maten!
Mens debatten om de nye kostrådene raser, er Fjeldstad tydelig på hva hun mener om den ultraprosesserte maten:
– 80 til 90 prosent av det du får kjøpt i norske dagligvarebutikker bidrar til å gjøre deg syk. Ultraprosessert mat er tuklet så mye med at det knapt er næring igjen, sier hun.
Les også: Hjelmesæth og ultraprosessert mat: – Når makt blir farlig!
-Annonse-
Selv handler Fjeldstad det aller meste av kjøttet hun spiser direkte fra jegere og bønder. En gang i uken tar hun en runde og handler økologisk mat der hun vet hun får tak i det. Hun dyrker også mye av maten sin selv.
Hennes viktigste tips for god helse: – Bli bevisst på hva du putter i munnen. Det vi spiser påvirker helsen i stor grad.
I episoden er vi innom temaene:
- Proteinintoleranse
- Immunforsvaret
- Autoimmune sykdommer
- Allergier
- Fordøyelse
- Tarmbakterier
- Overvekt
- Sprøytemidler i mat
- Økoligisk mat
- Ultraprosessert mat
- Tilsetningsstoffer
- Omega 3:6-balansen
- Periodisk faste
- Mellommåltider
Les også: – Ødela jeg leverposteien?
Flere episoder av Hemalipodden
I kropp og sjel holdt Tine på den grusomme hemmeligheten i 35 år.
Jon Holden: – Vi må lage et nytt og bedre samfunn og lette folks byrder.
Barnelegespesialist: – Vi bør ikke finne oss i at barn ikke har det bra.
Ernæringsfysiolog Poleszynski: – Kjøtt og innmat gir alt vi trenger av næringsstoffer
2 Responses
Jippi!
Jeg har skaffet meg “evigvarende” jordbær.
Én uke i kjøleskap – én uke på kjøkkenbenken…fremdeles ser de like innbydende ut.
De kommer fra Holland, så de har i tillegg vært ute og reist.
Hva mer kan man ønske seg?
Hollenderne kan det!
Men…eh? Hm…
Jeg kjøper ikke den type jordbær.????