Søk
Close this search box.

Kjeks, sjokolade og saft på venterommet for kreftoperasjon

Jeg spurte legene på Haukeland om maten på venterommet for oss med kreft som ventet på operasjon.

Dette er Janicke Rasmussens (55) historie, skrevet av henne selv.

Legene rettferdiggjorde maten med at folk var nervøse og fikk lavt blodsukker

Min historie begynner i november 2018. Da følte jeg at jeg måtte ta en koloskopi. Den følelsen hadde jeg hatt et par måneder, men en slik undersøkelse lå ikke på topp 10-listen min over populære ting å gjøre på fritiden.

Legen på Volvat fant en utvekst i tarmen min som han påstod aldri å ha sett før. Det ble tatt biopsi, fire laaange uker senere fikk jeg beskjed om at det ikke var påvist kreft i denne. Jeg måtte imidlertid operere den ut 3. januar 2019.
Etter nye fire uker ble jeg først friskmeldt, for så etter ytterligere en uke å få kontrabeskjed: De hadde funnet kreft. En lang historie litt kortere; de amputerte rektum med påfølgende cellegiftbehandlig. Da jeg fikk resultatet av koloskopien, begynte jeg å lese meg opp på kreft.

-Annonse-

Lege Øyvind Torp: – Prekært behov for annen type kost til kreftpasienter
Les: Faste for immunforsvaret!

Jeg har i mange år fulgt svenske Dr. Annika Dahlqvist og Dr. Andreas Eenfeldt. Jeg saumfarte artikler om kreft og kost. Jeg fant Dr. Jason Fung og hans fasteregime. Jeg begynte å faste tre dager i uken. Kun vann, de resterende dagene spiste jeg to strikte LCHF- måltider om dagen. (Low Carb High Fat)

Innførte faste etter operasjon

Da de opererte ut svulsten, hadde den minket fra 4 cm til 1,5 – etter kun faste og matregimet mitt i tre uker. TENK OM JEG HADDE HATT DET TIDLIGERE! Da tror jeg at jeg hadde unngått amputasjon og stomi.

Videre fant jeg også professor Thomas Seyfried. Jeg slukte all forskning fra ham. Det samme fra Dr. Valter Longo på USC California. 
“Tilfeldighetene” ville at jeg også kom over Medical Medium og sellerijuiceregimet hans. Takk gud for det. Det er det som holder min forbrenning normal. 

De anså meg som “farlig” for meg selv, med mine tanker om kost.

Jeg har altså stomi, og fikk en liste lang som et ondt år på hva jeg ikke kan spise av den grunn. Og som de aller fleste får vite etter kreftbehandling: spis som normalt. På spørsmål hva som er “normalt” får man svar: mye fiber, små og ofte måltider. Alle full av mye karbohydrater/glukose.

Kjeks, saft og sjokolade på venterommet

Jeg spurte legene på Haukeland sykehus om maten på venterommet for oss som hadde kreft, og ventet på operasjon. Der var kun sjokolade, sætrekjeks og saft. Legene rettferdiggjorde maten med at folk “ofte var nervøse og fikk lavt blodsukker…… “
Jeg orket ikke å respondere tilslutt. De anså meg som “farlig” for meg selv, med mine tanker om kost. Jeg forsøkte å fortelle dem at det var DERES kollega Otto Warburg og ikke min som vant Nobelpris, og som fant sammenheng mellom kreft og glukose. Men de behandlet meg som en kvise på samfunnets rumpe.

Slik spiser jeg

Så hva spiser jeg? Jeg har ikke vært “lydig”, jeg følger ikke Helsenorges anbefalinger. Jeg har knapt funnet informasjon om hvordan jeg kan kombinere den maten jeg kan spise uten glukose, og stomi. Men har landet på å blande mat som har direkte påvirkning på cellenes funksjon – ødelagte mitokondrier, som kan utvikle kreft.

 • Faster 16-18 timer hver dag
 • Bryter fasten med sellerijuice hver dag
 • Har testet mye – uten sellerijuice fungerer ikke magen/stomien min
 • Grønn te hver dag
 • Brokkoli hver dag, surrer den som regel i kokosolje
 • Blomkål, rød paprika, grønn oliven – varmer med knuste tomater
 • Alltid økologisk
 • Fisk ca hver tredje uke
 • Ikke kjøtt og fugl
 • Veldig lite lite melkeprodukter, etter tips fra Torstein Pedersen
 • Snøfrisk, siden den inneholder 85% geitemelk. Smører den på isbergsalatblader
 • Dette lever jeg på hver dag, og bank i bordet, jeg holder meg frisk
 • Kontroll hver 6. måned, det hører jo med

Tusen takk for at dere setter fokus på dette. Norge ligger så langt bak. Har forresten hørt fra to ulike hold at legemiddelindustrien truer dem som underviser morgendagens leger, dersom de nevner nyere kreftforskning. Sånn er det dessverre. 


hemalis kommentar: De siste år er det kommet solid forskning som støtter de sammenhenger mellom kost, livsstil og kreft som Janicke her beskriver. Dessverre er den forskningen vanskelig å finne i Norge, og den er ikke implementert som en del av norsk behandling. hemali har derfor laget et seminar om kreft som gir deg innsikt og praktisk kunnskap om dette.

Fedon Lindberg, Lise Askvik og Terje Toftenes

Les mer fra hemali om kreft

Terje Toftenes: – Kreft skyldes ikke genfeil og uflaks
Kreft: – Det mangler ikke varme hender, men god behandling mangler.
Lege Fedon Lindberg: – Mine beste råd for å forebygge kreft.
Redaktørens ytring: – Kreftforeningen svøper sine ord i deilige visjoner. Det treffer fars lommebok.
Video med lege og “kreftoverlever” Øyvind Torp: – Ved inngangen til Radiumhospitalet møtes du av bolleduft.
Lise Askvik om helsevesenet: – Penga rår!

– Annonse –

– Annonse –